3 сексуални доминанти на женското лице

Защо някои жени се сблъскват буквално с размиването на мненията на мъжете? Каква е сексуалната доминация на женското лице? Коментар по този въпрос дава експерти по медицинска и естетическа козметология, лекари на козметичния център "Noble Manor".

Според психолозите повечето мъже възприемат появата на жената на подсъзнателно ниво. И независимо от целта за запознанства (лесен флирт или сериозна връзка), основните критерии за привлекателност са тези, които показват младостта, здравето, темперамента и способността да се произвеждат здрави потомци.

На женското лице основната естетическа и сексуална доминанта са, разбира се, устните.

Фактът е, че устните и зоната около тях са най-зависимата от хормоните зона на лицето. Еластични, "сочни" устни - знак за младост и здраве. Обемът също има значение. Една пълна уста, от една страна, свидетелства за темпераментния характер на притежателя си. От друга страна, подпухналите устни са прерогатив на лицата на децата, което е свързано с младостта и чистотата.

Очевидно е, че увеличаването на устните е една от най-търсените процедури за естетическа козметология. Въпреки това, можете да постигнете желания ефект на привличане само ако работата е направена безупречно: ефектът е естествен, пропорциите се наблюдават, формата и размерът хармонично се комбинират с характеристиките на вашето лице. За всеки конкретен случай се избират специални съоръжения и препарати. Някой ще се нуждае от контурна устна, някой - увеличаване на обема, някой - подсилване на зоната около устата. В някои случаи е достатъчно "да се изработи" арка на Купидон и филтърна колона (над горната устна), а устните ще придобият огромна привлекателност. Най-новият "чип" е моделирането на устните от мезонитите. С тяхна помощ можете не само да контурирате устните си (ефекта на "фокусираната" уста), но и да поддържате младостта на цялата устна зона за дълго време.

Вторият по важност сексуален акцент върху женското лице е скулите. Но по отношение на снимки и филми, формата на скулите е на първо място. Ето защо, моделирането на скулите на красавиците, участващи в шоу и филмовата индустрия, е абсолютен приоритет сред естетическите процедури. Подчертавайки зигматичната проекция, можете напълно да промените визуалното възприятие на лицето (прекалено тънки и / или удължени и твърде заоблени), което го прави по-хармоничен. Формата на скулите може да бъде доста разнообразна, но високите скули традиционно се считат за признак на аристократичен вид. Мъжете считат лицата с висока линия на скулите за много благородни и привлекателни, а момичетата с такива хора са носители на специални "елитни" гени.

В допълнение, еластични скули - това не е само облекчение на лицето, тя също е знак на младостта. Веднага след като скулите са сплескани (и това се случва главно с възрастта), веднага се появяват: назолабиални гънки, назолакримални и бузи-бузи бразди. Обратният процес също е възможен: чрез възстановяване на обема на скулите, веднага ще се отървете от посочените по-горе възрастови проблеми и незабавно ще "станете по-млади" рязко.

Третият най-важен привлекател на женското лице, според психолозите, се смята за ... челото, а не всички очи, както повечето жени биха решили. Ако обърнете внимание на епитетите, които красавиците са характеризирали от незапомнени времена, вие ще видите колко от тях са свързани с веждите: "саблез", "рев", "като привлечени", "като крила". Това са веждите, които образуват естетическото възприятие на горната третина на лицето. Психолозите забелязали, че най-високата точка на веждите на признатите красавици е на ниво от 98% от нейното начало, срещу традиционните 93% при обикновените жени. Това е доказателство за това как една привидно незначителна промяна в естетическата доминанта може да ви превърне от обикновена жена в сексуален символ.

Между другото, корекцията и промяната на формата на веждите е истинско изкуство. И това не се ограничава до простото "скубане". Изборът на цвят, отстраняването на формата - прерогатив на майсторите на татуиране, но мнозина забравят, че младият човек не може да има плоски надкалиарни арки. Точно като скулите, релефните арки на релефа се смятат за сексуални. Ако искате да промените естествената форма на веждите, трябва да започнете и с образуването на правилните горни арки. Няколко единици от Botox ще осигурят грандиозно разпространение на веждите, а малко количество пълнител ще създаде идеално красив супервалярски стрелец. Между другото, този метод много често избягва възрастовата надморска височина на горната част на клепача и дава "отворен" вид.

Нека обобщим, устни, вежди и скули - това, което прави лицето ви неустоимо в очите на противоположния пол. Как се прилага светлинната козметология "настройка" на тези зони?

Разбира се, естествеността е красива, но ако леко подобрение във външния ви вид ще доведе до подобрение в живота ви, тогава няма нищо престъпно в това. В края на краищата всички ние използваме козметика, а мъжете не щадят тази малка измама. Основното нещо е да наблюдавате умереността във всичко и да кандидатствате за такъв деликатен въпрос на компетентните професионалисти.

Share:
Comments