Хартиена торта с желания - направете го сами. оригинална

Хартиената торта с желания е много необичаен подарък с изненада вътре, която ще донесе радост и изненада не само на детето, но и на възрастния човек.

Може да се използва вместо плик или пощенска картичка за представяне на пари в брой за сватба или рожден ден.

Можете да направите такава торта, за да поздравите колегите си за корпоративен празник или да ги представите по повод годишнината, раждането на бебе, домакинство или друг повод.

Хартиена торта със собствени ръце: материали и инструменти

Осъществяването на хартиена торта не е толкова трудно.

Първо, трябва да подготвите всичко, от което се нуждаете, за този вълнуващ творчески процес.

Необходимо е предварително да се мисли концепцията и дизайна на хартиената торта с желание - това зависи от коя серия от материали за декорация и вътрешен пълнеж на кутии, от които се нуждаете.

Основният набор от материали е както следва:

• Ножици;

• Молив и владетел;

• Лепило (PVA или друго, подходящо за картон и текстил);

• Двустранна лепяща лента

• Цвят картон (не много дебел, така че е удобно да го огънете). Много красив дизайн картон с разнообразие от отпечатъци могат да бъдат намерени в магазините, продаващи scrapbooking продукти. Можете да направите всички парчета от същия цвят или да вземете 2-3 версии на хармонична комбинация от цветове;

• Декоративни елементи: цветни сатенени панделки и тънки въжета, хартиена дантела, цветни шотчета, велпапе, мъниста и кристали, малки изкуствени цветя, фигурки за играчки, различни стикери, контурни бои;

• Малка цветна хартия за желания: можете да отпечатвате празните места на цветен принтер, намиращи се в Интернет или да сте готови да купите.

Хартиена торта с желание: производствени методи

Вариант 1

Хартиена торта с желания се състои от 10-12 отделни "парчета" кърпички, всяка от които е поставена в малък сувенир и прикрепена към нея бележка с желание.

Стъпка 1

Отпечатайте "шаблона" върху принтера. Ако няма принтер под ръка, ще трябва да го преначертаете ръчно. Изрежете го и го кръговете на всеки лист картон. Можете да отпечатате шаблоните директно върху картовите листове.

Един лист от размер A4 е проектиран за 1 част на дължина около 11 сантиметра. В зависимост от желания размер на тортата шаблонът може да бъде леко намален или увеличен.

Стъпка 2

Изрежете всяко парче и го сгънете по линиите на сгъване така, че да се оформи триъгълна кутия. За удобство, най-добре е да очертаете линиите на сгъване и да ги сгънете, като използвате правило - тогава всичко ще се развие гладко и равномерно.

Стъпка 3

Остава да се нанесе лепило върху шевовете и да се залепи кутията. На първо място, лепим остър ъгъл, а след това страничната част. За да се гарантира, че бъдещата кейка не се разпада, е необходимо да затегнете залепените части възможно най-плътно. За по-добра якост, долната част на капсулата може да бъде внимателно залепена с лента от тясна лента.

Основната част от тортата е готова.

Стъпка 4

Сега най-приятният и креативен момент: напълнете тортата с "пълнеж" и го украсявайте.

Първо попълваме кутиите със съдържание: можете да добавите сладкиши, малки сувенири, магнити, полезни дреболии по желание, усукани в епруветка.

Като подарък, малките играчки, стикери, балони, шоколадови яйца с изненади ще задоволят детето.

За да вземете изненади, е необходимо, така че те по някакъв начин имат нещо общо с предмета на желанието - ако искаме просперитет, а освен това ние придаваме парите като подарък и т.н. Тук можете да се отдадете на фантазия и чувство за хумор.

За да се изненада от кутията не пада, тя трябва да бъде обвит с лента, дантела или плитка - в този случай, сатенена лента може, например, да симулират крем слой на тортата.

Кутиите могат да бъдат украсени с малки лъкове или цветя, залепени с лепило или двустранна лента. Долната част на хартиената лента, облицована с хартиена дантела, или увийте всяко парче хартиена дантелена салфетка, точно като истинска торта! Можете да създадете симулиран крем с очертани бои или цветя от сатенени панделки.

Че тортата не се разпада на отделни парчета, те се сглобяват върху основата и се обвързват с панделка, дантела или въже. Можете да украсите средата със свещ или цвете.

Не е нужно да украсявате тортата с много цветни детайли - двуцветната торта, изработена от бял картон с дантела и малки деликатни цветове в пастелни цветове, ще изглежда не по-малко стилно и елегантно.

Хартиената торта с желание може да бъде не само едноетажна, но и двуетажна или дори триетажна - особено, че ще задоволи малките рождени дни. В този случай можете да поставите не само желания, но и забавни прогнози или забавни задачи и игри за всички гости. За да се гарантира, че слоевете не се разпадат, те са залепени за двустранна лента за скуот.

За опаковане на подаръци можете да опитате да получите готов пакет от истинската торта или да го прегънете прекрасно с целофан.

Вариант 2

Друга версия на "парчетата" за тортата със собствените си ръце изглежда малко по-различна: това е триъгълна кутия, която има отделно покритие отгоре.

Този метод се различава от предходния, тъй като заготовките трябва да бъдат направени две - отделно кутията и капака отделно. Съответно, или трябва да намалите размера на всяко парче, или да вземете два пъти повече картон.

Всички други действия тук са едни и същи: превеждаме шаблона върху картон, изрязваме, прегъваме и лепим. След това - запълнете кутиите и украсете тортата.

Такъв подарък ще донесе не само радост и удоволствие, а истинска сладка торта.

Хартиена торта със собствени ръце: съвет от професионалисти

• Колкото по-голяма е основата на триъгълника, толкова по-малко парчета от тортата ще бъдат получени - например могат да бъдат направени 6 по-широки или 12 тесни.

• За многоетажна торта трябва да намалите шаблона, така че всеки следващ ред да е по-малък от предходния. Броят на парчетата във всяка подредба се прави най-добре същият.

• Цветовете, използвани при проектирането на тортата, трябва да се смесват добре един с друг, за да не се получи остър контраст. Ако има някакво съмнение, можете да използвате специалните таблици с комбинации от цветове.

• Мотивният и ярък дизайн е по-подходящ за рожден ден на децата. Най-добре е възрастен да избере неутрален тон с нисък тон, който да даде на подаръка стилен и елегантен вид.

• За да направите тортата по-реалистична, си струва да имате предвид картината на истинската торта и да я създадете в подобие. За да направите това, украсете "парчетата", които се нуждаете не само отгоре, но и отстрани, като се вземе предвид това, което истинска торта ще изглежда като нарязани.

И накрая, няколко съвета за "пълнене" на тортата: интересни идеи за желания:

• Малки ярки цветове или цветни моливи могат да бъдат прикрепени към желанието за ярък живот;

• Здраве - витамини;

• Намерете своя път - компасът;

• Сладък живот - сладкиши или шоколадови бонбони;

• Любов - фигури или магнити под формата на сърца;

• Към желанието за богатство и богатство можете да добавите малък модел автомобил, парични сметки или ключ от апартамента:

• Успех и късмет - можете да поставите зарчета или казино чипове;

• Енергия и сила - батерия или кафе на зърна;

• Топлина и удобство - малка плетеница, мека играчка или малка свещ.

Share:
Comments