Гимнастика за пълен у дома. противопоказания, основни

Моторната активност допринася за нормализирането на метаболизма, увеличава кръвообращението, мускулния тонус. Редовното упражнение е особено важно за мазнините хора: в комбинация с правилното хранене ще помогне да се отървете от наднорменото тегло, което означава, че ще подобри настроението, жизнеността и здравето на цялото тяло.

За кого физическите упражнения могат да бъдат опасни

Разумното физическо натоварване има благоприятен ефект не само върху фигурата, но позволява добра работа за вътрешните органи и системите на тялото. Някои лекари смятат, че хората с излишък от килограми спорт са противопоказани, но не всички. Първо, трябва да определите колко тегло е повече от нормалното и изберете подходящия набор от упражнения.

Противопоказна гимнастика за пълна със следните условия:

Затлъстяване 4 градуса;

• рядък импулс, по-малко от 60 удара в минута;

• Повишено кръвно налягане повече от 1 - 2 пъти месечно над 200 на 120, наличие на сърдечни проблеми.

Хората със затлъстяване от 2 до 3 градуса трябва да изберат гимнастика без тежък товар на гръбнака и ставите, за да избегнат наранявания. Ако възникне затруднено дишане по време на тренировка, повишено изпотяване, невъзможност за упражняване на каквото и да е упражнение - това не е извинение за спиране на зареждането.

7 правила за започване на полезна тренировка

1Определете с мотивация, Много е важно да си отговорите на въпроса: от какво се нуждая? Целта на гимнастиката в пълна степен е да намериш представа за мечта, да се отървеш от сериозно заболяване, да си намериш нова работа или партньор в живота и други причини. Ако мотивацията е слаба, можете да виси на хладилника снимка на красиво тънко момиче или обратно, icky bbw. Заедно с мотивацията, ние се нуждаем от поразителната сила на волята. По-добре е да започнете тренировка с дребни неща. Когато мотивацията е висока, силните военни резерви са включени в пълна сила и помагат да се постигне желаната цел.

2Стартирайте класите постепенно. Когато стана ясно, че физическите упражнения са необходими като въздух. Започнете с малък товар, като постепенно увеличавате интензитета и времето за работа. Идеална възможност е да се консултирате с професионален инструктор, който ще ви помогне да изберете упражнения в зависимост от степента на затлъстяване, наличието на хронични заболявания, времето за обучение. Можете да учите у дома или във фитнес залата. Всеки метод има своите плюсове и минуси.

3 Практикувайте редовно. Физическото натоварване от всеки отделен случай няма да донесе полза и желания резултат. Най-добрият вариант за начало ще бъде обучението 2 пъти седмично до състояние на лесна приятна умора и пот. В бъдеще можете да увеличите товара до 3-4 пъти седмично.

4Изключете тежки товари. Текущи, скокове, тренировки за тренировка, упражнения с висока интензивност с много тегло - могат да причинят наранявания.

5Умереното натоварване на сила насърчава бързото изгаряне на мазнините. По време на тренировката мускулите консумират голямо количество енергия и се възстановяват до 48 часа, дори след края на работата, се получава загуба на тегло.

6Изберете подходящ спорт: ходене, плуване, колоездене, йога, пилатес, стречинг, функционално обучение.

7 Яжте правилно. Пълната гимнастика задължително трябва да се комбинира с диетата. В противен случай всички калории ще бъдат върнати. Забранена, мазна, брашна, сладка храна. След интензивно трениране може да се събуди брутален апетит, който трябва да бъде опитомен с вода и нискокалорична храна в малък обем.

Важно! Ако теглото надвишава нормата с повече от 20 кг, препоръчваме Ви да се консултирате с лекар преди да започнете тренировката.

Занятия спортом полезно начинать с хорошего настроения, имея высокую степень мотивации и самодисциплины. Тренировки «через силу» не будут эффективны и не способствуют снижению веса. Оптимальным временем для гимнастики является промежуток с11.00 до 1300 и с 1700 до 19.00. Положительная динамика от тренировок наблюдается в течение первого месяца, потом организм привыкает к нагрузкам и снижения веса не происходит. Это означает, что надо увеличить интенсивность и сменить комплекс упражнений.

