Нямате шлака

В публикациите, посветени на борбата с наднорменото тегло и целулита, винаги се задава голямо място на необходимостта от очистване на тялото от натрупаните токсини и токсини.

Pravda.ru публикува интересен материал по тази тема. Кандидатът на медицинските науки Игор Николаевич Соколски остро критикува днешните модерни начини за премахване на токсините и почистване на тялото от токсини. Той вярва, че нищо, което трябва да извлечете с помощта на някакви специални средства в тялото, просто не съществува.

Според учения много идеи за замърсяването на тялото са пресилени и популярните методи за борба с шлаките са вредни за здравето. Така че:

Днес много хора са пристрастени към почистването на тялото от токсини, надявайки се да решат проблемите със здравето. В нашата поща има много писма от читатели, които са страдали от твърде интензивно "почистване" или не са се възползвали от това. Поискахме да коментираме тези писма до кандидата за медицински науки, служител на Московската медицинска академия. ИМ Сеченов Игор Николаевич СОКОЛСКИ.

"Живея в голям индустриален град, разбира се, има достатъчно опасности за околната среда, така че тялото просто не може да бъде здравословно. Проведох няколко курса за почистване от шлаки - болестта ми не изчезна, не се чувствах по-добре. Какво трябва да направя? "Олга Гориунова, Челябинск

- "Подаръците" на цивилизацията - средства за борба с насекоми, ДДТ, вредни за околната среда вещества, хербициди и пестициди - наистина могат да се натрупват в тъканите и органите. Ако живеете в промишлен град, то тогава ги "консумирате" в излишък. Въпреки това е почти невъзможно тези вещества да бъдат отстранени от тялото. Това ще изисква специална технология, вместо да се пият лекарствени торбички или да се приемат таблетки, които са удобни за гълтане сутрин преди закуска.

Много по-голяма полза ще доведе до вашето здраве често посещение на чист въздух далеч от града, например, в крайградския район. Тя също така ще помогне да се ядат зеленчуци и плодове, отглеждани от себе си, а не купени от баби, които имат парцели в близост до магистрали. Също така е необходимо да се ограничи използването на консервирани продукти и синтетични препарати. Изпийте вода през филтъра. Това е истинска помощ, която можете да предоставите на вашето здраве. Тя ще се окаже по-ефективна от почистването на митични "шлаки" - нито един лекар не знае този термин.

"По съвета на приятел, редовно съм почиствал клизми, за да отстраня камъните от червата. И тя забеляза, че тя започва да се чувства по-зле: често има чувство на неудовлетвореност, подуване, неравномерна болка. Какъв е въпросът? "Алектина Кориукова, Железендодск

- В червата камъните изобщо не се образуват. Тези формации, които могат да бъдат отстранени с клизма, се наричат ​​"овцеви изпражнения". Външният им вид говори за лошо храносмилане и слабо усвояване на червата. Когато в човека се счупи нормална чревна микрофлора, се формират тези "камъни". Те показват дисбиоза - нарушение на нормалния състав на чревните бактерии.

Ендеми, които често сте развивали, и повишена дисбиоза. Освен това премахнахте витамините и микроелементите от организма. Така че не е изненадващо, че здравословното състояние се влоши.

"Имам болен черен дроб и ми беше препоръчително да го почистя с лимонов сок и зехтин. След това стигнах до болницата - се оказа, че имах холелитиаза. Почистването наистина ли не помогна? "Наталия Гаркавенко, Киев

- Ако човек е нарушил черния дроб, то токсичните метаболични продукти се натрупват в тялото му. И се нуждае от разумна медицинска помощ, а не от неконтролирано използване на холагог, както ти посъветва. Ако има камъни в жлъчния мехур, увеличаването на движението на жлъчката може да ги предизвика, което ще доведе до лоши последици. Чолагог фондове могат да бъдат предписани само от лекар, който диагностицира. Тяхното независимо приложение ви отведе в болницата.

"Когато почистих шлаката, открих, че имам бъбречни камъни в урината си. Но след това имах болка при уриниране и лекарят подозираше цистит. Защо? "Тамара Макарова, Саратов

"Понякога твърдите образувания напускат урината, но те не са камъни, а протеинови съсиреци, които показват нарушение на бъбречната функция." Това не се случи, защото сте пили "почистващи", а защото вероятно имате възпалителен процес в уринарния тракт. Поради това лекарят подозира, че има цистит.

