Полезни свойства на кафе и вреда на любимата ви напитка

Японското обаждане сутрешно кафе "гимнастика за кръвоносни съдове". В тази страна се препоръчва всички хора, дори възрастните, да пият сутрин чаша слабо кафе с мляко, за да стимулират трофизма на съдовете. Както знаете, нарушенията на органите, включително образуването на холестеролни плаки, се появяват в местата на стагнация. И стимулирането, на което са изложени съдовете след пиенето на кафе в този смисъл, е много полезно.

cofe

От друга страна, кафето съдържа вещества като кофестол и ковеол, които при възрастните хора, напротив, дори допринасят за отлагането на холестеролни плаки. Тези вещества обаче на практика не са толкова опасни, защото се филтрират успешно с конвенционални хартиени филтри, които са оборудвани със съвременни кафемашини.

Основният недостатък на кафето е способността на кофеина да измива тялото в големи количества микроелементи - калций, фосфор и магнезий. Ето защо всеки, който редовно пие кафе, трябва да яде храни с високо съдържание на калций - особено млечни продукти и задължително мултивитамини.

Млякото, което се добавя към кафето, също е източник на калций, но не е достатъчно в сравнение с количеството калций, което се измива с кофеин.

В зеления чай кофеинът е повече от кафе - до 5%, но присъства под формата на съставка с танин, така че се абсорбира в кръвта по-дълго и действа по-мек - чайът се успокоява, но не възбужда.

Кафето има способността да победи апетита, така че можете да използвате кафе за отслабване. В Америка момичетата за отслабване винаги отиват с хартиена чаша кафе в ръката си, поради което ироничното име на този метод за отслабване се появява - диета Starbucks - кръстена на най-известната верига кафенета "Старбъкс".

Share:
Comments