Важен момент - да се борят със заседнал начин на живот. В допълнение към дома или тренировка във фитнес залата, трябва да организирате програмата си с участието на игри на открито във въздуха: през зимата - ски, кънки, през лятото - разходки, плуване, колоездене. За мазнините жени, татуирането на корема ще бъде алтернатива на монотонните мощни натоварвания. Неговите гладки движения няма да създадат голямо натоварване на тялото, а високата интензивност на изпълнение ще осигури еднакво обучение на мускулния корсет и активното изгаряне на мазнините.

Гимнастика в пълен размер: технология за обучение у дома

Ако изборът падне върху домашната работа, трябва да помните, че трябва да тренирате в естествени дрехи, да не ограничавате движенията, да стъпвате на краката си. Упражнението трябва да се направи най-малко 2 часа след хранене. Започнете с кратък период на загряване от 10-15 минути, в резултат на което мускулите се затоплят и се подготвят за по-нататъшна работа.

Загряването обикновено се състои от:

• ходене на място с повдигане на крака;

• завъртания на ръцете, ръцете, раменете, главата;

• въртене на торса и торса.

След това отидете на основния набор от упражнения. Те са разработени с голямо разнообразие. Тъй като наднорменото тегло, като правило, се депозира в корема, бедрата, раменете, е много важно да се извърши тежестта върху проблемните области. Ето някои упражнения за различни мускулни групи.

Комплекс за гръбначни мускули:

1Сидя на коленках плавно поднимать вверх прямые руки, при опускании задержать по горизонтали ладонями вверх. Можно использовать гантели.

2На высоте груди сложить ладони вместе и сильно давить, локти параллельно полу.

3•Стоя ровно или сидя на коленках, разводить руки в стороны, по возможности дальше за спину, слегка покачивать. Хорошо с гантелями.

При наличието на разширени вени 1 и 3 се упражнява да се изправи. Всяко повторение е до 10 пъти.

Комплекс за талията:

1В положении стоя, ноги немного расставить, руки на поясе, выполнять наклоны в стороны, поочерёдно меняя руки. До 10 раз.

2Стоя, стопы расставлены, руки на затылке, локти в стороны, делать наклон вниз, касаясь правым локтем левого колена и наоборот. Сделать до 10 раз.

3•Сидя на коврике, руки за головой, наклониться вниз касаясь локтями коленей. Покачаться в этом положении до 15 раз.

4Стоя, ноги расставлены, руки за головой. Спокойные повороты вправо, влево. Делать до 15 раз.

Комплекс для живота

1Лёжа ровно на спине, медленно поднять прямые ноги, опустить, затем согнутые ноги притянуть к животу, поднять вверх и опустить. Сделать до 10 раз.

2Упражнение «Езда на велосипеде».

3•Лёжа на спине, руки фиксируют на затылке, ноги согнуты, отрывать верхнюю часть тела до 10 раз.

4Колесо. Лёжа на животе, обхватить лодыжки, поднимать туловище с запрокинутой головой, покачиваться в таком положении до15 раз.

5Сидя, с упором рук за спиной, ноги прямые, между стопами зажать мяч, отрывать ноги от пола до 20 раз.

Гимнастика за пълни бедра

1Сидя на полу, одна нога согнута и зафиксирована руками, поднимать вторую прямую ногу до 10 раз. И с другой ногой.

2Сидя на коленях, по очереди перемещать таз вправо, влево, а прямые руки в обратную сторону до 15 раз.

3•Сидя на полу, опереться сзади на руки, поднимать прямые ноги наверх, разводить по сторонам, соединять и снова опускать 10 раз.

4Стоя, на немного расставленных коленях, опускать туловище назад 10 раз.

Едно от уникалните упражнения без активни движения е барът, по време на който всички мускулни групи действат активно. Приемайте позиция, като когато се отдръпвате от пода, гърбът е прав, стомахът е напрегнат, стоящ на права ръка за 30 секунди, като постепенно добавяте време до 5 минути. За да завършите обучението, експертите препоръчват ходене на място и достъпни упражнения за разтягане.

За да поддържате положително отношение към обучението, изпълнявайте упражненията възможно най-често в няколко подхода през целия ден.

Правенето на гимнастика в къщи у дома има смисъл върху готовите видео уроци, които са много в интернет. Изборът се извършва в съответствие с предпочитанията за вкус, нивото на физическа годност и способността за извършване на специфични упражнения.

Share:
Comments