Вътрешно вино - технология на виното в детайли. вино от

Вкусно и ароматно домашно черешово вино може да бъде направено само от сочни благоуханни плодове и плодове. Сладката череша няма подчертан вкус, съдържа малко количество сок и следователно вината се произвеждат от нея главно с добавянето на други, по-сочни и ароматни плодове.

Cherry вино у дома - общи принципи на готвене

• Необходимо е суровите материали да бъдат добре узрели, без следи от разваляне. Също така, не можете да вземете неузрели или прекомерни плодове. В неузрели, излишък на киселина и малко захар, както и в overbrepe плодове, дори и с кратко съхранение, оцетна ферментация започва.

• Черешите и черешите трябва да бъдат отстранени от костите, в противен случай при продължителна ферментация прусната киселина ще се отдели от тях. В резултат на това виното придобива вкус на горчив бадем.

• Подготовката на висококачествено черешово вино у дома е доста дълъг процес, продължаващ повече от един месец и продължаващ на етапи:

• отжатие сока;

• интензивна ферментация;

• декантиране на виното от утайката;

• процесът на "тихата ферментация";

• подслаждане или фиксиране, в зависимост от желания резултат;

• зреене на винен материал;

• при необходимости — осветление готового продукта.

• Виното се приготвя в специални контейнери (стъклени бутилки с голям обем или обикновени кутии с 3-5-10 литра), на които е възможно плътно да се монтира хидравлично уплътнение или да се постави обикновена гумена (медицинска) ръкавица с малко пробиване в един от пръстите.

• Филтрирайте пивната мъст и готовото вино чрез обикновен филтър в 2-3 слоя широка медицинска марля или подплатени козметични дискове във фунията.

• Филтрираното завършено вино е плътно затворено и съхранявано за съхранение в помещение с температура, много по-ниска от стайната. Може да бъде хладилник или изба.

Рецепта за черешови вина у дома

съставки:

• десет килограма зрели червени череши;

• 1 кг нерафиниран захарен пясък;

• половин литър филтрирана вода;

• 25 грама лимонена киселина.

Метод за приготвяне:

1. Внимателно отстранете костите от плодовете. За да запазите целия сок, най-добре е да направите това върху купа, в която веднага ще добавите череши,

2. Разбъркайте пулпата добре с ръце и добавете вода. Покрийте контейнера с марля, добре закрепете краищата му и поставете стаите на тъмно място в продължение на три дни.

3. Веднъж на ден смесете сместа с чиста ръка или дървена шпатула на дълга дръжка.

4. Когато зърната смес започне да се балон, съска и е покрита с капачка пяна, филтър върху два слоя от марля и изстискване на пулпа (останалата плът на марля).

5. Изсипете сока в специален контейнер за ферментация. Тя трябва да заема само 70% от обема си.

6. Поставете 400 грама захар и цял лимон. Получената смес трябва да бъде смесена и поставена на гърлото на "преградата". Ако нямате специално устройство, използвайте най-разпространената медицинска ръкавица. Добре го направете с капацитета на електрическата лента и в един от пръстите направете малка пункция с игла.

7. Прехвърлете контейнера в сутерена или друга подходяща тъмна стая с оптимална температура на въздуха от 18 до 27 градуса.

8. Точно след четири дни свалете ръкавицата и излейте един литър течност. Разредете 300 грама захар и го излейте обратно. Процедурата се повтаря след три дни и се оставя на същото място за още 25-50 дни.

9. Когато ръкавицата е "издухана" или газът вече не се излъчва, изсипете младото домашно вино от сладката череша през епруветка в чист съд.

10. Извадете пробата и, ако е необходимо, добавете още захар. Виното, за гарантирана липса на ненужна ферментация, се фиксира с алкохол. Неговият дял трябва да бъде 12-15% от общия обем.

11. Преместете контейнера с вино в стая с оптимален температурен режим от 5 до 16 градуса и оставете няколко месеца (от 3 до 12). През първите десет дни е желателно младото домашно вино да се съхранява от сладката череша под хидравличния печат.

12. Ако през цялото това време във виното се образува утайка, опитайте се да извадите виното от него поне веднъж на всеки 20 дни. За да направите това, изсипете виното през епруветка в чист съд и отново затворете плътно.

13. Виното ще бъде готово, когато утайката спира да се появява на дъното на резервоара.

