Хлебная диета

Тези, които непрекъснато наблюдават своята фигура, използвайки различни диети, знаят, че в повечето диети хлябът е забранен или приемът му е строго ограничен. Независимо от това, в една огромна кулинарна кула диети, има такива, които се основават на хранителни табута за диета, това е хляб. Тази статия ще бъде посветена на храната на хляба.

Хлебная диета

съдържание

  • Каква е "магията" на хляба?
  • Диетични характеристики
  • Диетична диета

Всяка диета включва списък с храни, които не могат да се консумират през целия хранителен период. Ярки примери са: диета за кафе, шоколадова диета, диета за месо и др. Анализирайки този списък, това не е изненадващо просто хляб, на които се основава нашата диета. Нека разгледаме каква е употребата на хляба в храната и как тя насърчава загуба на тегло.

Каква е "магията" на хляба?

Така че, нека разберем как хлябът, продукт на табу, може да повлияе на загубата на тегло! Първо, хлябът трябва да бъде направен от брашно от специален вид - пълнозърнест, което ще разгледаме подробно по-долу. Благодарение на този хляб ние бързо и дълго време поддържаме чувството за ситост в тялото, без да навредим на нашата фигура. Когато използваме хляб от пълнозърнесто брашно, получаваме сложни въглехидрати, които се смилат достатъчно дълго в тялото и затова не сме гладни.

Израелски учени са извършили изследвания, които са доказали, че консумацията на пълнозърнест хляб допринася за производството на хормона серотонин. Този хормон, наричан още хормон на щастието, насърчава доброто настроение и стрес-резистентност, но, както вече бе споменато по-горе, засяга чувството за ситост.

Наред с хляба с пълнозърнести храни е възможно да се хранят с хляб, много често те просто се редуват. Що се отнася до бял хляб (от пшенично брашно), тук е категорично забранено и като цяло в ежедневието е по-добре да не го ядете. Бял хляб засяга нивото на захар в кръвта, по-точно, за да го увеличи, от своя страна, тя засяга работата на стомаха, и както разбирате - също отрицателни.

Цели пшеничен хляб

Диетични характеристики

Нека просто говорим за хляб. За тази диета се препоръчва използването на нискокалоричен хляб. Ако няма възможност да се използва цялото зърно, то може да бъде заменено с ръжено брашно от грубо брашно, но да се намали неговата норма спрямо цялото зърно.

Важно е да се отбележи, че когато диета за хляб е строго забранена от глад, напротив, човек трябва непрекъснато да яде, но в малки количества, в съответствие с установения процент.

Хлябът може да се яде под формата на сандвичи, но трябва да се разбере, че това не трябва да е сандвич, за който сме свикнали, когато хлябът е само малка основа, а отгоре е парче шунка, сирене, майонеза и кетчуп - не. Това трябва да е хляб с тънко парче шунка или риба, а подправките и подправките са врагове. Това е най-горният слой - трябва да добавите леко вашия вкус и допълнително да насищате.

Най-добре е да ядете зеленчуци, които са изпечени, задушени, варени или изядени като салата. Но тук картофите, царевицата и бобът трябва да бъдат изключени. Всеки ден трябва да ядете пресни плодове, както в обичайната форма, така и под формата на салати.

Сив хляб

Задължително е да се използва една таблетка от витаминен комплекс и една таблетка калций. Необходимо е да се напълни тялото с витамини, които той получава по-малко по време на храненето.

Веднъж на ден можете да изпиете чаша естествено кисело мляко или кефир, което е задължително само обезмаслено.

Последното нещо, което трябва да се отбележи, е пиенето. Консумацията на вода е не по-малко важен аспект в храненето на хляба. Ежедневната консумация на вода трябва да бъде 2-2,5 литра. Можете да използвате обикновена пречистена вода, минерална вода, зелен чай, билкови отвари и прясно изцедени сокове.

Диетична диета

Цялата диета на хляба е разделена на 2 етапа. Първият етап трае около две седмици, но вторият етап е неограничен, т.е. може да продължи цялото време, както се казва, докато се отегчи. Броят на храненията (хляб) трябва да бъде най-малко 5-6 пъти. С други думи, трябва да ядете на всеки 2-3 часа.

Първият етап

Ежедневната консумация на хляб трябва да бъде около 10 броя. Това количество хляб трябва да бъде разделено на равен брой порции и да се консумира през целия ден. На хляба можете да разпространявате всичко, което сме написали по-горе, най-важното е тънкият слой и тази добавка е слаба.

Приблизително меню:

Първият прием: 3 парчета хляб, парче нискомаслено сирене, салата от моркови и зеле и чаша зелен чай;

Втори метод: 2 парчета хляб с извара, поръсени с магданоз и копър, чаша прясно яйце;

Трети метод: 2 парчета хляб, филе от постна риба (приготвена във фурната или на скара или варена), зелен чай;

Четвъртият прием: плодова салата, билков отвара или вода;

Пети прием: 3 парчета хляб, маруля (краставици и домати), зелен чай или пресни;

Шесто приемане: кисело мляко или кефир (обезмаслено), 250 ml.

Въз основа на примерното меню можете да композирате двуседмичната си диета. След хранене можете да пиете 200-250 ml течност, освен това, между храненията, да пиете толкова, колкото искате, като се съобразите с дневната доза.

Диетичен хлябВторият етап

Вторият етап позволяет заменить хлеб некоторыми другими продуктами. Например, в качестве замены можно использовать – стакан вареных макаронных изделий или же 2/3 круп: гречки, пшена, овсянки или риса. Также можно заменить отварной картофелиной, 4 ложками хлопьев для завтрака, 2 ложками мюсли.

Зеленчуците могат да се консумират без ограничения, но приемането на плодове може да се увеличи до 3 порции. Всяка вечер използването на естествено кисело мляко е задължително. Приемането на храна, както и на първия етап, трябва да се прави 5-6 пъти на ден.

Приблизително меню:

Първият прием: мюсли или люспи с плодове, зелен чай;

Втори метод: 2 парчета хляб, салата от зеленчуци, вода;

Трети метод: 2 филийки хляб, зеленчуков яхник с месо (200 гр.), Ябълка, зелен чай;

Четвъртият прием: плодова салата или някои плодове, вода;

Пети прием: 3 броя хляб, риба, салата от зеленчуци;

Шесто приемане: нежирный йогурт.

Консумацията на течност след хранене трябва да бъде приблизително 200 ml.

Първият етап помогает сбросить порядка 5-7 кг лишнего веса. Второй направлен на закрепление достигнутого результата, при этом гарантировано помогает сбросить порядка 1 кг лишнего веса. Когда вы достигните нормы своего веса, результаты в похудении значительно снизятся, но в данном случае и не нужно больше худеть, так как вес ниже нормы – противопоказан.

Share:
Comments