Упражнения за подобряване на кръвообращението в различни

Съдовата дистония е често срещано заболяване, което се характеризира с нарушено кръвообращение. Честият стрес, заседналият начин на живот водят до тонуса на кръвоносните съдове. За да подобрите кръвообращението, можете да вземете не само аптечни продукти, но и да изпълните някои упражнения.

Упражнения за подобряване на кръвообращението на мозъка: характеристиките на терапията и техниката на изпълнение

Ефектът върху кръвообращението на кръвта в мозъка може да бъде сложен. Ето защо целият списък на класовете включва не само глави, а клякам. За да активирате притока на кръв и да увеличите лумена на кръвоносните съдове, е необходимо да спомогнете за ускоряване работата на сърцето.

Ако говорите за техниката, тогава всички упражнения трябва да бъдат направени внимателно, внимателно и внимателно. Не правете внезапни движения. Избягвайте изтръпването. Всяко упражнение трябва да се повтори 10 пъти. Дишането по време на сесията трябва да е равномерно.

След като мускулатурата се засили, товарът може да се увеличи. Необходимо е да се увеличи броят на повторенията и подходите. Начинаещите трябва да изпълняват не повече от един набор за всеки тип действие.

Най-ефективните упражнения за подобряване на кръвообращението на мозъка

Всеки комплекс трябва непременно да започне с подгряване. Би било целесъобразно да се разтрива зоната на яката и да е малко като. След загряването можете да започнете лечения. Най-ефективно:

1. Застанете точно с отпуснати горни крайници. Главата леко и бавно се огъва по един начин, а другата. Манипулацията трябва да се извършва с възможно най-голяма амплитуда, но болката не трябва да се толерира. Ако мобилността е малко ограничена, тогава не можете да прекалявате.

2. Застанете в една и съща позиция и бавно отхвърлете главата си и след това наклонете напред. Опитайте се да докоснете гърдите си с брадичката си. Ако има някои трудности при поддържането на баланса, изпълнете упражнението докато сте седнал.

3. Сега промените в главата се огъват и се завъртат настрани. Брадичката трябва да се изравнява с раменете.

4. Това упражнение се извършва само от раменете. Първото нещо, което трябва да направите, е да ги повишите максимално. След като ги върнете в първоначалната си позиция. След това, до максимум, намалете го.

5. За да върнете кръвта обратно към нормалното, има още едно упражнение, което се извършва от раменете. Първо, направете кръгови движения с рамене с ръце надолу. След дланта на ръката си поставете на раменете си и повторете движенията. Завършете упражнението с ръце с прави ръце.

6. Стойте изправени и спуснете ръцете си. Направете алтернативни завои с тялото и в двете посоки. Амплитудата трябва да бъде максимална. Тазът трябва да бъде фиксиран.

7. Направете склоновете на торса. Първо правете от ляво на дясно. В същото време дръжте ръцете по багажника. След това направете обратното. Ръцете във втория случай трябва да са на колана.

8. Застанете изправен и сложите ръце около кръста си. Извършете няколко ротационни движения на таза в различни посоки. Направете колкото се може повече атаки на всеки крак.

9. За да подобрите кръвообращението, ще помогнете на конвенционалните клекове. Не спускайте таза твърде дълбоко. Хълбоците трябва да са успоредни на пода в долната точка. В същото време дръпнете ръцете си напред.

Упражнения за подобряване на кръвообращението на сърцето и капилярите

За да се поддържат постоянно капилярите и сърцето в добро състояние, е необходимо да се обърне максимално внимание на поддържането на тяхното здраве. Това важи особено за хора в напреднала възраст.

Обучението на сърцето и капилярите трябва да се извършва сутрин. За да се събуди кръвният поток, е необходимо да се върти с четки и крака. Най-ефективните упражнения за сърцето и кръвоносните съдове са:

1. Изкачете се на пръстите на краката и ходете с високи колене.

2. Поставете долните крайници според нивото на раменете. Ръцете трябва да останат в замъка. Когато се наведе надясно, десният крак трябва да бъде хвърлен надясно. Накланянето трябва да се извършва колкото е възможно по-дълбоко. Направете същото и с другата страна. Извършете манипулации 8-9 пъти. Не забравяйте да наблюдавате дишането си.

