Колко стилно е да боядисваме стени без разходи: използваме

Боядисване на стени - един вид обработка на стени, като всеки ден получава все по-голяма популярност. Всичко това поради факта, че такива ремонти изискват много по-малко време и разходи. Също така, ако е необходимо, боядисаната стена може да бъде освежена, което няма да направите в случай на тапет.

С помощта на боя, стените могат да получат уникална текстура, която да ги различава от другите. За да направите това, не е нужно да отидете на дизайнерите, просто трябва да подготвите инструментите, боята и въображението.

Като средство може да служи:

1. Cellofan;

2. парцал;

3. Метлата.

Всеки от методите трябва да се разглежда отделно, тъй като те всички имат свои собствени характеристики.

Cellofan

Ако е необходимо, че повърхността има текстурата на смачкана хартия, тогава можете да използвате обикновен целофан. Необходимо е да вземете пакет (за предпочитане повече) и да го срежете в средата, за да получите един слой. След това боядисвайте върху повърхността, след това нанесете целофана върху боядисаната част. След няколко секунди целофанът трябва да бъде изваден, като го издърпате в един от ъглите.

Важно е да не изглаждате гънките, които се появяват след натискане на торбата срещу стената. В края на краищата, те дават на повърхността толкова уникална текстура.

парцал

Дори такова нещо като обикновен парцал, може да се превърне в отличен помощник при създаването на текстура.

Първото нещо, което трябва да направите, е да нарисувате стената в желания цвят, като използвате четка или ролка. След това трябва да навлажнете парцала в боята, да се счупите добре и, като натискате, да минете през цялата боядисана част. За да изглежда боята хомогенна, отпечатъците трябва да се приложат плътно един до друг.

Можете също така да използвате бял парцал, за който не е необходимо да намокрите боята. Въпреки това, си струва да се има предвид, че цветът на стените с това лечение ще стане по-малко наситени. На парцал, можете да вратовръзка няколко възела, обвивам нишки - това ще даде на стената по-уникална текстура. Такава тъкан може да бъде навита на ролка, което значително ще ускори процеса.

метла

С помощта на метла е лесно да се създадат деликатни вертикални или хоризонтални ивици. Прилагане на боя по-добре два слоя, дъното на които трябва да бъде по-светъл. В този процес обикновено се използва текстилна боя, тъй като има висока плътност, поради което текстурата става по-изразена.

Вторият слой боя се нанася само след изсъхване на първия слой (около половин час). Това е необходимо, за да не се смазва боята и да не се разваля цялата текстура. След нанасяне на контрастния слой веднага трябва да вземете метла и стриктно хоризонтално (или вертикално), за да ги изтеглите от единия край на повърхността към другата. За да сте сигурни, че ивиците са равномерни и идентични, е необходимо непрекъснато да премахвате излишната боя от метлата.

Доста е лесно да приложите фактура към стената си с помощта на импровизирани инструменти. Основното нещо е да покаже малко въображение.

Share:
Comments