Розовите ястия от сьомга са най-добрите рецепти. как да

Горбуша отдавна заема достойно място на масата на съвременните гастрономи и обикновени любители на вкусна и висококачествена храна. Този вид риба е лесно да се купи на пазара или в магазина, освен това цената му е доста достъпна за представители на различни социални групи, не е изненадващо, че празничен банкет не може да се направи без приятно ястие от розова сьомга.

От червената риба се подготвят първите и вторите ястия, се приготвят салати, се пуши и осолява. Съществуват редица рецепти за готвене, самата хазартка има право да избере най-вече вкуса и гостите си.

Салата от розова сьомга

Розовата салата е идеална за салати, не е прекалено мазна, така че, леко ароматизирана с майонеза или лимонов сок, ще бъде отлична закуска. Появата на рибата ще придаде привлекателност на салатата. Съдържание: - 200 грама консервирана розова сьомга - 2 яйца - 2 топени сирена - 1 лук - 100 грама майонеза - зеленчуци.

Метод за приготвяне

Отворете буркана с консервирана храна, поставете рибата на чиния и внимателно кайте с вилица. Сирене малко хладно във фризера (не трябва да замръзне!), Grate на голям ренде. Лук и варени яйца нарязани на кубчета. Смесете всички съставки, сезон с майонеза и добавете зеленчуци.

Розова сьомга, печена във фолио

Розовата сьомга, въпреки месото, изсъхнало от природата, може да бъде сочно, вкусно и ароматно, главното е да готвите правилно рибата. Много домакини приемат рецепта за розова сьомга, изпечена във фурната.

Съставките: - 300 грама филе от розов сьомга, - 80 грама твърдо сирене, - 1 лук, - 70 грама майонеза, - растително масло, - зеленчуци, - сол, - подправки за риба.

Метод за приготвяне

Рибите трябва да бъдат подготвени за печене: измийте филетата обилно с течаща вода, сол, черен пипер и изобилно мазнина с майонеза. Поставете върху фолиото за печене, върху фолиевата розова сьомга, на върха поставете зелените плодове и поръсете с настъргано сирене. След опаковане на ръбовете на фолиото, изсипете 20-30 грама вода и поставете във фурната. Време за приготвяне - 20-30 минути. Сервира се в гореща чиния, тъй като страничното ястие е идеално пригодено за картофи или зеленчуци.

Супа (ухо) от розова сьомга

Ухото от розова сьомга е популярно сред любителите на супа и супа, леко и питателно, ще задоволи глада и ще получи истинско удоволствие от вкусно ястие.

Съставките: - 1 килограм розова сьомга - няколко малки халки - 1 лук - 2 картофа - 2-3 парчета от дафинови листа - 5 грах черен пипер - зеленчуци - сол.

Метод за приготвяне

Розовата сьомга трябва да се почиства от главата, вътрешностите и костите (костите и главата не се изхвърлят). При условие, че ухото е уловено, то трябва да се измие и да се изпрати, за да чака часът си с розова сьомга.

От почистените от вътрешността на пукнатината гответе бульона, така че те да не се разпадат, можете да го вратовръзка с марля и да го готвя по такъв начин. 15 минути след началото на кипенето, бульонът трябва да бъде филтриран, поставен на розовата сьомга главата на марля (първо извадете хрилете) и костите и отново гответе за 15 минути. След като сте завършили този етап, отново издърпайте бульона и продължете директно да работите с розова сьомга.

В бульон добавете цял лук, филе от риба, хайвер, кубчета от нарязани картофи, копър. Солната супа от розова сьомга се взима няколко минути преди приготвянето й, след което се дават дафинови листа и черен пипер. След като се добавят всички съставки, гответе още 7-10 минути, след това покрийте тигана с капак и оставете ухото да стръмни за 10 минути. Баритуха бързо, около 15-20 минути. Но след готовността си тя трябва да се варя още 7-8 минути под плътно затворения капак.

Сьомга печена

Казват, че печена розова сьомга се оказва твърде суха и не е много вкусна, не е никак, просто трябва да знаете как да го приготвите правилно. Розовата мазнина от сьомга е под кожата в областта на перките и корема, това трябва да се запомня при приготвянето на ястието.

Съставките: - 1 розова сьомга, - 1/2 чаша бяло вино, - 6 супени лъжици слънчогледово олио, - 4 супени лъжици брашно, - сол, - 1/2 чаена лъжичка червен пипер.

Метод за приготвяне

Ние почистваме рибата от вътрешностите, везните и перките (използвайте ножици), след това нарязани на парчета 2 сантиметра широки. В брашното добавете сол и черен пипер, тиган и поставете на тиган. За да изпечете розова сьомга, е необходимо не повече от 5 минути, след това добавете бяло вино и суши, докато алкохолът няма да се изпари.

Сьомга осолена сьомга - как да вземем сьомга и розов хайвер от сьомга

Солената розова сьомга е невероятно вкусна и питателна, може да се добави към различни ястия или просто да се яде с хляб, картофи или бира.

Съставките: - 1 розова сьомга - 2 лука - 100 грама растително масло - 250 грама сол - 1 литър вода.

Метод за приготвяне

В загрятата вода разтваряйте солта, след което изстийте. Извадете рибата от вътрешностите, отсечете главата, опашката, нарязани на парчета 2-3 сантиметра дебела, поставете в купа и я запълнете със солен разтвор за 2-3 часа. Извадете рибата от саламура и я поставете плътно в малък контейнер, редуващ се с тънки пръстени от лук (отгоре трябва да има лък). Напълнете с растително масло и поставете деня в хладилника.

Коментари

Е литър вода 250 грама сол е лошо осолена розова сьомга ?? На литър вода 3 супени лъжици сол е достатъчно !!!!! Защо да пиша такива глупости? Галина 12.12.2016 Розовата сьомга SLABOSOLENE ще излезе за 2-3 часа, в саламура 250 гр. Сол за 1 литър вода! Максимум 150 грама сол на 1 литър вода (5 супени лъжици) и сол не повече от 30 минути, в противен случай няма да има риба и жива сол. Особено, нарязани на такива парчета.
Share:
Comments