14. Завършено домашно черешово вино за съхранение в готови бутилки и плътно ги запечатайте. Съхранявайте напитката оптимално в хладна изба и с малки обеми, обвийте бутилката с хартия и я поставете в хладилника.

Домашно черешово вино: рецепта за ферментирало сладко

съставки:

• един и половина килограма ферментирала сладка от сладки череши;

• 250 грама гранулирана захар;

• Супена лъжица несмлени стафиди.

Метод за приготвяне:

1. До 30 градуса, загрявате един и половина литра вода и разреждайте ферментиралия конфитюр. Поставете неизминалите стафиди, разбъркайте добре и извадете пробата. Ако не сте достатъчно сладки, докладвайте повече захар. Не прекалявайте, сместа не трябва да се смазва.

2. Вземете ферментационен контейнер (стъклена бутилка с капацитет 5 литра) и го напълнете със смес от две трети.

3. Поставете врат в медицинската ръкавица. Внимателно, само в един слой от гума, пробийте един от пръстите с игла и плътно прикрепете бутилката. Вместо ръкавица можете да инсталирате специален хидравличен затвор.

4. Опаковайте контейнера с тъмна хартия или плътна дебела кърпа и я поставете в топлина. След пет дни използвайте тънка тръба, за да изцедите около 100 ml пивна мъст и разредете в нея сто грама захар. Изсипете варения сироп във виното и отново инсталирайте водния печат. Процедурата се повтаря след около още пет дни.

5. След винените ферменти (време на ферментация от 20 до 60 дни), щам и изцедете останалата утайка в бутилката.

6. За сила добавете водка или алкохол. Сумата зависи от желаната крепост. Обикновено се добавя от 2 до 15% от обема на младо вино. Не можете да коригирате, но имайте предвид, че такова вино не се съхранява дълго.

7. Напълнете предварително приготвения контейнер с напитката под най-много гърло. Затворете плътно и го поставете на хладно място.

8. За един месец, на всеки десет дни, извадете виното от утайката. В бъдеще го направете, както изглежда.

9. Веднага след като утайката престане да се формира, изсипете готовото вино в стерилизирани бутилки и ги плътно ги запечатайте.

Вино от череши у дома от развален (взривен) компот

съставки:

• 50 гр. сушени оризови зърнени култури;

• 350 гр. сахара;

• три литра компот, направен от червена или жълта череша.

Метод за приготвяне:

1. Компот се налива в голяма тенджера, отстранете от нея всички череши. Извадете костите и поставете пулпа обратно в тигана.

2. Добавете нетъкан ориз, налейте в захарта и разбъркайте, за да постигнете пълното му разтваряне.

3. Изсипете компота в стъклен съд за ферментация, поставете го под хидравличния затвор и го поставете на топло, тъмно място за около месец.

4. След спиране на процеса на ферментация, напънете напитката. Изсипете в бутилки или малки стъклени буркани с въртящи се капаци и поставете виното според препоръките, поне за два месеца на хладно място.

Домашно черешово вино с ягоди

съставки:

• прясна узрели ягоди - 1 кг;

• череша (за предпочитане червено) - един и половина килограми;

• две лъжици фино настърган лимонов пилинг;

• Един килограм голяма нерафинирана захар;

• 30 грама лимон (лимонена киселина);

• Супена лъжица ванилов прах.

Метод за приготвяне:

1. Изберете плодовете, изгнили ягодоплодите. При ягодите откъснете стъблата, опитайте се да се отървете от кал от пръски. Черешите са без опашки и кости.

2. Сгънете всички плодове в една купа и ги разбъркайте добре с яслите.

3. Добавете лимонова кора, ванилов прах, лимонена киселина с гранулирана захар. Смесете сместа няколко пъти, с малък интервал, разбъркайте и разпределете на трилитрови буркани.

4. Когато сместа започне да ферментира след 4-5 дни, поставете ръкавиците с малка дупка (тънка пункция) и я поставете в топла стая.

5. След три седмици приготвеното черешово вино у дома, с ягоди, филтрира и изпраща за съхранение, съгласно принципите, посочени в началото на статията.

Рецепта за черешови вина у дома с малиной

съставки:

• свежая малина — 1,2 кг;

• 800 гр. зрели сладки череши;

• пет чаши захарен пясък;

• два литра вода.

Метод за приготвяне:

1. Малини отиват от боклука и повредени плодове, от череши изберете кости, не измийте плодове.

2. Обърнете плодовете в месомелачка, добавете чаша захар и след разбъркване оставете да останете десет минути. Изсипете сместа от ягода в трилитров буркан.

