Бебешки проходилки: аргументите "за" и "против". как да се

Не е тайна, че за майката на проходилка - полезно нещо: най-накрая можете да "развържете" ръцете си и да правите безброй домакински работи, оставяйки детето "на сигурно място". Но това е въпрос на това дали те носят пешеходец добро или вреда на децата, аргументите не изчезват. Поддръжниците "за" и "против" дават сериозни аргументи, защитаващи своята гледна точка.

Как решавате дали наистина се нуждаете от проходилка или по-добре без тях?

Walkers, като начин за преместване на бебе

Мненията на родителите за използването на това устройство, както и мненията на педиатър, са двусмислени. Ползата или вредата на разходка може да се прояви във всеки конкретен случай и директно зависи преди всичко от физическото развитие на детето. Най-важното условие е бебето да седи сам. Мускулите на гърба и гръбначния стълб трябва да бъдат достатъчно развити, силни, така че детето да се чувства уверено, да седи, без да пада от едната страна. В противен случай крехкият скелет, гръбнакът на бебето ще претърпят кривина в много кратко време.

През първата година от живота мозъкът на детето се развива твърде бързо. Детето всеки ден и дори всеки час научава нещо ново за себе си, помне и поправя впечатления и усещания в мозъка. Според твърденията на детските лекари е много важно децата през това време да се пълзят:

• Първо, мускулно-скелетната система, мускулите на гърба, краката и ръцете са подсилени;

• Второ, обхождащият процес насърчава развитието на координацията и връзките между лявото и дясното полукълбо на мозъка;

• На трето място, независимо от издигането от четирите, детето се научава да търси подкрепа, а понякога и да пада, подобрява баланса, учи стабилност и предпазливост.

Увреждането на ходещите е, че родителите лишават бебето от възможността самостоятелно да придобие тези много важни умения.

Възможна вреда на бебешката пеша за дете

1. Има мнение, че пешеходците са вредни и дори могат да забавят развитието на децата, особено в момент, когато се опитват самостоятелно да предприемат първите си стъпки. В края на краищата, в пешеходеца детето просто избутва с краката си, докато не прави съзнателно движение напред, не пази равновесието си, затова е много по-трудно за него да направи първата стъпка.

2. Колезики дават мобилност на пешеходците и детето често се чувства несигурно, дезориентирано в пространството на стаята: бутане назад с крака, се движи в обратна посока от обекта, представляващ интерес.

3.Malysh е принуден постоянно да бъде на едно и също ниво от пода, не може да седне или да се огъне, да вземе играчката от пода, координира своите движения. Това може да бъде класифицирано като увреждане на бебешките проходилки.

4. Ако детето е неактивно, то не пълзи само по себе си и майката използва проходилите като средство за подпомагане - това е не само вредно, но и много опасно: по-голямото натоварване на слабата мускулно-скелетна система впоследствие ще повлияе неблагоприятно на гръбначния стълб и ставите на тазобедрената става.

5. Въпреки че подкрепата на детското устройство е с доста широк радиус, след като детето е 100% безопасно от преобръщане - той може да се наведе силно, да стигне до играчката.

ВАЖНО! Забранено е използването на пешеходци за деца със слаб мускулен тонус, както и със симптоми на рахит и нарушения на опорно-двигателния апарат.

Използването на бебешките пътеки в детското развитие

На практика няма ясна полза от това "хитър" устройство. За да кажем истината, мнозина смятат, че за майка на истинското предимство много повече, отколкото за придобиване на умения за детето.

Но ако бебето ви вече е прегледало всички ъгли на стаята на всички четири, пълзи доста добре и бързо - това означава, че той има доста силни мускули и скелет, а поне минувачите няма да навредят на детето. Напротив, за дълго време ще му бъде полезно да се движи вертикално независимо, да открие "нови хоризонти", да се премести от стая в стая (разбира се, под наблюдението на родителите).

Широката основа на ходилото ще попречи на детето да достигне повсеместната дръжка на бебето на нежелани места: електрически контакти, котлони и др. Ако имаше нужда от няколко минути, за да остави детето без надзор, разходките ще бъдат много полезни в тази ситуация.

Различните игрални устройства, които са оборудвани със съвременни пешеходци, също така ще са от полза за детето - той ще може да си спомни копчетата и да натисне желания от него с любимата си песен или животински звуци и т.н.

От каква възраст мога да използвам проходилка

Възрастта, когато можете безопасно да поверите детето си на ходене, е много индивидуална и зависи само от физическото развитие на бебето. Средната продължителност варира от 7 до 9 месеца. По това време костите на скелета вече са достатъчно силни и за детето ще бъде много интересно да се запознаете с голяма играчка, да изпитате нови усещания.

В ранните дни, особено детето показва интерес, дейност, се опитва да се увеличи скоростта на движение, се движат в определена посока - това е много полезно физическо натоварване. Във всеки случай, не бързайте с пешачите, нека детето ви да стане по-силно. Ходещите не трябва да бъдат "кош" за дете, а истинско превозно средство!

Основното нещо е да не се "прекаляваш"

Очевидно е, че недостатъците са много по-големи от очевидните предимства на използването на пешеходците, въпреки че ако рационално се доближите до въпроса, намерете "златен знак", е много лесно и лесно да избегнете негативните последици от устройството върху колелата.

Основното ръководство при използване на проходилка за грижовна майка трябва да бъде положителните чувства на детето, утеха и доброволно желание да бъдете в тях. Редуването на различни начини на движение и упражнения непременно ще бъде от полза за детето. Ако детето седи с увереност, той седи от позицията на склонност, а след това можете да го оставите за кратко в разходка.

Укрепване на мускулите и увеличаване на тонуса им ще помогне за редовни масажи, гимнастика, както и активно пълзящи. Но без значение колко е подготвено бебето, не го оставяй дълго време при всякакви адаптации. Това може да доведе до деформация на краката на бебето или навика да ходите по пръстите си.

Коментарите на мама върху пешеходците

За целите на справедливостта си струва да се отбележи, че на форумите в Интернет можете да срещнете огромен брой ентусиазирани и радостни прегледи на младите мумии за използването на този "начин на транспорт" за деца. Движението в ходилото дава на детето свобода, увереност във вертикалната позиция, разширява кръга на наблюдение. От само себе си се разбира, че от една нормална позиция, прегледът е много по-добър, отколкото от пода, който е на всички четири. Височината на много пътеки на модерен дизайн включва настройка на три стъпки, така че да можете да ги използвате от доста време.

Разбира се, подходът към използването на Walker трябва да бъде индивидуален. Възможно е детето ви да не иска да бъде в тях дори пет минути - тогава той не е удобен, неудобен. От друга страна, дори ако бебето наистина обича да седи в проходилка, времето трябва да бъде ограничено до 15 до 20 минути.

Share:
Comments