Патица във фурната във фолио - чудесен избор! различни

Разбира се, вкусът на печено месо от домашни птици е познат на много народи, обитаващи планетата, но в традициите на руската кухня една патица във фурната във фолио е почти генетична памет на рецептата на печена птица, защото по този начин печенето се запазва стара тайна, присъщо единствено на руската технология за топлинна обработка на продуктите.

Месото на патицата е достатъчно мазен, така че, ако го изпържите на открит огън, мазнината ще се отцеди и птицата ще стане суха, твърда и вкусна.

Преди руската фурна твърдо да влезе в източнославянския начин на живот, месото се печеше на жарава на огъня. По това време имаше такова ястие: телето беше пълнено с прасенце, гъска беше поставена в прасенце, пъдпъдъчи в гъска или какво можеше да се получи на лов. Възможно е патицата, изпечена по този начин, да привлече вниманието. Късно, кога времена такъв необуздан езически лукс, а предците започнали да ограничават храната си с един вид месо, плячка или птици, започнали да глинеят преди печене.

Този метод на готвене месо имаше неоспоримо превъзходство: не изгаряше навън и се печеше вътре, защото глиненият слой поддържаше необходимата температура и влажност. След такова изпичане, беше достатъчно да събори глинената обвивка, която лесно се отстраняваше заедно с перата - а ястието е готово. Кулинарният прогрес дойде с прехода към заседнал живот и появата на печка, която се затопли и хранеше.

В храната имало брашно, от което текали тесто и печен хляб. Вместо глина, дивечът беше увит в ръжено тесто и печен в пещ. Патицата се удави в черупката на тесто, върху горещи въглища.

След руския цар "отваря прозорец към Европа", на местно, съдебното готвача, в бой с професионални конкуренти, доведени до аристократичен кухнята на просветен Европа, да научат нови техники за готвене, обогатявайки руска кухня по-широко и по-сложни набор от ястия, но това не е По-малко, запазвайки традицията на готвене в руска фурна. Въпреки липсата на технологичния прогрес, Руската печката е проектирана така, че съвременната микровълновата, функционални възможности, може да се сравни с нея "далечен роднина" - руска печка.

Хранително фолио - полезно изобретение, които не дойдоха на мястото, а да помогнат на домакини и опитни кулинарни специалисти. Този кухненски аксесоар ви позволява да създавате във фурната ефекта на руската печка. Тя поддържа определената температура, като приготвя ястието в готовност вътре и не позволява да го изгори навън. Освен това използването на фолио за печене ви позволява да спестите време за приготвяне на тестото, като премахнете необходимостта от почистване на съдовете от изгорени мазнини.

Удобен. Но вкусът на ароматно тесто не замества фолиото. Ето защо тук е необходимо да решаваме въпроса за предпочитанията в индивидуална поръчка.

Междувременно преминете към следващия въпрос.

Патица във фурната във фолио - основните технологични принципи

Ако селекцията на пиле е сравнително проста, тогава най-вероятно, добрата патица за печене трябва да търси: ако не и на селскостопанското стопанство, а след това на пазара.

Не всяка патица може да хапне сочен, вкусен пулп, с умерено съдържание на мазнини. За да изберете правилния труп, трябва да се запознаете с някои основни критерии за избор на месо от този вид домашни птици.

Най-добрата порода месо се счита за мускус или както се наричат, интутки. На два месеца, птичето месо е подходящо за клане и хранене. Мъжките трупове са по-големи и могат да достигнат тегло от 6 кг; теглото на женската е до 3 кг. Има и пекински патици, чието месо има по-светъл цвят и по-малко характерен вкус. Тази порода може да се намери в месните отделения на супермаркетите.

сложност подготвителна фаза Всяка птица се състои в обработката на трупа и отстраняване на перата. Строго погледнато, независимо от това, дали дадена птица е закупена в магазин или на пазара, трябва внимателно да проверите повърхността на трупа. На кората не трябва да има механични повреди.

