Ledum - лечебни свойства и приложение в медицината

Ledum - общо описание

Ledum е вечнозелен храст, който принадлежи към семейство Хедър. Растенията височина може да достигне от 30 до 120 см. Листата на розмарин жилав, те не попадат през зимата. Топ листа цвят е тъмно зелен цвят, а от дъното, можете да видите на жълтеникава точка и кафяво-ръждив косми. Това растение цъфти през май-юни. Бели цветя притежават опияняващо ароматна миризма, и те са събрани в един чадър в краищата на клонове. Що се отнася до плода на Ledum, то прилича на кутия, в която се събират много малки семена. Самите семена се развиват през юли-август.

Ledum - места за растеж

Основните източници на див растеж на розмарин могат да се наблюдават в горските и тундрските зони на Европа, Сибир и Далечния Изток. Този храст расте на торфени почви на преходни и планински блата. В допълнение, тя може да се намери на блатистите покрайнини на борови гори, където често има големи гъсталаци.

Ledum - лечебни свойства

Ledum се счита за много често срещано народно лечебно растение. Този храст е търсен дори и на места, където той не расте. На първо място, в хората, Ledum се използва като лечение на различни домашни животни. Например кравите получават такова отвара по време на подуване, а конете - с колики.

Ledum се използва много лесно в домашната медицина. Особено е полезно по време на студ със силна кашлица, започващ бронхит. Ако човек страда от бронхиална астма, то му дават инфузия на билки. Също така, този храст е идеален за сърдечни заболявания, бъбречни заболявания, белодробна туберкулоза. Вливането на билки може да се използва външно с всякакви натъртвания, тумори, рани, както и склероза на съдовете на крайниците. Към днешна дата Ligulium препарати се използват активно като антитусивни и отхрачващи средства за бронхиална астма, както и магарешка кашлица. Това лекарство е в състояние да помогне с безсъние, облекчаване на главоболието, облекчаване на пациента.

Ледум - лечебни форми

Лечебната суровина е листните леторасти на текущата година, чиято дължина може да достигне 10 см. Това растение може да бъде събрано през целия вегетационен период, но се препоръчва да се събере през август или септември - в този момент издънките се развиват напълно. Обикновено суровините се сушат в тавани, където има добра вентилация. Абсолютно всички части на Ledum, с изключение на корените, имат етерично масло в състава си. Листата на храстите помагат да се бори с различни настинки.

Ledum - рецепти

За да направите чай от Ledum, имате нужда от две супени лъжици билки, за да добавите към вряща вода и се вари около 10 минути. Този чай се използва за чаша вода на ден. Децата, които имат кашлица, също могат да получат чаена лъжичка чай няколко пъти на ден.

Що се отнася до мехлем от Ledum масло, той е предписан за лечение на различни рани и изгаряния. Този мехлем работи добре с ухапвания от комари.

Хората, които страдат от оксалатни камъни в бъбреците, могат да използват отвара от леторастите на това растение. В този случай се нуждаете от 6 грама сух нарязан суров материал, който кипи в едно стъкло в продължение на 10 минути. След това всичко се филтрира и се използва три пъти на ден за една супена лъжица.

Багульник противопоказания

Струва си да се отбележи, че свръхдозата на Ledum може да причини много сериозни последствия. Ако пациентът има замаяност, прекомерна раздразнителност или раздразнителност при използване на такова лекарство, то употребата му трябва да бъде спряна. В допълнение, неправилната дозировка може да предизвика възпаление на стомашната лигавица. Това растение е противопоказано за деца под 14-годишна възраст, както и за бременни жени.

Коментари

Сергей борисович 12/15/2016 Това не е Ledum, а Rhodenderum Amur .. Лиза 04/17/2016 Чай от Ledum е не само полезен, но и много вкусен. Семейството ми просто го обожава. И в същото време, никой, практически, когато не е болен и още повече не се кашля. И розмарин цъфти, наистина, много красива. Не е чудно за това, дори и една песен. Ira 04/17/2016 След като получих лекарството от Ledum, имах симптоми на неразположение, гадене и т.н. Казват, че съм злоупотребила с това, или имам лична нетърпимост. Най-вероятно - вторият. Защото сестра ми също пие тинктурата и всичко е наред с нея. Карина 04/17/2016 Моята майка взема Ledum от главоболие. Тя помага много, като никакво хапче. И като цяло, след като тя започна да я вземе, главата й почти не боли. И здравето като цяло - се е подобрило, пише на Ledum. Света 04/17/2016 Не и когато видях как цъфтят Ledum. Въпреки че живея в Сибир. Но, разбира се, чух много за това, знам, че лимонена трева много добре помага при кашлицата. Той третира и други заболявания. И колкото за красивия му цвят, толкова много се казва. Сега съм убеден в това.
Share:
Comments