Каква е употребата и вредата от лицеви упражнения,

Плъзгачите са едно от най-ефективните упражнения за поддържане на тонуса на тялото и развитието на мускулите, изпълнявани дори у дома.

Както знаете, работата с вашето собствено тегло има положителен ефект върху развитието на мускулния корсет и дори като начинаещ човек ще можете да развиете добра мускулатура.

Въпреки простотата си, това упражнение включва всички мускулни групи наведнъж, което ще подобри общото състояние на тялото.

Натискане: назначаване, техника, типове

Назначение

Плъзгачите са доста добра алтернатива на фитнес за тези, които нямат достатъчно време да посетят. С тяхна помощ можете да вдигнете цялостния тон на тялото, както и много хубаво да изпомпвате мускулите на ръцете и гърдите. В допълнение, натискът е от полза за гръбначния стълб, натоварването и укрепването на мускулите, които го държат.

Техника

Класическите натискания изглеждат така: трябва да лежите на стомаха си, да сложите ръцете около ширината на раменете си и да полагате ръцете си на пода. След това трябва да изстискате теглото си. При спускане е необходимо да се постигне ъгъл между предмишницата и бицепсите при 90 градуса - не е необходимо да се допира до пода с гърдите.

Има няколко прости правила, които трябва да помните, когато правите това упражнение.

1. Първо, трябва само да се отдръпнете с плосък гръб. От петите до върха на главата трябва да премине права линия, не може да се огъва нито в задните части, нито в задната част. В противен случай ефективността на това упражнение просто се губи.

2. Необходимо е да се поддържа дишането - нагоре, дишането се издишва, когато дишането се понижи.

3. Натоварването не трябва да бъде прекалено голямо, но упражнението трябва да се извършва редовно, за предпочитане поне 3 пъти седмично.

видове

Има много различни видове натискания. Те се различават помежду си основно от това, какви мускули ще получат основното натоварване по време на изпълнение, както и интензивността на товарите. По-долу ще бъдат изброени няколко основни типа опори и ползи.

• Класически натискане. Тази позиция може да се нарече база в push-ups. При извършване на този вид добре обработени трицепс, делтоидни мускули, както и мускулите на гръдния кош. Краката стоят по ширината на таза, а ръцете са малко по-широки от раменете.

• Притискания от коленете. Това е лека версия на класическия рунд и се препоръчва за начинаещи. Началната позиция е същата като в предишната версия, само коленете стоят на пода.

• Плъзгачи с тесни ръце. Тази опция задълбочава и задълбочава изучаването на мускулите на трицепса. Първоначалната позиция, както при първия вариант, само ръцете стоят на нивото на гръдния кош и са насочени напред. На изхода е необходимо да се изтеглят лактите и да се натиснат лактите до талията.

• Притискания с широки ръце. В този случай мускулите на гърдите се изучават по-подробно. Ръцете трябва да се поставят на ширина два пъти по-голяма от рамената. Палмите се обръщат навън. Спускайте се до правилния ъгъл в лактите.

• Плъзгачи с памук. С негова помощ можете да тренирате силна мускулна сила. В допълнение, това е чудесно за тези, които практикуват бойни изкуства - силата и скоростта на удара се увеличават. Изходното положение и техниката на изпълнение са същите, както при класическото преместване. По време на фазата на повдигане трябва да скачате рязко и да хлътвате в дланта на ръката си пред гърдите си или по-трудно - зад гърба си.

• Натискане нагоре. Този метод се използва за увеличаване на товара. Необходимо е да се сложи стоп на стол или друга височина, но иначе техниката на изпълнение е същата като в класическата версия.

Както можете да видите, има доста различни видове натискания, които се различават само в някои подробности.

Pushups: какво е добро за тялото

Потушаването е полезно за здравето по много причини. Първо, те могат да спомогнат за подобряване на функционирането на сърдечно-съдовата система и за подобряване на кръвоносната система. Това ще повиши общия тонус на тялото, както и ще служи като превантивен за много заболявания, свързани с работата на сърцето и кръвоносните съдове. Това е особено важно за тези, които имат заседнал начин на живот с минимален товар.

Редовните упражнения, включително натискането, ви позволяват да развиете мускулите на гръдния кош, трицепса и раменете. Останалите мускулни групи също са включени, но са по-слаби. В допълнение, подобно на всяко друго физическо натискане може да помогне в борбата срещу наднорменото тегло. Това упражнение си струва да направите, ако нямате достатъчно време да отидете в салона. Подобрена и издръжливост на тялото, дори метаболизъм.

Използването на push-ups за тялото е огромно, но това може да се постигне само ако ги извършвате правилно. Въпреки очевидната простота, има няколко нюанса в нея, ако не се наблюдава, вие не само няма да постигнете напредък в резултатите, но дори можете да влошите състоянието на вашето тяло. Следователно е много важно да се спазва правилната техника.

