Суфле от говеждо месо е най-добрата рецепти. как бързо и

Суфле от говеждо месо - общи принципи на подготовка

Суфлета от месо е чудесно за детско, диетично и терапевтично хранене. Такива ястия се абсорбират много добре от тялото, благодарение на леката и лека текстура. За приготвяне на месни суфлета се използват различни видове месо, например говеждо месо. Суфле от говеждо месо се счита за едно от най-полезните и нискокалорични месни суфле. Основният принцип за приготвяне на суфле на говеждо месо е следното: месото се измива, преработва и варя докато се приготви. След това се смилат в месомелачка или кухненски робот и се смесват с яйцето и малко масло. В лук може да добавите лук и подправки (главно сол и черен пипер). С подправките е по-добре да не прекалявате, защото поради тях деликатният вкус на суфлата може да се "загуби". В бебешките суфле от говеждо месо можете да добавите малко мляко или сметана. За да направите ястието буйно и проветриво, в кайма първо трябва да добавите жълтъка, след това отделно бита протеин. След като протеинът се постави, масата трябва да се смеси с лъжица (но не с миксер или смесител). Суфле от говеждо месо може да се пече във фурната или да се готви в мултифар или двоен котел.

Суфле от говеждо месо - подготовка на продукти и ястия

За да приготвите суфлета от говеждо месо, имате нужда от купа за мляно месо, месо за готвене, месомелачка (или кухненски процесор или миксер) и тава за печене.

Месото трябва да се измие добре, да отсече всички вени и филми, да се нарязва на парчета и да се вари, докато се приготви. Можете да готвите говеждо месо в двоен котел.

Различни суфле от говеждо месо:

Рецепта 1: Говеждо суфле

Най-простата суфлета от говеждо месо се приготвя само с три съставки. Това са самите месо, лук и яйца. Подготовката на суфлето е много проста, но се получава много време чрез топлинна обработка. Ястието е чудесно за медицински или диетични ястия.

Необходими съставки:

1. Два яйца;

2. 600 г говеждо месо;

3. Головка лука;

4. Подправки.

Метод за приготвяне:

Накълцайте лука, измийте месото и нарязайте на малки парченца. Извади говеждо месо с лук през месомелачка. Разбиваме яйчни жълтъци, подправяме със сол и черен пипер. За суфле от говеждо месо се оказа много буйна и ефирна, масата трябва да се смесва с блендер. Отделно разбъркайте протеините с малко сол. Разстиламе протеините в пълнежа, внимателно смесваме масата с лъжица. Формата за печене се смазва с мазнина и се пълни с мляно месо. Печете около 45 минути във фурната.

Рецепта 2: Супа от говеждо и сирене

На пръв поглед тези две съставки абсолютно не се комбинират един с друг, всъщност се оказва много вкусно и нежно ястие. Вкусът на вкусното сирене напълно хармонизира с вкуса на говеждо месо. Яйцата също се използват за приготвяне на ястието.

Необходими съставки:

 • 50 г извара;
 • 200 г говеждо месо;
 • 20 грама масло;
 • Яйцето;
 • Подправки.

Метод за приготвяне:

Месото ми, нарязано на парчета, отрязва всички сухожилия и филми. Пригответе месото, докато го приготвите в малко осолена вода. Готовото месо се охлажда и минава през месомелачка. Изварата също се пропуска с месо през месомелачка или се шлайфа с миксер, смесва се с месо и смеси сместа на смесителя. Добавете жълтъка и маслото към масата, отново побеждаваме всичко. Отделно, разбийте протеина и разстилайте се до масата, разбъркайте внимателно с лъжица. Подправяме масата на вкус със сол и черен пипер. Ние правим малки топки, приготвяме суфле от говеждо в двоен бойлер. С извара, суфлето се оказва много сочно и апетитно.

Рецепта 3: Говеждо суфле с мляко

Млякото, както и извара, придава на суфлеца деликатен крем вкус и прави ястието по-сочно. Суфле на говеждо месо с мляко е отлично за децата и диетични храни. Рецептата също използва яйце, малко брашно, масло и сол.

Необходими съставки:

 • 100 г говеждо месо;
 • Яйцето;
 • Малка сол;
 • Масло - 25-30 g;
 • Половин чаша мляко;
 • Чаена лъжичка брашно.

Метод за приготвяне:

Изсушете брашното в сух тиган до жълтеникав цвят, решетка с половин мек петрол. Масата се масажира с топло мляко и се загрява на слаб огън за пет минути. Измито месо, отстранете вените и гответе, докато не направите. Готов за охлаждане на охладеното месо в блендер, комбиниране или месомелачка. Добавете жълтъка, малко сол, масло и сметанов сос. Всички смесени и разбъркани миксер. Ние побеждаваме протеина, омесваме сместа, смесваме масата с лъжица. Сложете суфлата в мазнина и се печете във фурната. Можете да готвите суфле от говеждо месо и да се пара.

Суфле от говеждо месо - тайни и полезни съвети от най-добрите готвачи

Най-важната тайна на говеждо суфле е грижливо разбитите протеини, конопа с хомогенна консистенция и постоянен контрол върху процеса на печене. Фурна на всички различни, така че времето за готвене също ще варира. За да сте сигурни, че суфлата не се утаи, не отваряйте фурната при печене. Знак за готовност е червената коричка и великолепният розов суфлей.

Share:
Comments