Ние ядем нискомаслено извара и отслабвам

В повечето диети за отслабване се препоръчва нискомаслено извара. Това е лесен и не-хранителен протеинов продукт. Тя не само може да се яде за закуска или вечеря, но и да подготви разнообразие от ястия, например сирена, патладжани, салати и зеленчукови рула. За вкус те няма да бъдат по-лоши от тези, произведени от обикновено мазнини извара.

Колко полезна е извара за отслабване?

Нискомасленото извара не съдържа мазнини, което означава, че има по-малко от тези допълнителни калории, поради които получаваме мазнини.

без мазнини извара Основната полза е в голямо количество лесно смилаем протеин, средно 15 g на 100 g. Защо протеинът се изтънява? По време на диета или ден на гладно човек губи калории с храна, принуждавайки тялото му да консумира натрупаните мазнини.

Но собствените протеини могат да се консумират и от собствените си мазнини. Включително тези, които придават на кожата твърдост и мускули - сила. Ако диетата не консумира богати на протеини храни, теглото ще намалее, но в същото време кожата ще стане слаба, а поради отслабените мускули, задната част се сгъва, свещеникът се напуква и корема се появява.

Важно е да загубим мазнини, а не мускули. Ето защо протеините трябва да бъдат доставени с храна много.

Как да готвя ниско съдържание на мазнини извара домашно

За да получите домашно сирене у дома, имате нужда от обезмаслено мляко. Най-популярният начин е да го заври, добавете разтвора на калциев хлорид, купен в аптеката (10 ml за половин литър мляко).

Ако изсипете горещо мляко - то веднага ще се овлажни, ако е в охладеното - трябва да поставите контейнера на топло място и да изчакате около един ден, за да има естествено изцеждане. След филтриране през марля, за да се отдели серумът. И в двата случая изварата се оказва сурова, на външен вид изглежда като зърнеста.

По-деликатна нискомаслена извара ще бъде получена, ако млякото бъде сварено и поставено на топло място за зреене, без да се добавя нищо. Това ще отнеме малко повече време, за да се образува плътен трошон на повърхността, който след това трябва да се филтрира.

Най-лесният начин е да купите готови в магазин. Естествено нискомаслено извара - фино-зърнено, свежо, с лека кисело мляко. Обърнете внимание на името и състава: ако се казва "извара" или "извара" - съдържанието на калории ще бъде много по-високо поради вкусовите добавки и нишестето.

Какво казват те за диетолози, които не съдържат мазнини?

Въпреки полезните свойства на нискомасленото извара, специалистите по хранене се препоръчват да я използват и други храни с ниско съдържание на мазнини само в гладни дни или по време на кратки диети. Тъй като малките количества млечна мазнина са много необходими за нас.

Първо, без мазнини калцийът не се абсорбира, поддържайки здравината на костите и зъбите. Но в живота на жената и без твърда диета, има периоди, когато калцийът се консумира активно: бременност, кърмене, менопауза. И как тогава да се спасите от кариес и фрактури?

Но това не е всичко. Продължителното отхвърляне на полезни мазнини от млечни продукти води до недостиг на витамини D, A и E, до запушване на кръвоносните съдове с холестеролни плаки. Смайва очите, крехка и ноктите стават цъфтящи, кожата изсъхва и губи здравия си цвят, имунитетът намалява и силата намалява.

Ето защо за дългите диети за отслабване е по-полезно, че обезмасленото сирене се редува с извара 2,5 - 5% съдържание на мазнини. Калоричното съдържание на 100 грама безмаково сирене варира от 55 до 84 kcal в различни производители и от 5 до 8 kcal от 88 до 103 kcal. Ако разчитате на средна порция от 100-150 грама, разликата е много малка.

Share:
Comments