Арганово масло за коса. как да използвате правилно полезните

Няма нито една дама на планетата, която да не се грижи за косата и няма да иска да изглежда страхотно. Така че е фактът, че шикозната коса се смята за огромно предимство на момичето. Само няколко усмивки, няколко люлки на косата - и човекът, който ви харесва, ще бъдете очаровани от вас.

За косата изглежда добре поддържана и красива, трябва да отделите много време за различни маски и лосиони, от които се нуждаете почти всеки ден. Ако косата не е много дълга, това не е нищо. Тук, за момичета с главата на косата до кръста, грижата за косата може да се превърне в истинско изтезание. Има много инструменти, които ще помогнат косата да стане великолепна и здрава. Едно такова магическо средство е арганово масло за коса.

Какво е арганово масло и как да го получи?

Много от тези, които искат да купят арганово масло за коса, са изправени пред факта, че е твърде скъпо и рядко се продава в чиста форма. По принцип тя просто се добавя към козметичните продукти, но не прави по-малко добри от нея. Факт е, че арганови дървета могат да бъдат намерени само в Мароко. Интересно е, че местният закон категорично забранява износа на това растение в чужбина. Това означава, че арганските дървета са много ценени и съответно, ако нещата са такива, аргановото масло за коса просто не може да бъде евтино, защото се смята за рядкост и се извлича с голяма трудност.

Арганските дървета носят плодове рядко - само веднъж на две години. Плодовете не са много големи по размер. Малко по-големи от маслините. Във всеки плод има кост с доста твърда черупка. Ако се счупи черупката, после се претърколи няколко малки нуклеоли наподобяващи бадем във форма. Арганови семена се подлагат на цялостно пресоване, за да не се загуби нито една капка от този ценен продукт. Зрели плодове внимателно събрани. След това, те трябва да бъдат внимателно почистени от всички излишъци, без да се увреждат семената или плътта. Всичко това се прави от хората. Работата е доста трудоемка и монотонна. Необходимо е да се положат големи усилия, за да стигнете до семената и да ги изцедите добре. За да получите само 2 литра чист арганово масло, трябва да се почиства около 100 килограма арганово дърво плодове и контрол, от които около 5 килограма семена, които в крайна сметка ще се изцеди. Ето защо арганово масло за коса не може да бъде евтино.

Цветът на аргановото масло може да бъде светло златисто или тъмно жълто. Не обръщайте специално внимание на това, защото качеството на маската в никакъв случай не зависи от нейния цвят. Ако маслото се подуши, веднага можете да почувствате ясно изразените белези. Неприятният мирис на арганово масло за коса показва, че е развален или фалшив.

Лечебни свойства, които имат арганово масло за коса:

• Никакво лекарство не може да овлажнява косата, както и арганово масло за коса, защото го подхранва по цялата дължина и се настанява с най-полезните витамини, без да се губи смъртоносен камък;

• Тя може да ремонтира всякакви повреди, които са много важни, защото модерните момичета често използват уреди за изправяне на коса и косачки, които нарушават структурата им.

• Помага да се поддържа косата възможно най-гладка за възможно най-дълго време и помага да се гарантира, че вашата прическа ще има идеална форма дори при лошо време и дъжд;

• помага за постоянно да се отърве от досаден пърхот чрез постоянно овлажняване на скалпа;

• дава сила на косата за борба с вредните ефекти на ултравиолетовите лъчи;

• максимално укрепва космените фоликули, така че косата пада по-малко, но е дебела и силна;

• ще върне загубения блясък на косата и ще ви помогне да възстановите бижуто и плътността на главата на слуха си, подчертавайки цялата естествена красота на косата.

Как да използвате арганово масло за коса?

Намирането и купуването на това магическо масло е само половината от битката. Много е важно да знаете точно как да го прилагате правилно, така че резултатът да не ви кара да чакате твърде дълго и сте доволни от него. Не искам да свърша пари и да губя време.

