Акнето на лицето - видове и начини на елиминиране. как да се

Акнето е кожна болест, която засяга всички.

Така че нека разберем защо има пъпки по лицето, говорим за техния тип и се научим как да се справим с този козметичен дефект у дома.

Защо пъпки се появяват на лицето - основните причини

Една от причините за появата на акне е повишеното производство на андрогени, което най-често се случва в юношеството. Освен това излишъкът от мъжки полови хормони се проявява не само при млади мъже, но и при момичета.

Втората причина също е свързана с увеличаване на производството, но не и андрогени и себум. Въпреки че, ако нарисувате паралели, често излишната мазнина възниква точно поради прекомерното производство на андрогени.

Третата причина е микробното възпаление. Особено добри бактерии се чувстват на мазна кожа. Акнето може да се появи и на лица, които не разбират колко е важно да се почисти кожата на мъртвите клетки, за да се предотврати блокирането на жлезата.

Много момичета смятат, че акнето се дължи на употребата на определени храни. Но някои експерти доказват, че няма връзка между пъпките, които са се появили и какво яде човекът.

Друга причина за появата на акне е demodex. Това е паразитна кърлеж, която живее в торбичка за коса или в мастната жлеза. Той насърчава развитието на кожни заболявания. Кърлежите могат да се предават на лице от друго лице или животно. Развитието на някои заболявания, което ще разгледаме по-долу, също може да предизвика появата на акне. Такива заболявания обикновено предизвикват хормонални нарушения, които водят до появата на акне. Вярно е, че по-често тези болести се развиват поради нарушение на хормоналния произход.

Връзката между органите и акнето по лицето

Всяко заболяване, което потиска имунната система на човек с демодекс, може да доведе до развитие на акне. Факт е, че потискането на имунитета има положителен ефект върху скоростта на възпроизвеждане на кърлежите. Увеличаването на броя на кърлежите води до развитие на кожни проблеми.

Огромен брой специалисти също не се съмняват, че акнето се случва поради проблеми в стомашно-чревния тракт. Те казват, че заболяванията на стомашно-чревния тракт могат да доведат до хиперстимулация на мастните жлези и, както вече беше споменато, акнето се проявява предимно върху мазна кожа.

Пъпките са чести гости на лицето на жените с надбъбречни, щитовидната жлеза, хипофизата и др. Ето защо, ако имате пъпки, не забравяйте да се свържете с медицинска институция, за да проверите ендокринната система. Много момичета, които посещават клиниката, научават, че първо не трябва да премахват обривите, а да нормализират хормоналния фон и да лекуват заболявания на вътрешните органи.

На лице на мъже и жени може да се появи разнообразие от pryshchiki: червено и бяло (purulent), подкожно и т.н. Много от тях не са свидетели, запознати с юношески пъпки. При много малки деца се появява различен вид обрив. Всички тези пъпки могат да се появят по различни причини: от механични увреждания и хормонални смущения или тежки заболявания.

Подкожно акне по лицето

Подкожните пъпки се наричат ​​"затворени комедони". Те възникват, когато тайната, произвеждана от мастната жлеза, не може да достигне повърхността на кожата. В резултат на това жлезата започва да набъбва, което води до изпъкналост на специфична област на кожата. Изтласкването на съдържанието на подкожна пъпка е доста проблематично.

За информация: за елиминиране на подкожното акне, много специалисти предписват лекарства, които блокират работата на мастните жлези.

Гнойнички на лице

Себумът, произвеждан от жлезите, смесващ се с бактерии, мъртви клетки, образува възпалителни елементи, които често имат появата на пустули. Как се случва това? Мъртвите клетки са не само на повърхността на кожата - те могат да паднат върху стените на фоликула на мастните косъмчета. При смесване на мазнини и клетки се получава строго структурирана тайна, която може да образува гнезда. Тези щепсели възпрепятстват нормалното изпускане на мазнини на повърхността. За да се потисне стагнацията, жлезите започват да произвеждат още повече тайна, което само влошава ситуацията и води до язви.

Ако естеството на появата на абсцес е бактериологично, човек не може да направи без антибиотици. Когато бялото акне се дължи на запушване на порите със смес от мазнини и клетки, тогава проблемът може да бъде разрешен чрез средства за ексфолиране.

Не забравяйте, че микробното гнойно възпаление не може да бъде потиснато. В противен случай абсцесът може да избухне вътре. В резултат на това възпалението се разпространява в близките райони. Но не е нужно да се появяват язви по лицето - те могат да бъдат отворени.

Така че отварянето на абсцеса трябва да започне с дезинфекция. Трябва само да попиете памучната вата с алкохол и да я лекувате с абсцеса и с малка част от кожата около него. След дезинфекция на кожата, вземете игла. Ако иглата е за еднократна употреба и преди това е била в затворена торба, не е необходимо тя да се обработва. Обикновената игла, която преди е била използвана, трябва да се държи върху огъня или да се избърсва с алкохол.