3. Във водата разредете останалата захар и донесете сиропа в малка жега. Продължете да готвите, без да променяте температурата, за пет минути. Не забравяйте да отстраните пяната от повърхността на сиропа.

4. Завършва сиропа охладен до стайна температура и се изсипва в бурканче с пюре от горчица. Разбъркайте сместа с дървена лъжица с дълга дръжка, така че захарта, натрупана на дъното, също се разтваря добре. Затворете буркана с капак с инсталираната водна брава и извадете готовата мъст за ферментация в продължение на две седмици.

5. Когато ферментацията спре, внимателно извадете виното от утайката и филтрирайте с помощта на марля в няколко слоя.

6. Налейте в приготвените чисти бутилки и, плътно затворени, поставете в студено (хладилник).

7. След една седмица можете да заснемете първата проба.

Домашно черешово вино с касис

съставки:

• два килограма касис;

• килограм зряла червена череша;

• полкило сахара;

• 10 грама пресован с алкохол мая.

Метод за приготвяне:

1. Разделени плодове от касис от стъбла и листа. Скъсайте опашките на сладката череша, изсипете камъните и изплакнете всички плодове под кранчето.

2. Сгънете касис с череша в подходяща купа и разбъркайте смесителя, докато се получат гладки картофи.

3. Сварете два литра вода, разтваряйте в нея захар, заклейвайте сиропа до около 30 градуса и го налейте върху картофено пюре.

4. Добавете натрошени дрожди от алкохол, разбъркайте сместа и ги налейте в голяма стъклена бутилка. Затворете врата с кърпа и я сложете в тъмно и в същото време топло място за няколко дни (3-4). Не забравяйте да смесвате съдържанието на бутилката поне веднъж на ден.

5. След това разцепете ягодовата смес, като използвате обикновен филтър от двойка слоеве от марля и изцедете останалата пулпа добре. Изсипете изцедената течност обратно в бутилката и поставете воден печат или поставете ръкавица.

6. Отстранете контейнера отново в топлина, но за три месеца и периодично филтрирайте съдържанието му, като източвате получената утайка.

7. След това отново филтрирайте младото домашно приготвено вино от сладката череша с касис в тензухата и го оставете да престои още два месеца.

8. Изсипете готовото вино в съдове за съхранение и плътно затворете го на място с ниска температура.

Вино от череши в дома: рецепта за череша и други плодове

съставки:

• Червена череша - 800 грама;

• касис - 1 килограм;

• червено, много узряло френско грозде - 1.2 кг;

• 1 кг плодове от черно-ягодоплодни, узрели ровяни;

• 300 гр. тёмного изюма;

• три кг сахара.

Метод за приготвяне:

1. Смесете черешите без камъни с касис, взети от листата и chokeberry, и изсипете всички плодове в 20-литрова стъклена бутилка.

2. Около 6 литра топла вода разтваря захарта и се изсипва получената ябълка от сироп. Той трябва да ги покрие напълно. Ако сиропът не е достатъчен, добавете малко по-преварена вода и разбъркайте добре. Поставете бутилката под запек и я поставете в топлина в продължение на два месеца.

3. Набуйте бъдещата напитка и я изсипете в чиста бутилка. Добавете 1 кг захар и добавете стафиди. Разбъркайте и махнете отново за месец и половина, точно под преградата.

4. След това филтрирайте виното добре през дисковете от памучна вата, разположени във фунията, и го изсипете върху бутилките.

5. Можете да използвате готово вино веднага или да го извадите "най-добре" на студено място.

Вино от череши в дома - трикове и полезни съвети

• Киселинността на сока може да бъде намалена чрез добавяне на захар и увеличена - с лимонена киселина.

• Ако процесът на ферментация се осъществява при минимален температурен режим, виното ще се окаже по-сухо.

• Укрепеното черешово вино у дома се получава чрез добавяне на алкохол или водка към ферментиралото вино.

• Желаната винена сила се регулира от захарта. 20 гр. пясък добавен към един литър, това е +1 градус крепост. Но не забравяйте, че плодовете първоначално съдържат захар.

• Ако виното се съхранява при температура над + 5 градуса, то трябва да бъде пастьоризирано. Пастьоризирането се извършва във водна баня при 68 градуса. Половин литрови контейнери с поставка за напитки за 15 минути, литър - до половин час и бутилки с капацитет от 0,7 литра. - 20 минути.

Share:
Comments