Гуарана за отслабване. истина или фантастика?

Когато става дума за намаляване на теглото, много хора търсят очарование със завидно постоянство. Тя трябва непременно да действа много бързо, без да изисква никакви усилия отслабване. В края на краищата, най-често хора с наднормено тегло с ниска мобилност, с навик на недохранване. След това се надяват да намерят лек, който лесно и за кратко време ще направи своите фигури тънки и привлекателни. И най-важното е, че те самите не трябва да променят нищо в живота. За съжаление, това никога не се случва.

гуарана помага да отслабнете

Правилният начин да отслабнете

Когато храната, консумирана в продължение на един ден, носи толкова много калории, че тялото няма време да ги превърне в енергия, частта, която не се претендира, се установява в мастните тъкани. Продължавайки в този дух ден след ден, година след година, се натрупва голяма резерв в подкожните слоеве на тялото. Тези натрупвания не са в състояние да премахнат всички наркотици, ако не и да помогнат на тялото.

Първото и най-важно нещо в борбата срещу наднорменото тегло е движението. Физическа активност, редовни разходки или джогинг, аеробни упражнения и електрически натоварвания. Тялото в процеса на движение започва да изразходва енергия. Първо, този, който влезе в тялото с най-новите хранения. Когато това не е достатъчно, резервите, натрупани за дълъг период, се консумират. Това вече е началото на загуба на тегло.

Втората безценна помощ за тялото е храната. Балансиран, редовен и полезен. Запълването на стомаха с брашно, сладка, мазна и друга вредна храна, ние само се намесва в тялото. Даването на тялото следва храните, които са необходими за здравословен живот. В допълнение, комбинацията от физическа активност и правилното хранене увеличава шансовете за отслабване многократно. Преди и след тренировка оставете час без храна.

Но сега, когато правилното начало е направено в посока на загуба на тегло, можете да добавите към общия комплекс някакъв инструмент за отслабване под формата на хранителни добавки или таблетки. Задължително условие - съоръжението трябва да бъде сертифицирано, изпитано и безопасно. Не се предавайте на изкушението и не се занимавайте със съмнителни наркотици. Има достатъчно оферти на пазара, които си струва да се обърне внимание. Консултацията с диетолог може да ви насочи към най-безопасния избор.

Гуарана за отслабване

Едно такова средство са семената на екзотичното вечнозелено растение Гуарана, кърлената лилия от рода Paulinia, която расте масово в Бразилия, Парагвай, Венецуела, Колумбия и Перу. След цъфтежа се появяват плодове, които приличат на кестен. Зрелите плодове се отварят и семената са вътре. Само те се измиват, изсушават и се смилат на прах и са суровините за производството на същите тези добавки за отслабване.

Това растение е известно на света от дълго време. Първото споменаване на Гуарана се намира в аналозите на XIV век. По-близо до нас, през 1906 г., беше първата сода в света, базирана на плодовете на гуарана. В края на миналия век напитката и енергията са широко разпространени, които съдържат и екстракт или прах от това растение. И още наскоро, характеристиките за изгаряне на мазнини на гуарана също са били отбелязани, така че сега той е бил масово закупен с цел бързо растящ растеж.

порошок гуараны

Състав и свойства на гуарана

Семената на растението съдържат багрин. Химически е компонент, идентичен с кофеина. Също така има естествени пейсмейкъри като теобромин и теофилин. Полифеноли: катехини и епикатехини. Витамини от група Б, А, Е. Калций, калий, магнезий и натрий. Алкалоиди, аминокиселини и мощен антиоксидант танин.

В древни времена се използват семена от гуарана за лечение на треска и треска, спазми и главоболие, бактериални инфекции, чревни смущения и артрит.

Днес отношението към Гуарана е малко по-различно. В повечето случаи е намерило приложение в спортното хранене като вещество, което повишава издръжливостта и увеличава физическата и умствената дейност. Студентите или хората, които се нуждаят от концентрация и постигане на желания резултат за определен период от време, често използват енергийни напитки на базата на гуарана.