Всяка птица трябва да се осмоли, дори ако на пръв поглед не залепва "конопа" - следи от ново покритие от пера. Първо, на кожата на всяка птица остават почти невидими косми, които лесно се отстраняват от пламъка на горелката. На второ място, след osmolivaniya месо получава по-приятна миризма. Но патицата трябва да бъде полирана много бързо, така че подкожната мазнина да не се размразява. След затопляне над огъня на огъня, дълбоко оставащите останки от опашката пера лесно се отстраняват.

След това тялото се измива с гореща вода и след изсушаване се пристъпва към рязане. непременно отстранете мастната жлеза, разположен на опашката. Тази проста техника ще помогне да се премахне неприятната специфична миризма. Също така се премахва първата фаланга на крилата и петата на краката. За да може след изпичането крилата да се вместят добре и плътно към трупа, те се връщат обратно в най-горната става. След това те започват да изкормяват, като правят надлъжен разрез на корема, преди да достигнат ректума. В основата на шията се прави разрез, за ​​да се отстранят ларинкса и хранопровода през тази дупка. След това птицата се измива отново и преминава директно към подготовката.

Мясо самцов мускусной утки — менее мазен, но более жёсткое. Частично удалить жёсткость поможет марината от вино, цитрусов сок, череша, червено вино. В допълнение, твърдостта на птицата ще помогне да се елиминира пълнени с кисело ябълки или боровинки боровинки, парчета лимон. За печене, мазнините не трябва да бъдат напълно отстранени, защото без тях готовата птица ще бъде твърде пресушена. Излишната мазнина може да бъде премахната след изпичане. Между другото, на него ще бъде възможно да се приготвят много вкусни пиперки или зеленчукови странични ястия.

Интересна особеност при приготвянето на маслено месо е използването на киселинни съставки, в комбинация с които мастната храна се абсорбира по-лесно и вкусът й придобива интересен пикантен нюанс.

Важно е да запомните, че патицата е изпечена по-бързо от краката и крилата. Като цяло, различни части от тази птица не печете едновременно и следователно печенето в фолио е идеална възможност за патица месо.

Фолиото създава оптимален режим на печене. Патицата се нуждае печете за три до четири часа, в зависимост от неговата маса, но температурата не трябва да надвишава 130-140 ° C. Има още един нюанс на готвене патица във фурната: за половин час преди месото е готово за фурната трябва да се изключи, но месото не достига, така че тя е достигнала режим на безпокойство.

Каква е комбинацията от патица? За разлика от пилешкото или пуешко месо, червеното патица е нехимичен продукт. Неговият аромат също не принадлежи към броя на неутралните. Но понякога искам разнообразие! Възможността за спечелване на печалба е да се подчертае вкусът на патишко месо със сладко-кисел плод и плодове. В този смисъл водещите грозде, ябълките, почти всички цитрусови плодове, черница, боровинки, боровинки или боровинки. Тя ще се впише добре в ансамбъла на ястие с патица ароматна крушова круша в комбинация с неутрален на миризма кисело плодове. Можете да използвате класически набор от сушени плодове: сушени кайсии, стафиди и сушени сини сливи. Но е необходимо да добавите кисело-сладък сироп.

Ако искате да готвите патица без екзотичен лак, тогава лук и елда грис или картофи с кисели краставички или гъби или маслини ще бъде много удобен. По принцип е съвсем достатъчно лук, без допълнително "съпровод", но лукът трябва да бъде избран от сладки сортове, така че неговата доста голяма сума не предава горчивина на месото. Патица с луклюбимо ястие на древните китайски императорикоито не са яли нищо, без съгласието на техните лекари, считани за просветлени дори и в наши дни.

Подправките трябва да се събират повече гарнитура, а не патица. Както обикновено, не можете ревностно да удавите миризмата на патешкото месо. Количеството добавени подправки също трябва да бъде избрано, като се има предвид интензивността на техния аромат.

Всичко останало е много просто и вече познато. Ние готвя патица във фурната във фолио!

Рецепта 1. Пати в печката във фолио с елда и гъби

Комплект продукти:

Свинги (пържени) 500 гр

Смес от пикантни подправки и сол

патица

Гречка (отваренная) 500 г

мед

Чесън 2 резена

Лук, пъстри (пасаж) 300 гр

Получаване:

Патица, напоена за няколко часа, като използвате хартиени салфетки, премахнете излишната влага.