Внимание: Пурпурната форма на пробиване следва отстрани.

Не е необходимо да поставяте игла в пъпката. Пробийте абсцесата отстрани, опънете иглата по гърлото. След като стигнете до средата, натиснете иглата и я повдигнете. Сега можете да изтриете съдържанието. След това пъпчето трябва да бъде отново обработено с алкохол.

Червено акне по лицето

Честа причина за появата на червено акне е гореспоменатият демодекс. Ако това акарие е в латентно състояние, то на практика не води до появата на акне. Неговото присъствие може да даде разширени пори или други малки козметични несъвършенства. Но когато демодекса е активен, тогава на повърхността на лицето има ярки червени пъпки, които могат да имат гнойна глава.

Според статистиката 90% от възрастното население са носители на демодекс. И ако не искате да лекувате червени пъпки, тогава трябва да се придържате към правилата за лична хигиена. Опитайте се да не използвате с непознати и приятели една кърпа, четки за грим. Спайте извън къщата, използвайте спално бельо или поискайте чиста легло.

Така че, ако имате червени пъпки, първо трябва да отидете в медицински център, за да диагностицирате акарата със специален микроскоп. В случай на откриване, ще трябва да претърпите лазер или фототерапия.

Тийнейджър акне по лицето

Много често изстискването става основният и единствен начин за борба с тийнейджърските пъпки, което е фундаментално погрешно. За да се потискат тийнейджърските пъпки е категорично забранено, както и се появява на всяка възраст, абсцеси. Но преди да разберете защо не можете да докоснете тийнейджърски пъпки, нека да разберете защо младите хора са склонни към възпаление по лицето.

Обикновено мастната жлеза обгръща космения фоликул и освобождава малко количество мазна секреция. И това е нормално, защото себумът действа като безопасен естествен крем за лице. Но, както беше споменато, в юношеския период има прекомерно производство на мъжки полови хормони от организма, което води до повишено производство на себум. В тайната тайни бактерии започват да се развиват активно. Те се размножават непрекъснато, използвайки свинска мазнина като хранителна среда. В резултат на това възниква възпаление. По това време се увеличава и размерът на възбудените везни. Последният просто затвори канала на жлезата, който започва да набъбва, излизайки на повърхността под формата на пъпка.

Така че защо да не стискате юношите самостоятелно или да отидете на козметика за почистване? Факт е, че стискайки тези пъпки, ние провокираме растежа на мястото на възпалението. Всъщност, при изтласкване част от заразения от бактериите себум просто се спуска и се разпространява през жлезата, което изостря проблема.

Освен това, трябва да помните, че такива процедури водят до появата на акне на мястото на рани, които, при липса на подходящо лечение, се лекуват с образуването на белези. Кремът "ARGOSULFAN®" помага за ускоряване на изцеждането на ожулвания и малки рани. Комбинацията от антибактериален компонент на сребърен сулфатиазол и сребърни йони осигурява широка гама антибактериално действие на крема. Можете да прилагате наркотика не само към рани, намиращи се на открити части на тялото, но и под бинтове. Агентът има не само заздравяване на рани, но и антимикробно действие и освен това спомага за заздравяването на рани без брут1

Как да бъдем? Ние трябва да се борим за причините за тийнейджърката акне: над производството на себум, андроген, увеличава микробен възпаление, напукани зони. На външните причини за тийнейджърката акне могат да бъдат решени чрез покупка или домашно приготвени козметични продукти за проблемна мазна кожа, която почиства лицето на мазнини, мъртвите клетки, предотвратява растежа на микробите и блокажи жлези. Но вътрешен проблем (засилено производство на мъжки хормони), за да бъде решен с употребата на наркотици, свързани с производството на андрогени.

Важно: момиче с обрив в долната трета на лицето, което показва значителни хормонални промени, не боли да се яви на гинеколога.

Акнето при малки деца

Ако имате възпаление на лицето на детето трябва да се свържете с Вашия лекар, който ще разгледа, да предпише изследвания и, ако е необходимо, ще даде насока на разглеждане от други специалисти. Самостоятелното лечение в този случай е неприемливо. Акнето лицето при деца може да произтече от непоносимост към някои храни и лекарства (алергична реакция) поради неправилна хигиена изпълнение т.н. Обривът при деца често се проявява поради сериозни заболявания, включително и такива с кръвни заболявания. Пъпките често се появяват при механично увреждане на кожата, те могат да бъдат инфекциозни по природа ...

Да се ​​отървем от акнето вкъщи

Много от тях се чудят дали е възможно напълно да се отървете от пъпките у дома, без да наемате специалисти. Така че всичко зависи от степента на пренебрегване на проблема. Информация за тежестта на обрива е достъпна по-долу, но преди да я прочетете, направете следното: отидете в огледалото, погледнете лицето си, брояйте пъпки, обърнете внимание на наличието на възли върху кожата и т.н.

