Десетте 7-минутни упражнения, които ще помогнат на интелекта

Всяко трето дете се сблъсква с трудностите в процеса на мислене. За да преодолеете тези проблеми сама по себе си, очевидно ще бъде извън неговите правомощия, така че трябва да дойдете на помощ от вас, грижещите се родители. И как да направите това ненатрапчиво и ефективно, кажете на нашия съвет.

1 Метод: компютърни игри.

Учените вярват, че ползите от виртуалните игри са много по-големи от вредата. Дневно им дава 7-10 минути на ден, детето ще има цялостно развитие и ще бъде много по-уверено в усещането в обществото. Например, компютърните игри, разработени специално за момичета, ще помогнат на вашите млади принцеси не само да развият интелигентността си, но и ще станат истински любовници. В края на краищата те могат да научат толкова много интересни неща: необичайни кулинарни рецепти, правила за грижи за животни или деца, основите на разнообразието на стил и много други.

2 Метод: асоциации.

Управлението на мнемотехниката ще позволи на детето ви бързо да запомня сложни текстове и също така ще ви научи как да нарисувате аналогии и паралели. Принципът на метода е прост: вземете всеки текст, който искате да научите, и поканете детето да начертае всички думи или линии под формата на изображения на хартия. Това ще научи детето да анализира информацията, да се опита да разбере същността му и да не запомня "безупречно от покритие до покриване".

3 Метод: липсващи букви.

Речникът и речникът на детето могат да бъдат разширени по следния начин: кажете на детето си, че едно писмо от азбуката, например "Н", е загубено и сега можете да произнасяте думи, в които не се случва. Когато е намерено писмото, може да бъде отбелязано от обратното упражнение - да се използват в речта само тези думи, които съдържат това писмо.

4 Метод: шпионски игри.

Помислете за метода си на криптиране (например, заменете всяка буква със сериен номер в азбучен ред или преместете с 1 буквата напред: "a" става "b", "b" ще бъде обозначена като "in" и т.н.) и я обяснете на детето , След това, вместо да го молиш да направи нещо, със специална мистерия по невнимание го хвърли криптирани съобщения (например, целта ти е да извадиш боклука, да следваш инструкциите след изпълнението) и да се възхищаваш на резултата.

5 Метод: кратък дебат.

Предложете на детето следната игра: дайте име на всяка тема и той трябва за 3 минути (постепенно да намали до 1 минута) да разкаже всичко, което знае за него. В същото време коригирайте детето, ако е несъвместимо, прекъсващо се и т.н. Така той се научава ясно и изчерпателно да разясни мислите си, да не се изгуби пред тълпата и винаги ще бъде в състояние да запълни тежестта, ако изведнъж забрави извадката от речта си.

6 Метод: "устно ограничение".

Съгласете се с детето, за да общуват помежду си изречения, които ще имат строго определен брой думи (например 4). В същото време вашият диалог трябва да бъде не само смислен, но и последователен. Това ще принуди детето да тренира речника, накратко ще формулира мислите си и ще рисува логически паралели. Този диалог ще изглежда така: "идете в парка", "да останем вкъщи днес".

7 Метод: обекти и техния ред.

Тази игра има десетки варианти. Например, на масата има определени неща, върху които детето изглежда не повече от 1-2 минути. След като нещо е покрито с кърпа и детето трябва да отговори на въпроси за тези теми. Тогава обектите могат да бъдат изтрити или да бъдат поискани да ги наименуват по азбучен ред или да мислят за история, описваща обекта подробно и т.н. Това значително ще увеличи капацитета на паметта и ще окаже благоприятно влияние върху обратния му отговор.

8 Метод: Toroboan esb.

Обадете се на детето с обратната дума ("tevirp" вместо "hello"), така че да ги преведе. Когато стане малко удобен, усложнява задачата - сега той трябва да извика думите назад. Постепенно от думите можете да отидете на фразите и изреченията. Детето ще трябва да използва всички възможности на своя мозък, за да дешифрира следващия "yulbyul yabet I".

9 Метод: фикция и понятия.

Ако детето ви не може да си спомни последователността на нещо (числа, букви и т.н.), помислете и научете с него една проста история за това нещо. Така, когато се сблъскате с проблем, детето подсъзнателно ще помни вашата приказка и лесно ще се справи с всяка поръчка.

10 Метод: минута на паметта.

Преди да си легнете, предлагайте на детето игра - в детайли изтеглете целия ден. Опитайте се да отговорите с коя ръка той изчерви зъбите си, какво носеше, или кой цвят майката купи ябълки. Първоначално, без да мисли за малки неща, детето, което желае да спечели в следващата игра, ще започне да забелязва различните нюанси, да разбира действията си и да обръща много повече внимание на това, което правим механично.

Share:
Comments