3. Повдигнете горните крайници отстрани и ритмично удряйте дланите си срещу противоположното рамо. Заграждението трябва винаги да е прави. Увеличете темпа при липса на дискомфорт до 45-50 пъти.

4. Поставете ръцете си по багажника, за да затворите долните крайници. Ръцете правят пълен кръг: назад напред. Действия, които трябва да направите първо в една посока, а след това в друга.

5. Легнете на гърба си и огънете коленете си под прав ъгъл. Вдигнете до гърдите си и симулирайте колоездене. Дишането не е необходимо.

6. Пациентът трябва да легне и да протегне краката си напред. Повдигнете краката на 35 см от пода и направете напречни движения. Повторете до 30 пъти.

Активно да тренира сърцето, съдовете и мускулите ще помогне за плуване, колоездене, ходене по стъпалата, кардио упражнения. Но е важно да запомните, че товарът се разпределя равномерно и постепенно се натрупва. Необходимо е да се придържате към строг цикъл: натоварване и релаксация.

Упражнения за подобряване на циркулацията в краката

Уседналият начин на живот е една от причините за стагнацията на кръвта. Има синдром на умората на краката, има разширени вени. Ако мускулите не тренират, те ще бъдат отслабени, вените ще започнат да се разширяват.

Необходимо е да се избягва постоянно пребиваване на едно място. Това води до силна болка. Полезно е да се провеждат упражнения редовно, което нормализира кръвообращението. В допълнение към колоезденето, плуването изисква специални упражнения, които са насочени към подобряване на кръвообращението на краката. Най-ефективните упражнения са:

1. Станете права и спуснете ръцете си. Бавно наклонете тялото напред и се опитайте да докоснете пода с ръцете си. Ако не можете да направите това упражнение, след това се настанете на коляното си и останете в това положение за минута. След смяна на краката. Упражнението се повтаря пет пъти.

2. Легнете на леглото и разтегнете краката успоредно на стената. Останете в това положение за няколко минути. След като се опитате да се отпуснете. Да масажира десния крак с втория крак.

3. Легнете на пода и поставете под възглавницата възглавница. Издърпайте краката си напред и се опитайте да останете в това положение толкова дълго, колкото е възможно. След като разпространите краката си и ги съберете. Упражнявайте повторете 10 пъти.

4. Седнете и поставете топка за тенис под крака си. Всички крака, за да хвърли топката. В този случай кръвообращението се установява в плантарната част. Краката се променят.

В допълнение към горните упражнения можете да регулирате кръвообращението на краката си с контрастен душ. Редуването на топла и студена вода стимулира нормалната циркулация.

Също така е важно да се откаже от заседналия начин на живот. Необходимо е да се движите колкото е възможно, да водите активен начин на живот, да играете спорт. Препоръчва се да посетите басейна през почивните дни.

Също толкова важно е да спрете да пушите и да пиете алкохол. Алкохолът има отрицателен ефект върху капилярите. Важно е да следите теглото си. Допълнителните паунда дават натоварване на капилярите и вените. Това води до нарушение на кръвообращението.

Упражнения за подобряване на кръвообращението в шията

Такива упражнения са изключително полезни за онези, които водят заседнал начин на живот. В този случай страда гръбначният стълб. Също така, такива упражнения са полезни за тези, които страдат от остеохондроза.

Подобни сесии създават кръвообращение в мозъка, за да можете да се отървете от главоболие. Също така, болката в шията изчезва. Необходимо е да извършвате всички действия няколко пъти на ден.

Комплект от упражнения, които циркулират в шията:

1. Упражнете бреза. Легни. Вдигнете краката си нагоре, като държите гърба си с ръце. Задръжте в това положение поне за минута.

2. Маки крака. При извършване на такива упражнения е необходимо да не се огъват коленете. Дръжте ръцете си прави, опънати на гърдите.

3. Завърта глава наклонена към гръдния кош до рамото. Направете го един по един. Първо към едно рамо и след това към следващото.

С тези упражнения можете да подобрите общото състояние.

Share:
Comments