12 март: какви са празниците днес. събития, рождени дни и

Празници 12 март

Ден на момиче скаути в САЩ

Организацията на момиче скаути е образователно и доброволно движение, което помага на младите хора да развиват цялостно, независимо мислене и вземане на правилните решения в живота. Мисията на момиче-скаутите е да популяризират младите хора в процеса на възпитание, да внушават истински ценности, да изградят по-добър свят, където всеки тийнейджър може да стане самоосъзнат човек. Организацията се опитва да постигне целта си, като включи младото население в образователния процес, като използва специфичен метод, който помага на хората да се развиват психологически и да се чувстват по-уверени в обществото, като съдействат за създаването на ценностна система като център на управление за цялото човечество. И за да събират пари за целите си, те продават "бисквитки".

Ден на работниците в системата за наказание

12 март 1879 г. в Русия Александър ІІ е установен закон за организацията на отделението по затворите. Декретът на императора стана началото на формирането на държавната система от наказания в страната. В продължение на много години пенитенциарният орган беше в Министерството на вътрешните работи и само с прехода към демократичен метод на управление отиде в Министерството на правосъдието. От 1997 до 1998 г. президентът Борис Елцин прие редица закони, които бяха в състояние да завършат етапа на пълен преход. Понастоящем броят на служителите в пенитенциарната система в Руската федерация е над 300 000. Целта на системата е да предотврати навлизането на престъпници, както и да допринесе за поправянето и завръщането на цялото общество на гражданите, нарушили закона.

12 март в националния календар

Прокоп-Дорогорушетел, Прокоп-Перемимний

На 12 март, хората празнуват паметта на св. Прокопий Dekapolita, който е живял през осми век и е ispovednikom.Na Прокопий Както беше отбелязано от селяните в Русия, пролетта напълно вземе юздите в ръцете си - замразени обратно пътища започват да се освободи от снега. Хората клюки за него: "В Прокоп-Perezimnego сняг лежеше снасяне, а след това избягаха в реката." Преди да напуснат двора, хората внимателно проверяват пътя: дали е силен. Слушах капката. Вярвало се е, ако в изобилие, а след това да извърви дълъг път в сейфа. Но с непривилегированата капка на мъжете отидоха в гората и ловуваха животни. Между другото, ловците имаха своите знаци този ден. Например, ако заек се движи по пътя, не е добре. Ако пътят напред минава кучето - лов ще се открояват neudachnoy.Nablyudali селяни и върба. Blooming от върха на бъбреците й показа, че културата трябва да бъдат засети по-рано тази година. Също така очаквам с нетърпение да цъфтящи кокичета, веднага след като те се появяват, можете да започнете оран.

Исторически събития 12 март

12 марта 1839 год - За първи път в балетна облечена рокля "пакет" Пакетът е великолепна многослойна лека балетна рокля. На премиерата на балета "Силфиде", който се състоя на сцената на Кралската академия, се проведе рокля "Дебют". Първата опаковка е направена според скицата на известния по това време моден дизайнер Юджийн Лами. Естествено е, че през годините балетната рокля многократно е променила формата и стила си. В края на 19-ти век пакетът на художника Анна Павлова е много различен от съвременния. Анна обичаше да импровизира с дрехи и да украсява рокли с различни аксесоари. Освен това роклята имаше по-дълга форма от сега.12 марта 1904 год - Във Великобритания бяха пуснати първите електрически влакове, по-просто наричани електрически влакове. Електрическият влак е вид обществен транспорт, който получава енергия за преместване от външна контактна мрежа чрез токоприемници. Както знаете, електрически влакове се използват широко в големите градове и за разлика от другите видове транспорт не оказват влияние върху околната среда. В Русия първият електрически влак се появи малко по-късно - през 1926 г.12 марта 1918 год - Москва върна статута на столицата От началото на 14 век в отдавна страдащата Москва - столицата на Русия - беше резиденцията на московските принцове. Въпреки това през 18 век столицата е преместена в Санкт Петербург, която не спира владетелите да продължат да бъдат короновани в Москва. През 1812 г. градът пада под нападението на силен пламък, отне много време, за да го възстанови напълно. За защита е построена Катедралата Христос Спасител. Статутът на столицата се връща в Москва малко след Октомврийската революция, според резолюцията на Четвъртия Всеруски конгрес на съветите.12 марта 1968 год - Остров Мавриций придоби независимост Мавриций остров, който се простира през Индийския океан, през 1968 г., придоби независимост от Англия, докато остава "член" на Британската общност. Двадесет и четири години по-късно островът на Мавриций се обявява за република. Откриването на острова принадлежи на португалците. Най-напред стъпиха на земята си в началото на 16 век. Оттогава той се скиташе от ръка на ръка. Първо, Мавриций принадлежеше на холандците, после на французите. И по-късно - британците. Днес в републиката има около един милион души, като основното население е индусите и африканците. Икономиката на Мавриций се основава основно на отглеждането на захарна тръстика. Тук също банковата, офшорната и туристическата дейност процъфтява. В момента островът е едно от най-проспериращите държави на африканския континент.

12 март се раждат

- 12 март 1953 г. светът се появи Ирина Понаровская - Популярна певица, филмова актриса. Едно момиче е родено в Санкт Петербург в семейството на изключителен музикант, специализиран в областта на джаза. В ранна възраст Ирина показа талант за музика, а баба ми я изпрати в музикално училище. Понаровская израсна като пълно дете и малко странно, което я превърна в обект на подигравка от връстниците си. Но след като узря, момичето от грозното пате ли се превърна в лебед. И в продължение на много години Иру е наречена най-елегантната дама на руската сцена - през 1685 г. се ражда първоначалният мислител на своето време, мисионер, епископ, новатор и ретрограден - Джордж Бъркли, Неуморимият дебат на Бъркли напада много научни теории, които опровергават произведенията на някои теолози, математици и физици. Светът на Бъркли се поддал на масовата критика, но векове по-късно, с развитието на технологиите и оборудването, науката потвърждава правилността на епископа - 1738 - годината на раждане Василий Базенов, който станал велик архитект, основател на руския класицизъм. Неговият талант в младостта му привлича Луи Петнайсета и в края на краищата той предлага на тинейджъра мястото на художник на двора, но Базенов отхвърля изкусителната оферта, обменяйки живота на съда за едно много просто съществуване в родната си страна - През 1889 г. се ражда Вацлав Нижинский - голям руски танцьор, хореограф, ненадминат звезда на руски балет. Една от продукциите му "The Sacred Spring", организирана в Париж, стана популярна в цял свят благодарение на разгорещен скандал. "На този ден от 1937 г. се ражда брилянтен режисьор и сценарист - Борис Дуров, Над раменете му няма висше образование. През 1967 г. Дуров поставя филма с В. Висоцки "Вертикално", а 12 години по-късно филмът "Пирати на двадесетия век", любим на мнозина, става лидер на наемането в началото на 80-те години. Дуров също така прави филми като "Историята на един chekist", "Can not Say Goodbye", "Here's My Village" и много други. Последната му работа е мистична мини серия "The Secret Sign".

Напоследък на 12 март

Максимилиан, Финна, Виктория, Макар, Михаил, Прокопий, Петр, Тимофей, Стефан, Яков, Федор.
Share:
Comments