Repeshok - лекарствени свойства и приложение в медицината

Раци - общо описание

Repešok (лат. Agrimonia eupatoria) — это широко известное в народной медицине растение. Оно имеет массу названий, в числе которых репей, репейник, земляничник, лепильник, приворот обыкновенный и даже сороканедужник, то есть средство от сорока недугов. Repešok представляет собой многолетнее растение семейства розоцветных. Он имеет прямой крепкий стебель высотой от 50 до 100 см, покрытый мохнатыми волосками, и прямой толстый корень.

Листата на пай са тъмнозелени, с периодично закачен цвят, със сивкав оттенък. Цветя - малки, жълти, събрани в дълги корени съцветия. Цъфтежът се случва през лятото от юни до август. През август се образуват плодове със сферична форма и здрави власинки.

Repešok - виды и места произрастания

Расовият рак има много широко разпространение. Намира се навсякъде в средния пояс на европейската част на Русия и може да се види и в Централна Азия, Кавказ и западните райони на Сибир. В чужбина канелата расте на Балканите, в централните и северните райони на Европа. Расте на върха на горски терени, по пътища, в градски пустини и др. Заровете са непретенциозни към почвата, не могат да търпят само плътна сянка и силна замаяност.

Repešok - лечебные свойства

Лекарствените препарати на базата на слюнки са в народната медицина средство за лечение на голям брой заболявания. Те се използват като противовъзпалителни, антиспазматични, отхрачващи, диафоретични, холеретични и диуретични.

В допълнение, те отбелязват своите хемостатични и krovoochistitelny ефект. Медикаменти въз основа на обрив също се използват като противоглистни и като средство за алергия. Сред болестите, които народната медицина предлага да се лекуват с помощта на обрив са: заболявания на храносмилателния тракт, чернодробна функция (хепатит, цироза и др.) И жлъчния мехур, ревматизъм, ишиас, бъбречни и пикочни пътища (камъни, инконтиненция на урина и т.н.) гинекологични заболявания (тумори, ерозия и др.), астма и други белодробни заболявания.

Освен това, кашлицата може да се използва като лека успокояваща, защото има способността да успокоява централната нервна система и да понижава кръвното налягане. Такава широка гама от възможности за приготвяне на базата на рецептата е пряко зависима от нейния химичен състав. Тя включва: танини, етерични масла, глюкоза, фруктоза, полизахариди, лимонена, ябълчна, оксалова, винена и хининова киселина, стероиди, азотни съединения, катехини, флавоноиди и фенолкарбонови киселини.

Repešok - лекарственные формы

В официалната руска медицина се препоръчва да се използва само въздушната част на растението в изсушена, натрошена форма. Традиционните лечители също използват корени. Събирането на растителни суровини трябва да се извършва по време на периода на цъфтеж, най-добре през юли. Сушенето на тревата се извършва естествено или в сушилни, но при температури, които не надвишават 40 градуса.

Repešok — рецепты

Отвара от листата на тортата за третиране на различни видове кървене се приготвя от 2-4 год. лъжици суровина, напълнени с 500 ml вода. Бульонът трябва да се вари 5 минути, след това да се охлади, вземете 100 мл 4 пъти на ден, малко подсладител.

Инфузията на кека се приготвя от 20-30 g натрошен изсушен суров материал, напълнен с 1 литър вряща вода. Рецепция - 100-150 ml три пъти дневно. Инфузията е ефективна при заболявания на черния дроб и камъните в жлъчния мехур.

Прахът се приготвя от сухи листа, натрошен в хаван или смлян в кафемашина. Той се използва за нарушения на стомашно-чревния тракт от 2-4 грама на ден на малки порции.

Отвара от листа за изплакване на гърлото с ларингит, фарингит, стоматит и т.н., както и за компреси за изгаряния, екзема, дерматит, хемороиди се приготвят от 100 g суровини и 1 литър вряща вода. Бульонът се изпарява до 1/3 от обема, охлажда се до 36-37 градуса, след това се прилага.

Отвара от корените на растението се използва за онкологични заболявания на вътрешните органи и се приготвя както следва: 1 супена лъжица. Изсипете изсушените счукани корени, изсипете 200 мл вряла вода, 30 минути на водна баня, след това 10 минути, за да настоявате и да натежавате. Допускане - 70-80 ml 3 пъти на ден за половин час преди хранене.

Repešok - противопоказания

Repešok не рекомендуется употреблять лицам с индивидуальной непереносимостью какого-либо из компонентов в его составе. Другие абсолютные противопоказания к применению препаратов на основе репешка не выявлены. С осторожностью следует применять их при склонности к запорам и гипотонии.

Коментари

Настя 05.05.2016 Аз съм много запознат с тази трева. Леля ми лекуваше с цял куп болести. Няма да го описвам, но здравето на леля ми се е подобрила значително. И преди това се лекуват с традиционни лекарства, които просто удавиха болестта. Анжелика 05.05.2016 Ако всичко, което е написано за тази билка е вярно, то просто не струва. В крайна сметка се оказва, че той третира почти всички обичайни болести! Най-малко - опит, не мъчение. Ако имате някакви заболявания, можете да опитате лечение със сирище. Жана 05.05.2016 Аз третирах тази билка, възпаление като жена. Естествено, ми помогнаха безусловно. За резок, като лекарство, чух много добри неща. Някои от моите приятели бяха лекувани с тази билка. Спектърът на заболяванията е много широк. Рита 05.05.2016 Така че тази билка е пълна на нашите пространства! Никога не съм знаел какво се нарича и фактът, че е толкова лечебно, е новина за мен. Дори от рак помага! Мисля, че много малко хора знаят за това, такава информация е много полезна. Лилия 05/06/2016 Популярното име на мида - любовна магия - те кара да мислиш за това как често се използва))) Списък с болестите, с които можеш да се отървеш от това растение, е наистина впечатляващ.
Share:
Comments