Капустиняк - първото и второто в едно ястие!

Супа kapustnyak - класическа версия на руската зима на първо място, защото всички съставки за неговото създаване със сигурност ще се намери във всяка къща.

По традиция се готви с просо и в течна форма, но тъй като в наше време всичко се променя и се създават нови рецепти, ние ще се опитаме да приготвим тази супа не с пшеница, а с ориз и в по-плътна форма.

Това ястие ще се превърне в аналог на унгарският гюлаш или паприкаша в класическата версия без месни продукти. И ако искате да готвите зелена супа, аперирайте предварително месото за един час и го пригответе според описаната рецепта. Подготовката на такова ястие абсолютно не е трудно и ще ви отнеме само половин час.

Необходими продукти за 4 порции зеле:

- 1 голям морков;

- 1 лук;

- 100 г риса;

- 4 картофелины;

- 1/4 глава зеле;

- 0,5 ч.л. соли;

- 0,5 ч. Л. подправки;

- 0,5 ч. Л. червен пипер;

- 50 ml растително масло.

Обелете зеленчуците и ги изплакнете във вода. С главата на зелето, отстранете горните защитни листа и ги нарежете наполовина, а след това отново отрежете една от половинките. За готвене ще ви трябва само една четвърт от главата. Както вече сте разбрали, зелето може да бъде приготвено не само от дадени продукти - те могат да варират според вашите предпочитания, но да не се променят. Например, прясно зеле се заменя с кисело зеле, а просото е ориз.

Първо трябва да сварите отделно ориза и картофите. Някои кулинарни специалисти незабавно врязват всички съставки в супата, пържат зеленчуците и след това изсипват ориз, нарязани картофи и зеле. Но в този случай ястието е по-течно. В същата рецепта, зелето се получава като зеленчуков задум в малка превръзка. Оризът се вари във водата за около 15-20 минути, обаче, като картофи.

След като продуктите бъдат заварени - изцедете водата и ги измийте отделно в шлаката.

Моркови и лук се нарязват по всеки удобен начин за вас. В котел или тиган с незалепващо дъно изсипете растителното масло. След като го излеете, изсипете нарязаните зеленчуци в контейнера и преминете около 8-10 минути, докато не изсушите.

По това време, котлет зеле и добавете към пържени зеленчуци в контейнер. Томит, като се разбърква от време на време, докато зелето се пече - ще разберете това с апетитния външен вид на подправени зеленчуци и вкусен аромат.

В този момент добавете варен ориз и картофи в купата. Изсипете сол, подправки и червен пипер. По желание - можете да добавите няколко лаврови листа.

Разбъркайте заедно всички съставки и изсипете 1 чаша гореща вода. Задушете на слаб огън за 10-15 минути, като внимавате съдовете да не се изгарят.

Вашата зелена супа е готова! Между другото, тези, които предпочитат всички продукти веднага готвят в супа, често се варени картофи и ориз, и в това ястие такива съставки са получени от al dente. Изсипете зелето в чиниите и сервирайте с парче хляб, напоена с масло - така вкусът на приготвеното ястие звучи още по-леко! Бон апетит!

Още ли се колебаете, приготвяте ли или не приготвяте зеле? И просто анализирате крайната цена на 4 порции готвени ястия у дома и всички съмнения ще изчезнат веднага:

- 1 морков - 2 рубли;

- 1 лук - 2 рубли;

- 100 грама ориз - 5 рубли;

- 4 картофа - 10 рубли;

- 1/4 зеле от зеле - 5 рубли;

- 50 мл растително масло и подправки - 10 рубли.

Общо: 34 рубли за 4 порции подхранващо, богато и апетитно зеле, една порция от която на цената на продуктите ще бъде само 8,5 рубли. Едва ли е възможно да намерите гарнитура някъде в обществени заведения за хранене на такава икономична цена! Подгответе се с нас у дома, след като сте прекарали не повече от половин час от вашето време и по-малко от 50 рубли от бюджета си - това е много печелившо!

Share:
Comments