Снимка на рецептата: стъргановския черен дроб е старо руско

Известното руско ястие - Черният дроб в стил "Струганов", чиято рецепта е стъпка по стъпка благодарение на готвача на граф Александър Струганов, стана популярна в цял свят!

Той е този, който успешно съчетава в кулинарния шедьовър обикновени карантии и изискани френски сервизи.

Много хора смятат, че самата рецепта е популярна, но ястията по бръснене се отличават с качеството на нарязването на главния продукт: черен дроб, телешко месо, говеждо и др.

Същата рецепта остава непроменена в продължение на няколко века.

Можете да купите всеки черен дроб за рецептата: пилешко, пуешко, свинско или говеждо, но не забравяйте, че последните два вида подготовка трябва да се накиснат в продължение на няколко часа в млякото, така че цялата горчивина да изчезне!

Необходими съставки:

- 0,5 кг индюшиной печени;

- 100 г заквасена сметана;

- 30 ml растително или слънчогледово масло;

- сол и черен смлян пипер на вкус;

- 1 лук - ако желаете.

Не всички хора искат да добавят лук към лука, така че тази рецепта за стъпка по стъпка черен дроб по пътя на Струганов ще бъде приготвена без него. Ако все още сте му почитател, добавете парчетата на зеленчука, нарязани на парчета, когато печете страничния продукт в тиган.

Политическият черен дроб силно се изплаква във вода и се поставя на доксоку. Леко го изсушете с хартиена кърпа и отстранете от повърхността на продукта всички филми и вени - понякога се намират парчета жлъчка, които могат да развалят целия вкус на приготвената чиния. Нарежете всяко парче черен дроб с надлъжни плочи - точно толкова рязане и присъщо на приготвените ястия в стила на Stroganov!

В тигана, загрейте растително или слънчогледово масло и поставете нарязаните парчета от вторичния продукт в него.

Запомните, колкото по-дълго се приготвя черният дроб, толкова по-трудно е Това става вкус. Като цяло вашето ястие трябва да бъде създадено за 20 минути! Запържете частите на черния дроб за около 10-12 минути, като ги разбърквате от време на време.

След като съдържанието на тигана е готово - изсипете сол и добавете заквасена сметана с всяко съдържание на мазнини. Разбъркайте. Ако имате ниско съдържание на мазнини млечен продукт, тогава можете да се запържи черен дроб на масло и обратно - ако заквасената сметана е твърде дебела, запържете черния дроб върху растителна мазнина.

Пригответе ястието си при минимална топлина под капака още 3-4 минути, така че парчетата от страничния продукт да са напълно накиснати с кремообразен вкус и да извадите тигана от плочата.

Готовият черен дроб в стил "Струганов", съгласно рецептата, стъпка по стъпка, се разпространява на чиния и се сервира със зеленчукова гарнитура, например нарязани краставици. Не забравяйте да украсите ястието със свежи билки, когато сервирате.

Бон апетит!

Такова сочно и деликатно ястие с всичките му прекрасни вкусове също излиза много евтино за джоба ви:

- 0,5 кг черен пуйка - 60 рубли;

- 100 г заквасена сметана - 12 рубли;

- 30 мл растително или слънчогледово олио - 5 рубли.

Общо: без да се брои обичайното подправка, която често е във всяка кухня, 4 части от черния дроб в струнговка струват около 80 рубли, а това е 20 рубли. за сервиране! Страхотна възможност не само за обяд или вечеря, но и за закуска!

Share:
Comments