Внимателно го разтривайте отгоре и отвътре със смес от подправки и сол.

Смесете гъбите, елда и лук, разбърквате патицата и шийте корема.

Опаковаме патицата с двоен слой фолио, не го затягаме и оставяме свободно място за натрупване на горещ въздух: ако фолиото се разкъса и сокът изтича, месото ще се развали.

Поставяме птицата върху печене и я слагаме в продължение на около три часа във фурната при температура 120 - 130 ° С. Смесете мед с нарязан чесън. 10 минути преди готовността, разгънете патицата, освободете кората от фолиото и го смажете изобилно.

Преди хранене премахваме нишката от корема.

Рецепт 2. патица в духовке в фольге с яблоками

Комплект продукти:

Вода 3,5 л

Оцет (ябълка) 500 мл

2-3 скилидки чесън

Червен и черен пипер (на земята)

Джинджифил, пресен (настърган) 100 гр

Лист, лавров 8 - 10 бр.

Стъпки от пресен копър 50 гр

Дък Тък

Ябълки, кисела (голяма) 8 броя.

Клюква, свежая 200 г

Корица (порошок)

Сок, лимона 50 мл

Базил, сушени 10 g

Изтънчена кухня сол

Масло, рафинированное 50 мл

мед 30 г

Получаване:

Добавете оцет, половин джинджифил, копър, листа на дъб към водата. Обеленият труп, изваден от остатъците от пера, спуснат в саламура, натоварен с товар, оставен за 1.5 часа. Четири ябълки се почистват и нарязват на голям куб. Парчета ябълки, смесени с половин лимонов сок, боровинки, канела.

Останалият джинджифил и лимонов сок се смесват с мед, растително масло, нарязан чесън.

Също така смесете отделно подправките: босилек, смес от чушки, сол.

Корпусът се разтриваше със смес от сухи подправки вътре и навън, пълнени с ябълка с боровинки, зашити с конец или зашити корем с клечки за зъби и намазани с половината от патешкия сос. Обвиваме няколко пъти фолиото и се пече на 140 ° С в продължение на два часа и половина.

Десет минути преди края на готвенето, извадете фолиото, намажете останалия сос, продължете да го печете докато се изчеткате с цели цели ябълки (ябълки, които желаят да пилинг и пълнеж на вкус).

Рецепт 3. патица в духовке в фольге и грушевом сиропе на рисовой "подушке"

Комплект продукти:

Гърди на патица 900 гр

Ориз с твърд клас 350 г

Сол, подправки, чесън

Карамфил от белена круша 250гр

Лимон (сок) 200 мл

мед или патока 150 г

Получаване:

Подготвени подправки за гръдната скара, които по-рано се правят върху разрезните кръстовидни разрезки с остър нож.

Изплакнете ориза и го оставете във вода за поне три часа. Изцедете и изсушете ориза. Добавете в него нарязан чесън, шафран, лимонов сок, 2-3 пъпки от земна карамфил, сушени сладки червен пипер и босилек.

Разбъркайте ориза с подправки и го поставете в подготвена тавичка, облицована с фолио. От горе, поставете месото на патицата върху оризовата възглавница.

Сосът от круши карамелизира: първо се запържва в горещ тиган, след това се прехвърля в тенджера, изсипете мед или меласа с добавяне на вода. Сварете, докато се получи сироп.

Изсипете сиропа върху гърдата, наоколо се слагаха крушите.

Най-горният слой на фолиото трябва да се покрие свободно, така че оризът, приготвен по време на печенето, да се побере в пространството на фолиото. Оставете сироп, за да мажете повърхността на гърдата, когато е изпечена. За да направите това, подготвената гърда се освобождава от фолиото и я държи в гореща фурна до кафяво.

Рецепт 4. патица в духовке в фольге с луком

съставки:

Бял лук (сладък) 1,2-1,5 кг (нето)

Лимон 350-400 g (1 цяла и лобули за подаване)

Сол, черен пипер, дафинови листа

патица (подготовленная тушка) 2-2,5 кг

Горчица, неострая 50 г

мед 30-40 г

Сос (соя)

Получаване:

Нарежете бял лук.

Патицата се отнася вътрешно и отвън с подправки.

