Как да се забавляваме дете на пътя?

Пътуването с деца е истинско предизвикателство. Дълги пътувания при транспортирането на гумите им започват да бъдат капризни, крясъци. Това се дължи на ограничението на движението, липсата на развлечения. За пътуването не се превърна в кавга, и време, изпълнени от незабелязани, трябва бързо да коригира ситуацията - да играе!

Всеки знае, че детето е най-неспокойно същество в света, така че забележките като "стойте настрани" нямат дълго действие. И дори сладките, които родителите обичат да поемат по пътя, бързо стават скучни и играчките са скучни. Време е родителите да оставят въображението и изобретателността си. Игри за вяра и грижа ще помогнат да преминем времето и да донесем много забавление на малките пътници.

Най-малките ще харесат слушането на забавни поеми или приказки. Потта може да бъде придружена от различни движения. Текущи игри с пръсти, например "Soroka-Beloboka". Децата в предучилищна възраст много харесват играта за вниманието "Познайте какво виждам сега" или "Където има обект с определен цвят и форма". Като обекти можете да мислите за всеки обект, който е наблизо. Също така, детето ще се радва да познае пъзелите, дори и тези, които са му познати от дълго време. По време на такива задачи е необходимо да се даде възможност на бебето да поеме инициативата: да измисли нови игри, да задава въпроси, да прави предположения.

Децата в началната училищна възраст много харесват да играят думи. Необходимо е да посочите определена буква и на свой ред да изберете думи, започващи с нея. Това може да бъде не само думи, но и имена на градове или растения, имена или псевдоними на животни. Децата малко по-големи ще бъдат дълбоко очаровани от избора на думи - антоними или синоними, както и избора на рими.

Достатъчно е да включите въображението, за да излезете с много различни игри на пътя. Основното е, че те съответстват на възрастта на детето и неговите интереси. Като обръщате максимално внимание на детето си, вие сами няма да забележите как пътуването ще свърши и бебето ще има страхотно настроение.

Share:
Comments