Вземете малко арганово масло за коса и излейте дланта на ръката си. Завъртете бавно движенията и го разтривайте в скалпа, сякаш правите масаж. Маслата трябва да са толкова много, че да можете равномерно да ги разпространявате през косата си, без да пропускате нито една част. Сега трябва да вземете полиетилена и навийте косата по такъв начин, че въздухът да не може да попадне под нея. Косата трябва да бъде напълно напоена с арганово масло и колкото е възможно повече да абсорбира всички най-полезни от него. Преди да опаковате косата с полиетилен, уверете се, че сте разпръснали маслото над косата си.

Много е важно да изчислите правилно количеството му, защото ако има твърде много петрол, то ще се отцеди над врата ти, докато издържаш маската на арганово масло. Това ще ви даде един дискомфорт. И забележите, че маската не трябва да се оставя за час-два, а за цяла нощ. Или поне за около три часа. Ако поставите достатъчно масло върху косата си, това също не е добро. След това не всички коси ще получат част от витамини и съответно няма да получите добър резултат. След като запазите маската на косата си за достатъчно време, измийте главата си с шампоан.

Ако сте сред онези жени, които често имат проблеми със само върховете на косата, това е един ефективен начин да ви помогне да ги решим. Вземете малко арганово масло и внимателно нанесете върховете на косата си. Трябва да се отбележи, че косата трябва да бъде чиста и суха. Не ги намокрявайте предварително. След като краищата на косата ви ще бъде старателно измазани арганово масло, сухо тях и място, колкото искате, без отмиване на маслото. Като цяло ден на косата, маслото може да ги предпази от повреди и да им даде необходимата еластичност на косата не губи формата си толкова дълго, колкото е възможно.

Козметолозите все повече се призовават да използват арганово масло за коса не само в чиста форма, но и да използват различни средства, които се правят на неговата основа. Факт е, че самото масло може да се прилага само 2-3 пъти седмично, докато козметичните продукти с този компонент могат да се използват поне веднъж на ден.

Арганово масло за коса като част от маските

Маска за ускоряване на растежа на косата

Рецептата е полезна за всички момичета, които са твърде нетърпеливи да чакат за нещо дълги месеци и искат да станат щастливи възможно най-скоро собствениците на буйни и дълги коси. За да подготвите такава маска, трябва да вземете една чаена лъжичка Argan и Castor Oil. Сега изсипете всичко това в отделен контейнер и добавете съдържанието на пет ампули витамин Е, внимателно разбърквайте всичко. Пипетирайте, за да измерите точно десет капки витамин А, а също така добавете към контейнера към всичко останало. Вземете един голям лимон, нарязайте го и изцедете сока. Добавете една малка супена лъжица сок към останалите съставки на маската. И крайното докосване е чаена лъжичка мед.

Смесете отново и маската ви е напълно готова. Поставете я на косата си, обвийте я с някаква кърпа, която нямате нищо против, и я загрейте със сешоар за няколко минути. Намажете маската на косата си за не повече от два часа и я изплакнете без да използвате шампоан. Тази процедура не може да се извършва по-често от веднъж седмично. След един месец ще забележите, че косата ви е нараснала значително. Арганово масло за коса в тази маска е стимулант на растежа и укрепва космените фоликули.

Маска за суха коса

Аргановото масло за коса насърчава максималното овлажняване на косата, насищайки я с необходимите компоненти. За да подготвите маска, трябва да вземете малко бадемово масло, арган и масло от репей. Смесете ги в отделен съд и загрявайте за няколко минути. Смес от тези масла трябва активно да се втрива в скалпа и самите корени, след което е необходимо да се увие главата с кърпа и да се накисва за един час. Когато изтече времето, можете да измиете маската.

Трудно е да се намери по-полезен кондиционер за коса от арганово масло. Да, тя ще трябва да бъде претърсена добре и ще трябва да се измъкне малко повече от чантата, отколкото първоначално е предназначена, но, повярвайте ми, резултатът ще ви зарадва.

Share:
Comments