Godetsiya - засаждане и характеристики на отглеждането на

Godecia е градински храст годишен, принадлежащ към семейство от спрей растения. Рожденото място на това ярко цъфтящо растение е Америка.

Към днешна дата има повече от две дузини вида от това растение, което е много непретенциозно цвете, което много улеснява задачата да се грижи за него и да го отглежда.

С богато озеленяване с богата зеленина Godecia ще се превърне в истинска декорация на всяко цветно легло, трева или градина.

Godetzia и особеностите на отглеждането на това лъчезарно цвете

Годетия има стъбло с дължина от 25 до 60 см и съцветия с диаметър до 10 сантиметра. Има видове гетоти, които са различни както във форма на чаша, така и в звънец. Цветовете на съцветия на това растение са очаровани от разнообразието от цветове на венчелистчетата, които имат гладка или влажна структура.

Най-популярните сортове Годетия са:

Голяма цветна богиня - е ниско растение с луксозни червени и розови цветя.

• Привлекателна Godecia - характеристика на този сорт е височината на стъблото, достигаща 60 см, а ярките съцветия на растението са малки, с диаметър не по-голям от 5 см.

Характеристики на завода:

• Godecia не обича прегряването, във връзка с което растението трябва да бъде затворено за появата на горещи периоди от директни удари на слънчевите лъчи върху него.

• Godetia не приема прекомерна влага, така че поливането трябва да се извършва според нуждите, като се използва само топла вода.

• Умерена климат и богата на хумус почва, това е необходимо за това растение.

• Растението страда от спад на температурата през пролетния период с лекота.

• Godecia, засадена в пясъците, се чувства лошо и изисква редовно поливане, особено при суша.

Godetsiya - засаждане и отглеждане на семена на цвете

Много любители градинари, натрупали известен опит в отглеждането на цветя, препоръчват на Godecia да сее се директно на открито, без да се свързва с разсад. Това цвете, както и много други, не винаги свикна да засажда разсад.

Непосредствено преди засаждането семената на Годиея са по-целесъобразни да се държат в слаб разтвор на манган, някъде около час.

Също така, семената на това цвете могат да бъдат засети точно под есента, особено ако са устойчиви на различни неблагоприятни условия и вредители.

Семената могат да се засаждат в открита земна почва или в контейнери с определен тип височина не по-малко от 15 см, с дренажен слой на дъното.

Godet - кацане на открито

Годий е най-добре засаден в неутрална или слабо киселинна почва, на слънчеви места, за предпочитане в южната част на градината.

Леглото е предварително изкопано, разхлабено и изобилно проляно с вода. Засадете семената на дълбочина 0,5 см, на разстояние 20 см една от друга, за удобство при смесване със земята.

След като са засадили семена в земята, те трябва да бъдат поръсени със земя върху тях и отново да се напоят с водата от каната за напояване.

Когато се създават такива условия за засаждане, семената на Годиея бързо ще покълнат в рамките на 10-12 дни, а кълновете ще се овладеят и ще станат по-силни.

Godet - кацане в контейнери

В контейнер, пълен с почва, се поставят семената (по-добре е да засадите 2-3 семена в един контейнер, в случай, че другите не покълнат) и допълнете с малък слой почва.

След като контейнерите са покрити с покривен материал или филм, за да се създадат бъдещи парникови условия за бъдещи растения. Филмът трябва да се почиства ежедневно за около тридесет минути, за да се изсуши контейнера със семена.

Ако почвата е изсъхнала, трябва да се навлажни с пистолет. След няколко седмици, когато се появят микробите, филмът трябва да бъде напълно отстранен. Много любители градинари вече в този момент започват да извършват първото торене на младите растения.

Годетия - засаждане на растения в земята

За да може Godecia да се превърне в луксозно цвете, трябва да знаете някои правила за засаждането й в почвата с разсад. Засадени разсадници с появата на първите два или три листа. В зависимост от района на засаждане, почвата се нагрява, а над разсада се инсталира оранжерия, ако климатичните условия го изискват.

В подготвените люнета, направени един от друг, на разстояние от 25 см засадени разсад. Контейнерите с разсад са предварително напълнени с вода, така че те лесно могат да получат растение, директно с пръст земя върху кореновата система, без да го повредят. Препоръчително е да се трансплантират вечер или в облачно време, така че разсадът да е по-добре приспособен към новото местообитание.

Съвет! Преди да започнете да засаждате разсад на открито, трябва да сте закалени. За да направите това, контейнери с пробив трябва да бъдат извадени от къщата на улицата за един час друг, като постепенно увеличаване на времето на разсад на улицата.

Godetsiya - грижа и грижа за растението

Годетия, макар и неестествено растение, но като много цветя, обича да се грижи за нея и реагира чувствително на нея. Във връзка с което е необходимо да се извършва редовно плевене (за предпазване на цветята от вредители, живеещи в тревата), разхлабване, поливане и допълнително превръзка.

Грижа за гърдите и върха на дрехата

Градинарят трябва да знае, че това растение е много добро при абсорбиране на органични торове, особено през периода на активен растеж. Към такива органични торове е възможно да се носят - пилешки отпадъци (в малки количества), лопатка.

Преди цъфтежа на Godetia, можете да използвате горната превръзка като разтвор на нитрофосфор.

Когато растението цъфти по-целесъобразно се редуват органични торове с минерални покрития, най-подходящи за това цвете.

Божията грижа, поливане и цъфтеж

Поливането на Годика се нуждае от редовно, но умерено. Не препълвайте цветето, тъй като това е лошо за външния му вид. Заводът може да започне да застарява, да гние и да се разболява.

Най-добре е да изчакате, докато най-горният слой на почвата изсъхне, и отново да го напоите.

Tsveti Godetzia започва през юли и продължава да зарадва окото с нейните съцветия от градинари почти до първите слани. От правилното поливане зависи качеството на цъфтежа на това растение.

Грижа и подрязване на боговете

Ако растението е високо, то се нуждае от подпора, например под формата на кол, тъй като клоните на цветята могат да се счупят.

Много от любителите на Годезия се обрязват, но не е необходимо да го правят. Само за красотата на външния вид на растенията от него, е необходимо да се премахнат избледнели и избледняване съцветия, евентуално, изглежда суха зеленина.

След такава процедура красивата Годиея отново ще насочи всичките си сили към образуването на нови пъпки и луксозни цветя.

Божията грижа и как да се предпази цветът от болести и вредители

Подобно на много други цъфтящи растения, Godetia може да бъде изложена на болести и вредители. По-често, отколкото не, развива гъбични заболявания, ръжда и пероноспороза.

Появата на някои петна показва първите признаци на заболяването. За да се предотврати разпространението на болестта, богатите цветчета трябва да бъдат инспектирани и редовно третирани с фунгициди.

Също така трябва да плевели около растението срещу плевелите, така че вредителите, които са се заселили в тревата, да не навредят на Годиея.

Share:
Comments