От медицинска гледна точка семена от гуарана осигуряват безценна помощ на тези, които страдат от нервни заболявания. Благодарение на съдържанието на кофеина, той прави нервната система да функционира правилно. Препаратите с гуарана се предписват на пациенти с депресия, нарушения на паметта и сънливост. Регулира работата на сърдечната система, бори се срещу атеросклероза, премахва умората, осигурява напрежение на сила и енергия.

Как гуарана насърчава загуба на тегло

 • Високото съдържание на кофеин заедно с други компоненти на гуарана дава невероятен заряд на жизненост и готовност за активно действие. Това е важно за обучението, да се ангажира интензивно и по-лесно да толерира ограниченията в храната, особено в началото на диетата.
 • Същият кофеин помага за почистването на кръвоносните съдове и кръвта от холестеролните плаки. Това е в полза на отслабването, тъй като чистата кръв по-добре подхранва тялото, по-добри трансфери на кислород.
 • Танинът в комбинация с кофеин осигурява мек ефект върху червата и стомаха, затова е много по-безопасно от обикновеното кафе, което дразни храносмилателните органи. Когато използвате гуарана, апетитът ви става тъп.
 • Гуарана има значителен ефект върху ускоряването на общия метаболизъм в организма.
 • Има диуретичен ефект. Изваждането на излишната вода заедно с токсините от тялото, семената на растението допринасят за загуба на тегло.

Характеристиките на изгаряне на мазнините на гуарана не са точно същите, колкото биха искали мнозина. Действието му е насочено към увеличаване на топлинната енергия в слоевете на мастната тъкан. Този процес се нарича термогенеза и изгаря мазнините само по време на тренировка. Ето защо, пиенето на гуарана, седнало на стола пред телевизора, е безполезно. Най-малкото, да отслабнете по този начин просто няма да работи.

Как да вземем гуарана правилно

Няколко форми на освобождаване на гуарана могат да бъдат намерени. Течен екстракт, таблетки или капсули, ампули за еднократна употреба и прах.

Най-популярен е прахообразната форма. Той може да се разтваря във всякакви студени напитки: мляко, сокове, проста питейна вода, кисело мляко и други. Не използвайте прах с горещ чай или вода. От високата температура, полезните свойства изчезват и вие получавате ефект от обикновено кафе.

За да не получите нарушения на съня, не вземайте лекарства с гуарана след 17 часа.

Най-добре е да използвате част от приготвената напитка час преди тренировката. Тогава тялото ще асимилира продукта и енергията, извлечена от мастните запаси, ще отиде в правилната посока.

Винаги следвайте инструкциите за закупения продукт. Максимално допустимата граница е 3-5 g гуарана на ден.

Препоръките на лекарите са следните: 6 седмици за приемане на лекарството, след това почивка за 4 седмици.

Правилното хранене, разделено на малки порции и чести трикове, заедно с физическата активност остават незаменимо условие, ако трябва да отслабнете. Гуарана, от своя страна, ще ускори процеса и ще допринесе качествено за нормализирането на метаболизма.

фото до и после

Противопоказания за употреба

Въпреки, че гуарана е естествен продукт от естествен произход, все още се налага предпазливост при използването му. Не използвайте лекарства с гуарана за отслабване:

 • по време на бременност и кърмене;
 • деца под 16-годишна възраст;
 • тези, които страдат от аритмия, хипертония и други разстройства на сърцето;
 • със сериозни нервни нарушения;
 • хора с безсъние;
 • при глаукоме.

Не превишавайте дозата! Не е безопасно, може да има негативни странични ефекти под формата на:

 • нервна възбудимост;
 • треперене в крайниците, мускулни спазми;
 • болка в стомаха, диария, гадене, повръщане;
 • тежка тахикардия и аритмия;
 • епилептични припадъци;
 • инфаркт миокарда;
 • сухота на лигавиците и кожата;
 • студена пот, потъмняване в очите, звънене в ушите;
 • реакции, подобни на алергии, обриви, сърбеж;
 • мигренозно главоболие.

По принцип всички тези симптоми преминават сравнително бързо след спиране на гуарана. Но рискувайте здравето ви да не ви струва.

Сега стана ясно, че свойствата на изгаряне на мазнините на странния плод на гуарана са доста ограничени и се появяват само при определени условия. Мнозина, които вече са опитвали ефекта от използването на такива добавки, служат като пример за положителния ефект на друг дар на природата.

Share:
Comments