Как да разпознаем гъбичките при кучета, симптоматиката на

Учените са идентифицирали много гъбични форми, но само някои от тях са най-опасни за домашни любимци. Как да разпознаете тази болест и как да лекувате четирикрака приятел, защото ако не помогнете навреме, кучето ще бъде заплаха за другите.

Как кучето може да хване гъбички

Рисковата група включва преди всичко млади кученца и индивиди с отслабена имунна система. Един домашен любимец може да получи инфекция на разходка след разговор с заразено куче.

Гъбичните спори се пренасят и предават на тревата на една крайбрежна алея. Или любимия господар може да го заведе в къщата на обувките. Тези патогенни видове "заразяване" представляват опасност не само за домашни любимци, но и за всички членове на семейството.

Друг начин за инфекция е слаб имунитет на животното. Дрожди гъбички винаги присъстват на кожата на кучето. Когато се формира благоприятна микрофлора за неговото развитие, тя започва да расте и да се размножава. Всичко това води до болест на маластията.

Млади кученца и отслабени кучета, по време на възстановяване от тежки заболявания, хора с тенденция към алергии са предразположени към дерматофитоза. В този случай провокиращият фактор ще бъде неправилните условия за запазване на кучето, прекалено влажна среда и небалансирано, неправилно хранене.

Благоприятната среда за възпроизводство на гъбичките спори може да стане прекалено чиста, купена кучешка кожа. По време на къпане (веднъж седмично) защитната функция на кожата намалява и в тези области броят на гъбите се увеличава.

Щом се открият първите симптоми на това заболяване, веднага трябва да потърсите помощ от ветеринарните лекари. Храносмилателната система не само унищожава здравето на лошо животно. Епител на кожата, падащ от вълната на пациента, се разпространява по периметъра на престоя на кучето, така че рискът от инфекция при хора е много висок. Особено при хора с отслабен имунитет (деца, възрастни хора).

Как да разпознаете гъбичките при кучета

Първо, върху кожата на четирикрака приятел се образува малко, почти незабележимо място или няколко петна. Вълните кърпи в тези места се разпадат в корена и се разпадат.

В зависимост от това как отслабен имунитет и каква гъбичка кучето е болно, петна се разпространяват много бързо върху тялото или остават в оригиналната си форма за дълго време.

Преди всичко, леко плешивост по кожата е модерна, която се намира на врата и зад ушите, по носа и главата или по долните части на крайниците.

Дори ако подобно петно ​​се формира върху всяка друга част от тялото на животното, е по-добре веднага да отидете в клиниката.

Кожата на тези места променя цвета си, става розово-червено или със сивкав оттенък. Друг признак, според който се определя, че тези гъбични лезии се пилират.

Ако не потърсите веднага помощ, тези плешиви петна ще станат по-големи и по-големи. Това заболяване също е опасно, защото прониква в кожата на кучето. Такова проникване на гъбичната спора усложнява съответно възпалителния процес и лечението ще бъде много по-дълго и по-трудно.

Ако животното не бъде подпомогнато, плешивостта ще стане огромна, ще се разпростре настрани и назад. Кожата ще стане груба и груба. Ако случаят е много пренебрегнат, гъбичният спор трайно убива космения фоликул и кучето може напълно да издърпа косата си дълго време.

Симптоми на гъбични кожни лезии при кучета

Много характерен симптом на тази инфекция е непрекъснатият пруритус. Болестта може да предизвика лек пилинг и леко сърбеж, или животното ще се почеше в кръвта, за да го успокои поне по някакъв начин.

Важно е да знаете, че сърбежът може да бъде симптом на други заболявания, така че да не можете да си поставяте диагноза и дори да вземате повече самостоятелно лечение.

Колкото по-силен е гребенът, толкова по-голяма е вероятността от поява на допълнителни инфекции. При отворени рани може да се получи нещо. Следователно, преди посещението на лекар, на домашен любимец трябва да се даде каквото и да е средство за успокояване на сърбежа.

В някои случаи гъбичната инфекция засяга само пръстите на краката. На места между пръстите кожата се възпалява и се напуква, също и около ноктите и възглавниците на лапите. Такава гъбична лезия се определя чрез промяна на цвета на ноктите, те придобиват жълтеникаво-червен нюанс, те се деформират и ексфолират.

Този вид заболяване се изостря през пролетта и есента, когато улицата е хладна и влажна. В началото кучето започва да лимфура на крака, често ноктите или по друг начин спира да стъпва върху болния крайник.

Преди да поемете лекаря и за периода на лечение, краката са защитени от влага, трябва да бъдат изсушени след къпане, някои собственици използват хладния въздух на сешоар. По време на разходки кучетата трябва да носят защитни ботуши.

Гъбичните спори могат да влязат в самото ухо на животното и да паразират от вътрешната му страна. Тя може да бъде идентифицирана чрез обидна миризма и постоянно надраскване, кожата в тези области става възпалена и удебелява.

Спорите на гъбичките по време на инфекцията не са засадени сами, те са вторична последица, усложнение от предишна болест. Често зрителната гъбичка се появява след отичане или алергии, бълхи или кърлежи, отслабване на имунната система или бактериална инфекция.

Как да диагностицираме гъбички при кучета и как да ги лекуваме

Ако се обърнете към ветеринарна клиника, лекарят ще изследва козината на животното с лампа със специална светлина. Но това също не е 100% вариант на диагностициране на заболяването.

След като открихте наличието на гъбична спора, трябва да разберете какъв вид болест или това я предизвика. След това трябва да отстраните от засегнатия район. Необходимо е да се определи точно какъв вид гъбички, колко бързо се разпространява и чувствителността на кучето към определени лекарства.

Кръвта и урината на животното също се дават, за да се направи бактериологичен анализ, за ​​да се разбере дали домашните любимци имат алергии и провеждат биохимия.

Лекарят предписва мехлеми и разтвори, противогъбични средства. Така че в бъдеще болестта да не се повтори, е необходимо да се предотврати заболяването. Това е пълен и балансиран хранителен режим, хигиена на домашните любимци. Струва си да се отнасяте сериозно към зоната за разходки на кучета, да не прекарвате време с нея, където има много бездомни животни.

Share:
Comments