Притискания: възможно увреждане на тялото

Не забравяйте, че упражненията като всяка друга физическа активност могат да донесат ползи за здравето не само за добро, но и да играят в обратната посока. Навредите при натискане могат да бъдат, както следва:

• Първо, трябва да се изключат лицевите лица от хора, които са предразположени към високо кръвно налягане. Поради неестественото положение на тялото при извършване и приемане на товара, докато го правите, може да има неразположение на тялото.

• Плъзгането може да е вредно, ако не сте разтеглили мускулите и ставите си, или имате крехки кости. Помнете - работите със собствената си тежест, а за ставите на ръцете това е доста сериозен товар. Ето защо, никога не забравяйте за загряването и не е нужно да го прекалявате.

• При редовно натискане без други упражнения можете да изпомпате гръдните мускули. Това може да създаде естетична непривлекателност на вашето тяло.

• Модерацията в товара е необходима и за да не се постигне т.нар. Претоварване. При това състояние, ще почувствате обща слабост на тялото, неразположение и болезненост. Затова винаги спазвайте мярката, дори и в спорта.

В крайна сметка можем да кажем, че вредата от преместването е възможна само ако елементарните правила не се спазват. В други случаи това упражнение ще ви служи като отличен асистент във вашия дом спорт.

Потискания: противопоказания и ограничения

Има няколко противопоказания, които е по-добре да се следват, за да не се уврежда тялото ви още повече.

• Не извършвайте това упражнение с кривина, наранявания или други вертебрални проблеми;

• Плъзгачите също са по-добре да изключат тези, които имат травма или възпаление в лактите, раменните стави и китките.

• Ако имате наднормено тегло, най-добре е да започнете с по-лесна опция за упражнения. Тъй като работите със собственото си тегло, вашите стави и кости ще бъдат силно натоварени.

При останалото това упражнение няма противопоказания. Увреждането на лицеви опори е доста трудно да се получи - важно е само да се спазва правилната техника, да се затоплят ставите и сухожилията, преди да се извършат и да не се предприемат противопоказания.

Пункции за деца: полезни или вредни

Много родители се опитват още от детството си да внушат на децата любовта към спорта, но не винаги е възможно да ги дадете на някоя секция. В такива случаи можете да започнете да правите леки упражнения у дома. Имайки предвид, че натискането е упражнение, при което трябва да работите със собственото си тегло, няма специални противопоказания за възрастта за неговото изпълнение. Но е необходимо да се ръководите от усещанията на вашето дете - при всички по-горе противопоказания и ограничения е необходимо да се ограничи изпълнението на това упражнение.

Ако детето е абсолютно здравословно и няма здравословни проблеми, натискането му ще му донесе големи ползи и може да бъде отлична възможност за неговото обучение. Тийнейджърите са доста добре възприемчиви към тренировъчното обучение и при приемането на товари от ранна възраст те ще могат да обучат силата и издръжливостта на тялото си. Но все пак не бъдете твърде фанатично по този въпрос - най-добре е да провеждате курсове най-малкото когато детето ви вече е започнало да посещава училище и да започне с леки възможности.

Натискане: вреди и полза за отслабване

Много често в много форуми въпросът е задаван: да се натискате нагоре за помощ за отслабване? Ако поставите въпроса рязко - тогава те със сигурност няма да бъдат вредни. Те, както и всяко друго натоварване, причиняват на тялото да изгори калории, макар и в много по-незначителни количества, отколкото при бягане или други кардио упражнения.

За загуба на тегло може да се отбележи следната полза за организма при извършване на натискане:

• Редовните класове могат да подобрят метаболизма ви. Колкото по-добре ще бъде метаболизмът ви, толкова по-бързо ще изгори мазнините.

• В началния етап от прилагането на тласкания, всички мускули на тялото, включително коремните мускули, са напрегнати. Ето защо, като правите това упражнение, можете да издърпате тялото си - мускулите ще станат по-малко отпуснати и по-пригодни.

• С помощта на упражнения можете да получите допълнителна мускулна маса, поддръжката на която ще отнеме допълнителни калории.

Въпреки това, говорейки критично, push-ups не са най-добрият начин да отслабнете. Те със сигурност няма да бъдат излишни за вас, но те ще станат по-ефективни само ако са правилно комбинирани с кардио тренировка.

Увреждането на лицевите очила при загуба на тегло може да се случи само при момичета. Тъй като това е доста тежко упражнение, ще изпомпате мускулите на ръцете, раменете и гръдния кош. И затова те ще изглеждат много по-визуално. В други отношения практически няма никаква вреда от това упражнение при отслабване.

Share:
Comments