"Лекарят каза, че съм натрупала в кръвта ми токсични вещества, наречени хипоазотемия. Предписах лекарства, но не мога ли просто да използвам средствата, които пречистват отпадъците? Не искам да поглъщам химията. Райза Велизаслава, Брянск

"Ако токсичните продукти започват да се натрупват в кръвта, тогава се е случило сериозно метаболитно разстройство, което само по себе си е вече болест. При хипоазотемия азотните метаболични продукти се натрупват в кръвта. При здрави хора те се показват без проблеми. Пациентът също има нарушения на кръвообращението, неправилно функциониране на мозъка. Това е доста опасно заболяване. Обвинявайте се, че това не е шлака и лошата работа на тялото.

В този случай е особено необходимо да не се ангажираме със самолечение, а да следваме препоръките на лекаря, да преминем през изследвания, които ще разкрият причината за метаболитните нарушения.

"Няколко пъти прочистих микроцелулозата, помогнах да се отърва от шлаката и от наднорменото тегло. Но по някаква причина кожата се е влошила в последно време. Как да отслабнете без проблеми? "Валентина Нелидова, Санкт Петербург

- Така нареченото "пречистване" на микроцелулозата се състои от следното: растителните влакна влизат в червата, които изобщо не трябва да се намират там (хората не се хранят с памук или хартия, която също е целулоза). Тези влакна влошават усвояването на хранителните вещества в червата, поради което храната се влошава по-зле и човекът губи тегло. Но абсорбционното разстройство е сериозен проблем, който сам по себе си ще изисква лечение. Заслужава ли си да направим болест, за да загубим няколко килограма?

Не забравяйте, че мастните депозити са енергия, която можем да съхраняваме за бъдеща употреба. И едва ли могат да бъдат приписани на прекомерно натрупване, защото мазнините се използват, когато тялото се нуждае от енергия. Тя се разделя, ако е необходимо. Размиването на "почистване от шлака", за да се постигне идеално тегло, може сериозно да разстрои не само червата, но и бъбреците и други вътрешни органи. Това е влошаването на кожата ви.

"Моите стави боли. Знам, че това е така, защото тялото е сгушено, затова започнах да вземам наркотици, които премахват шлаките. Болката обаче не стана по-слаба, дори напротив. Може би има някакви специални средства за почистване на ставите? "Вера Галкина, Москва - За да не наранявате ставите, е по-добре да се грижите за зъбите. Доказано е, че микробите, умножаващи се в устната кухина, произвеждат изключително токсични метаболитни продукти, които могат да подобрят ревматоидните процеси. Всяка бавна инфекция в организма води до образуването на бактериални токсини и ги отравя. Тялото обаче не ги натрупва, а се отърва от тях. И това е особено ефективно, когато се предписва квалифицирано лечение. Така че ставите трябва да бъдат лекувани с ревматолог. Колкото по-рано отивате при доктора, толкова по-добре. След като сте изгубили време за безполезно почистване, сте влошили състоянието си.

"Сега всеки обича да почиства шлаките. Не бях избягал от тази мода, въпреки че аз самият съм сравнително здрав човек. Също така опитах различни хапчета, овес, билкови препарати и очистващи клизми. Честно казано, не чувствах нищо особено. Може би е било малко пречистено? "Мария Цезарская, Донецк

- Първо трябва да разберете дали изобщо се нуждаете от почистване? В крайна сметка в здраво тяло се отделят токсични метаболични продукти - има бъбреци, потни жлези и черния дроб за това. Човешкото тяло е саморегулираща се и саморегулираща се система. Ако неговите отделни части и органи функционират нормално, тогава нищо не може да се натрупа в него. Всяко натрупване ще измени биологичното равновесие и системата ще започне да отстранява веществото, което е в излишен излишък.

И ако в тялото наистина се натрупват някои токсини, ако някои органи откажат да работят или тяхната функция е нарушена, рекламните "почистващи препарати" могат само да изострят патогенния процес. В крайна сметка, свойствата на тези "пречистватели", тяхното влияние върху тялото, ние не знаем. Ако сте здрави, нямате нужда от почистване. Ако не е нужно да изчистите мислите си, изхвърлете идеята за митично замърсяване на тялото, за несъществуващи шлаки.

Алина СЕМЕККИНА "Здравето на жените"

Share:
Comments