Бюджет за красота: защо толкова много пари се харчат за

Кажи ми колко често в магазина за козметика гледаш на изгодната тръба, от която се изявява слава, че това е чудо, и че си мислиш: "Не, не мога да си го позволя"?

И междувременно, ако внимателно изстъргвате покрай шпагата, внимателно планирате всичко и рационално подхождате към въпроса за закупуването на козметика, се оказва, че можете да си позволите много, много.

Счетоводство и контрол

Не забравяйте да проверите целия срок на годност, но също така и датата на изтичане на срока на годност след отварянето (обикновено се отбелязва върху опаковката под формата на изображение на отворен капак с цифра, показваща броя на месеците, през които трябва да се използва козметиката). Например, общото време може да бъде три години, а периодът на съхранение след първото отваряне на капака е само шест месеца.

Един много полезен подход може да бъде заимстван от стилисти.

Разбира се, четеш повече от веднъж, че образуването на образа започва точно с анализа на гардероба: от кабинета те получават всички дрехи - обувки - аксесоари, внимателно сортират, отърват се от ненужните и определят какво липсва за идеалния гардероб.

Тази практика е приложима за тоалетката и за рафтовете в банята. Със сигурност много от тях са дарени на някого или купен в серия от пет търговски маски за коса шампоан и четири, повечето от които няма да бъдат впечатлени. Често ние просто не разполагат с време, за да се използват всички, ние забравяме, че ние имаме, ние купуват твърде много с идеята за "ами ако". Много козметика е много повече, отколкото може да се прилага за един средно статистически човек, което означава, че ние се занимаваме с замразени и пари на вятъра: шансовете са, че няма да имам време е всички използвани преди датата на изтичане, и че нещо може просто да не се отегчават.

Това не е привлекателност за радикални промени в живота с едно парче сапун, но здравият минимализъм ви позволява да контролирате разходите и придавате приятно усещане за пространство.

Ето защо, най-доброто, което може да бъде посъветвано - в следващата свободна минута, безмилостно почистване на рафтовете в банята и гърдите, оставяйки наистина необходими и любими средства. Останалото е по-добре да се даде на приятели, но доста скъпо, но по някаква причина не могат да се продават подходящи кремове и шампоани в специални групи в социалните мрежи (и да получите парите, от които наистина се нуждаете нещо).

Вземете за правилото за маркиране на буркана директно върху буркан водоустойчив маркер датата, на която първият е използвал този инструмент

Ясен план и информиран пазаруване

Сега, след като се освободихте от всички излишни неща, можете да започнете нов план за пазаруване, който ще има единствените инструменти, от които се нуждаете. Какво - всеки определя за себе си. Някой се фокусира върху нарастващата коса. Някой: добре поддържана кожа и някой предпочита да експериментира с грима.

Както знаете, огромно количество бисквити и шоколади се консумират: а) за компанията; b) защото това е тъжно и искате да се развеселите: в) защото искате да превключите или имате нужда от почивка по време на работа.

Същото нещо често се случва и с покупката на козметика: купуваме ново червило или крем, за да се развеселим, като се втурнем в магазина по пътя от работа към компанията с приятел.

резултат: три нови блясъка и няколко червила, които ще бъдат разпръснати в различни торбички, около половината от които скоро ще забравите. Вземете правилото: отидете в магазина конкретно с подробен списък.

Това, че не са имали такива пропуски, се опитайте да постигнете дори и евтини средства, преди да ги закупите, за да тествате. Разходите за две неуспешни червила и едно тонално лекарство дори на средната ценова категория са еквивалентни на разходите на тръба с добър крем, който бихте се радвали да използвате. Не се колебайте да помолите продавачите за мостри. В някои магазини дори ще излеете любимите си продукти в малки буркани.

Специалисти - по-евтино!

По същество, за да спаси, достатъчно странно, грим художник и козметик ще помогне. Да, посещенията на добри специалисти си заслужават парите, но те ще изплатят с интерес в бъдеще: с голяма вероятност ще носите със себе си списъци с това, от което наистина се нуждаете, както и много трикове и ценни препоръки. Умният художник на грим ще направи десет различни нюанса на червилото и ще ви спести от експериментите в стила на "Ще купя евтино, ако дам нещо на майка си". Един добър козметик ще ви каже кои компоненти в състава трябва да се избягват и също така да се разубедят от процедурите и средствата, че наистина сте твърде рано или просто нямате смисъл да ги използвате.

Изборът на тези професионалисти трябва да бъде внимателно, съзнателно и по-добре по съвета на онези, с които лично сте запознати.

Като цяло, пазите личните финанси, много полезен и очарователно нещо: най-малко, че знаете какво се стичаха ручейчета невидими и където заплатата е, като най-много - планирате да прекарате дълго време. Счетоводни може да се използва във всеки конкретен случай - с декоративна и козметика Грижа за кожата, но много по-полезно и интересно оформление просто "бюджет за красота": да се планира в дългосрочен план (например, за една година - това, което би могло да бъде стотинка мъдър) всички необходими покупки, свързани с вашия образ ( тук можете да включвате дрехи, обувки и аксесоари), както и необходимите процедури (посещения на фризьор, художник за гримиране и зъболекар).

За да направите това, можете да използвате красив дневник за преносими компютри. Опитайте се незабавно да си спомните и да напишете максималния брой планове: пешеходен туризъм на козметик и сватба на братовчедка (имате нужда от костюм и подстригване!) И избелване на зъбите. Когато виждате цялостна картина пред очите си и си представите мащаба на разходите, е много по-лесно да планирате.

Този метод има две основни предимства: на първо място, не е изненада за вас, че е време за хигиенно почистване на зъболекаря и сте забравили да отложите парите и второ, можете да прегледате и да освободите финансови активи въз основа на вашите приоритети.

Share:
Comments