Относно ползите от млечни плевели, една от най-отровните

Еуфория е една от най-ефективните медицински и в същото време отровни растения. Ползата и вредата от млечната ракообразна са натоварване на две противоположни скали, но ако използвате шкурка с точност и знание - ползите определено ще надделеят.

Непосредствената импулс - полза за хомеопатията и не само

Многобройният род Euphorbia съдържа над една и половина хиляди вида, въпреки че някои ботанисти са склонни да вярват, че нейното население е две хиляди.

Euphorbia - растението е гъвкаво. Това са треви, храсти и дървета, понякога толкова различни, че без конкретни познания и не познават връзката им.

Непознати представители на света на флората, плевелите на зеленчукови градини, пчелни питки, декоративни обитатели на градини. И накрая и на първо място - лечебни растения.

В това си качество, известен брой видове млечни плевели вече са били известни в древния свят на всички земи, където то само растело. Неговото научно име - еуфорбия, дължи на лекаря Еуфора, който е служил в двора на царя Нумидиан и описва свойствата на млечницата през 54 г. пр. Хр. д. Съвременната медицина потвърждава вярността на някои рецепти на древните билки, допълва ги с нови познания за млякото, но неуморно предупреждава хомеопатичните почитатели на опасни грешки.

Фактът е, че куражът получи името си от млечния сок в стъблата и листата, бели като мляко и изключително отровни.

Но, както знаете, змийската отрова може да бъде полезна, ако знаете рецепти и спазвате мярката.

Лечението на млякото се допуска само при пълна увереност в правилността на конкретния избор. Необходимо е да се консултирате с специалист и стриктно да спазвате инструкциите за производството и / или употребата на лекарства, основаващи се на него.

Те са под формата на мехлеми, алкохолни тинктури, сушени билки или корени за приготвяне на инфузии.

За тях се събират почти всички части на растението - върховете с съцветия, стъблата и листата (но семената са безполезни), както и корени. Euphorbia се събира в дивата природа и се създава чрез нейното изкуствено засаждане.

Уникалното предимство на млекопреработвателите непряко и до голяма степен идва от силната си разклонена кореновата система, понякога оставяйки на земята до дълбочина 10 метра, откъдето растението извлича чиста вода и специално декорирани минерални вещества.

В кои случаи можете да се възползвате от млечната плевела

Трябва да се отбележи, че химическият състав на млечната плевелна все още не е напълно разбран, но това не пречи на разнообразното използване на полезните свойства.

Голяма част покрива външното използване на средства в областта на кожните заболявания. Поради антисептични и противовъзпалителни свойства, стимула е ефективен при:

- ухапвания от насекоми и болезнени ухапвания от животни;

- краста;

- язви;

- гъбични заболявания (не само кожа, но и нокти).

Също така, spurge е в състояние да намали брадавици и пигментни петна.

По отношение на стомашно-чревния тракт, шпионът действа като слабително средство и средство за предотвратяване и лечение на различни заболявания, включително дисбактериоза, хемороиди и стомашни язви.

Също така, сред свойствата на млечната плевела може да се отбележи ползата от нея за:

- лечение на заболявания на пикочния мехур и бъбреците (като диуретик);

- подобряване на горните дихателни пътища;

- укрепване на стените на кръвоносните съдове (поради високото съдържание на селен).

Едно от най-популярните имена на млечната плевела е коренният мушик, идва от неговата ефективност при лечението на заболявания в сферата на интимното здраве, придружено от нарушение на еректилната функция.

Редовният прием на наркотици от млечната плевела се проявява чрез подмладяващо и тонизиращо действие, изчезването на главоболия, предизвикано от претоварване и стрес.

Напоследък има съобщения за ефективността на млечната рака срещу рака, способността й да доставя метастази на вещества, които блокират растежа си до местата на локализация чрез кръвообращението. Тази информация обаче не беше потвърдена недвусмислено от световната научна общност.

От ползите от млечни плевели като медена пита

Необичайният аромат и вкус с лека горчивина и сладост на меда, събрани от пчелите с млечен восък, са единственото безопасно средство за защита от това растение, чието използване практически по никакъв начин не е в състояние да навреди на човек.

Euphorbia мед е тъмно кафяв, има течна консистенция и не е захар от дълго време. Опитайте я веднъж - не може да се обърка с друг мед.

Специфичният вкус на меда се дължи на високото съдържание на йод, чието значение за човешкото здраве не може да бъде надценено и йод, по-специално:

- служи като основа на здравето на щитовидната жлеза;

- укрепва нервната система;

- участва в хематопоезата и повишава нивото на хемоглобина;

- Положително засяга умствените способности и други функции на мозъка.

Млечен мед със своя комплекс от биологично активни вещества е в състояние да замени някои прости комплекси, препоръчани за бери-бери.

Също така е полезно за:

- сърдечно-съдова система, включително предпазване от разширени вени;

- Предотвратяване на чернодробно заболяване;

- облекчаване на симптомите на ревматизъм;

- подобряване състоянието на кожата, ноктите и косата.

Вземете този мед не е по-трудно от всеки друг. Например, от безсъние е възможно да се разтваря лъжица сладост в млякото. Или да го използвате с билков чай ​​(куче роза, спрей) за укрепване на имунитета и метаболизма.

Черният сок от репички с мед е народно средство за кашлица, която страда от студ.

Външният мед се използва по-специално при приложения за заздравяване на рани.

Каква е вредата от млечниците?

Концентрацията на вреда на млечната плевела е нейният млечен сок, отровен не само за хората, но и за повечето животни. Животните, вярно и почти всички диви животни и птици, на инстинктивно ниво, се държат далеч от млечните плевели.

Но домашните животни, по-специално - любопитни котки, не са толкова предпазливи, затова не се препоръчва да се разпространява шпора на прозореца, ако наблизо има котки.

Не е необходимо да разчупвате стъблата на растението, за да поръсите сок - с много видове растения е достатъчно, например, да докосвате листата, да разтривате стеблото и след това - да докоснете пръстите, за да осигурите болезнени усещания и много рискове от зрително увреждане.

При контакт с кожата или лигавиците, сокът на млечната плевела причинява изгаряния, зачервяване, възпаление и, доста често, алергична реакция, която обхваща цялото тяло.

Неправилен прием на млечни жълтици вътре в себе си като лекарство, изпълнено със стомашно-чревни нарушения, включително повръщане и диария, както и общо влошаване на доброто състояние, конвулсии, усещане за задушаване, метаболитни нарушения и функциониране на отделните органи.

Списъкът на заплахите за здравето може да продължи дълго, но е по-добре да подчертаем още веднъж, че лечението с мляко без вреда е допустимо само със знанието и понякога под наблюдението на подходящ специалист и не е желателно те да бъдат просто традиционен лечител, а не професионален лекар.

Както вече споменахме, Euphorbia е практически безвредна, но не се препоръчва за хора с индивидуална нетолерантност или противопоказание за мед по принцип, а също и за тези, които са диагностицирани с излишък от йод в организма.

Share:
Comments