Ние определяме сериозността на проблема: ако едно момиче или момче има не повече от 10 акне на лицето си, това показва първа степен на тежест на кожната болест, до 40 - около втората. Признаци на третата степен: на лицето може да се броят повече от 40 пъпки, върху кожните възли са видими, възпалителни инфилтрати.

Изчислено и определено? Добре. Ако имате трета степен на сериозност, а след това се справяте сами с проблема, докато използвате само вътрешни средства за защита, определено няма да работи. Що се отнася до втората степен на сложността на заболяването, трябва да направите и избор в полза на специалистите по посещение, които след изпитването ще могат да назначат правилното цялостно лечение. И само при първата степен на развитие на възпалителни процеси на лицето може да се надяваме, че ще бъде възможно да се справим с проблема, като използваме само почистващи, изсушаващи и изсветляващи домашни маски, изтривалки, тоници и т.н.

Внимание: някои експерти съветват своите пациенти с различни степени на прогресия на възпалението, в допълнение към лечението на наркотици, да използват времеви тествани средства за домашно лечение.

Как да премахнете свежите пъпки от личните народни линии

Ако сте се събудили и сте видели огромна пъпка на лицето си и за вечерта сте планирали сериозно събитие, тогава можете да изсушите едно досадно недоразумение, да озарите червената туберкулоза и да премахнете възпалението с няколко народни средства. Нека да разгледаме най-простите маски за акне, съставките, чиято подготовка със сигурност ще се намери във всеки дом.

Мед и масло

Така че, се нуждаете от една чаена лъжичка мед и няколко капки масло от чаено дърво. Вземете меда и поставете желаното количество сладкиши в чиния. Сега, на върха на нектара, капе масло и разбъркайте съставките. Маската трябва да се приложи по посока на часовниковата стрелка. Отстранете замърсеното масло в зоната на възпаление с памучен диск след 25 минути след прилагането. Пъпът трябва да намалява по размер, да се озарява.

Мед и аспирин

За частично отстраняване на възпалението и изсушаване на пъпката, направете маска с три таблетки аспирин и малка лъжичка мед. Аспиринът трябва да бъде натрошен и напоен с половин чаена лъжичка вряла вода, след което медът се добавя към бялата каша. Това лекарство се прилага, подобно на предишната маска, само върху появяваната пъпка. Изчакайте половин час и избършете сместа с влажен диск.

"Почистете" пъпната паста

Друго популярно средство, което нашите момичета предприемат, за да почистят акнето, е пастата за зъби. Особено нежни чувства на жена изпитват мента паста. Всичко, което трябва да направите, е да приложите горното лекарство върху пъпката и да ходите с него, докато не отегчите. Дамите, които почистват акнето с помощта на паста за зъби, гарантират, че печатът почти преминава за около 2-4 часа.

Бюджетни средства от петна след акне върху лицето

Петна от пъпки могат да бъдат изяснени с помощта на традиционните продукти, които редовно ядем. Например, от натрошени и предварително натрошени овесени люспи, получавате отлично търкане, почистване на кожата и блестящи петна от акне. Как го използвате? Това е просто - нанесете маска на лицето и масажирайте кожата с тази овесена каша за 20 минути.

Светлинен ефект има и лимонов сок. Изтривайки всеки ден петна от пъпки с лимонов сок, ще ги направите по-малко изразени. Премахване на такъв козметичен недостатък може да бъде и кефир или краставица маска. Съставът на първата маска включва кисел кефир, а вторият - каша от прясна краставица. И двата продукта са за 20 минути. Кефирната маска за първи път се отлепи от кожата, след като лицето се измие с топла вода. Маслото от краставици се отстранява с памучен диск и накрая лицето се избърсва с тоник за проблемна кожа. Можете също да подготвите отвара от магданоз и копър, за да олекотите петна след акнето. Този бульон е по-добре да замръзне. Изтрийте лицето си с медицински лед всяка сутрин.

Домашни продукти от белези и белези след акне

Най-популярната домашна продукция в борбата срещу пост-акне при много жени е маската на пухкава риба и 3% водороден прекис. Но с този инструмент трябва да сте колкото е възможно по-предпазливи. Тя не може да се държи на лицето повече от 20 минути или да се използва през лятото. Освен това е забранено да се прилага маската върху чувствителна и повредена кожа. Такива продукти трябва да бъдат предварително тествани.

1 - Е. Третякова. Комплексно лечение на дългосрочни нелекуващи рани с различна етиология. Клинична дерматология и венерология. - 2013.- № 3 Необходимо е да прочетете инструкциите или да се консултирате с експерт.

Share:
Comments