Как да остана жив на протеинова диета

Протеинови диети се превърнаха в абсолютен хит на нашето време. След прости правила, ограничаващи консумацията на въглехидрати в полза на протеиновите продукти, отслабването може бързо да отслабне.

Въпреки това, лекарите в по-голямата си част не споделят еуфорията за ефективността на нисковъглехидратните диети, Прекаленият ентусиазъм за протеиновите храни според тях може да навреди на здравето.

Най-богатите на протеинови продукти - месо, риба, домашни птици, яйца, мляко и всичко, което д-р Аткинс съветва без ограничения и какви са минималните точки в храната на Кремъл, са далеч от най-добрите продукти на черния дроб. Те са твърде тежки за храносмилане, защото съдържат мазнини, както и антибиотици и химикали, използвани за растеж на животните.

Много по-полезни, като протеинови храни като елда, просо, крупови кино (продавани в големи супермаркети), ядки и семена. Полезни протеини се срещат и при бобовите растения и във всички соеви продукти - тофу и т.н.

протеинови продукти

Разбира се, протеиновата храна на месото не може да бъде избегната. Но опитайте да дадете предпочитание на постно месо, с ниско съдържание на мазнини, като пилешко или пуешко.

Червеното месо и свинското месо са по-добре ограничени - това е тежка храна за черния дроб. Във варен колбас, колбаси и малки колбаси белтъчините не са повече, отколкото в тестени изделия и елда, но мазнините са 25%. Това е по-скоро мазна храна, а не протеин, не бива да се увличате с нея.

Безопасни протеинови продукти

Много видове риба содержат белка столько же, сколько мясо, но жира в них в два раза меньше. Не стоит есть атлантическую сельдь — в ней 19% жира. Угорь, минога и палтус — это тоже жирные сорта риба. А вот камбала, судак, треска, карась, минтай и щука — постные.

от млечни продукти използвайте нискомаслени храни или нискомаслено извара, неподсладено кисело мляко. Вместо краве мляко, по-добре е да пиете коза. Молекулите на козе мляко са по-малки и по-лесно се разцепват в тялото.

И се опитайте да ядете всеки ден ядки и семена, толкова обичан от адептите на сурова храна. Ядките и семена съдържат пълен набор от аминокиселини, необходими за образуването на протеини, както и витамини А, Б, С, Е и цял списък с минерали. Много полезни слънчогледови семена, сусамово семе, тикви, кашу, бадеми, орехи и, макар и все още оскъдни в Русия, но много популярни в Европа семена от боровинки.

И винаги, винаги добавете към диетата зелени зеленчуци, независимо колко точки са дадени в таблицата на диетата на Кремъл и дали те са препоръчани от д-р Аткинс.

Не е толкова лошо в протеинова диета

Протеиновите диети дават определена система, те дисциплинират обаче самоопределянето на хранителното поведение, чрез разумно ограничаване на въглехидратите за сметка на сладкиши, хляб и картофи, води до не най-лошите резултати. Разбира се, теглото намалява по-бавно, но с по-малък риск за черния дроб, състояние на кожата, миризма от устата и всичко, което е не по-малко важно от тънка фигура.

Share:
Comments