Вътре в каркаса поставете цял лимон и нарязан лук. Картофи шият и поставят във форма, покрита с фолио.

Останалата лук лежи около патицата, размазва кожата със сос от соя, мед и горчица.

Нарежете ръбовете на фолиото върху месото, като го запечатате напълно и го изпратете в хладилника за 6-7 часа.

Печете около три часа, в средния режим. Няколко минути, преди месото да е готово, да се кафяви, като се премахне най-горния слой фолио.

Сервирайте, свалете конеца, полагайте лук върху чиния и украсете с лимонови клинове. Отстранете лимона от трупа.

Рецепт 5. патица в духовке в фольге с апельсинами

съставки:

Портокали 8 бр.

мед 200 г

Дък Тък

Провансалски билки 20 гр

Соев сос

Кус-кус 200 г

Пипер, сладък 10 г

Горчица 25 г

Копър, изсушен 8 - 12 г

Чесън 2 карамфил

Карамеличка 1 стъкло

Подправки, сол

Получаване:

Кармен осмолит, измийте с топла вода и изсушете.

Един оранжев да се остави за подаване, от останака стиснете сока, след като премахнете жар.

Смесете портокалов сок с мед, половината от зелените билки и гответе за двойка до дебела. Извадете от огъня, добавете горчица, лъжица соев сос и разбъркайте. Соса е готов.

Изрежете каркаса със смес от останалите подправки с масло, нарязан на чесън и соев сос. Вътре в каркаса поставете портокаловата кора, къпини и кус-кус, шийте корема и смажете с портокалов сос, обвийте фолиото и го пригответе да готви при 140-150 ° С. 15 минути преди да изключите фурната, отворете фолиото и го маслете отново с портокалов сос. Нека месото "почива" в пещта за една четвърт час.

Рецепт 6. патица в духовке в фольге с сухофруктами

Комплект продукти:

Лимон 2 шт.

Сушени провансалски билки 30гр

Чесън 10 гр

Соев сос 50 мл

Ориз, див (леко недостатъчен) 0,5 кг

Сушени сини сливи, сушени кайсии, стафиди за 150 грама

Дък Тък

Лук, лук (голям) 1 бр.

Получаване:

Сухите плодове трябва да се вари в продължение на 30 минути. Изцедете и разбъркайте с див ориз. В смесител, нарязани лимони с чесън и провансалски билки, смесени със соев сос. Обелете лука и нарязайте наполовина пръстени. Подготвен каркас решетка на получения сос и опаковане във филм с нарязан лук. Оставете на хладно място в продължение на пет часа.

Поставете патицата върху фолиото, пригответе я със сушени плодове и се печете, докато се приготви при 150 ° С. За да получите червена кора, отворете фолиото 15 минути, преди да е готово.

Рецепт 7. патица в духовке в фольге с картофелем и луком

съставки:

Дък Тък (маринованная)

Картофи (обелени) 1 кг

Сол, подправки

Лук, мариновани 400 г

Гъбен сос на заквасена сметана

Метод за приготвяне:

Изрежете трупа на части. На фолиото поставете нарязаните картофи, поставете половината от лука върху картофите, сложете парчетата труп на върха и оставете останалия лук. Напълнете с фолио и печете патица, докато се приготви при средна температура. Пет минути преди готовността си, извадете горната част на фолиото, изсипете сос от гъби и извадете го във фурната.

патица в духовке в фольге — полезные советы и хитрости

  • Чтобы пропитать мясо быстро и качественно приготовленным вкусным маринатаом, используйте кондитерский шприц. Можно также воспользоваться и медицинским инструментом, если удастся найти подходящую иглу, чтобы ввести марината под кожу или в мякоть птицы. Надо учитывать, что в маринатае могут содержаться частицы специй, которые не пройдут сквозь тонкую иголку.

  • Ако дивата патица е включена в менюто за вечеря, то нейното месо трябва да се накисва в продължение на няколко часа, за да се премахне миризмата на кал. Желателно е водата да се променя по-често.

  • Характерната миризма на патишкото месо е по-изразена в кланичните трупове, заклани в по-напреднала възраст. Следователно, тяхното месо е по-твърдо.

Share:
Comments