Диетата е 1000 ккал на ден. и не прекалено много?

1000 ккал на ден - звучи съблазнително. Има малко храна, следователно теглото ще изчезне бързо - не е ли това, което търсим в нашето време за супер скорости? Не, особено, като се има предвид кои проблеми най-често са свързани със загуба на тегло при подобна диета. 1000 калории

За да стане ясно, 1000 калории на ден са за следното меню:

Закуска: овесена каша на вода, кафе без захар

Снек: ябълка

Обяд: супа от зеленчуков бульон, 100 грама птиче месо

Снек: оранжево

Вечеря: зеленчукова салата

И това е всичко. Не е достатъчно. И Министерството на здравеопазването на Русия мисли така. Официалното ни министерство препоръчва жените на възраст от 19 до 30 години да отслабнат с диета, съдържаща най-малко 1400 калории. И лекарите на Световната здравна организация смятат, че менюто "по-лек" 1200 kcal води до по-бавен метаболизъм.

Но в клиниката доктор Борментал просто използва диета от 1000 ккал. Експерти на тази клиника смятат, че за 1000 ккал на ден, всичко наистина може да отслабне. И че преди метаболизмът да се забави, той се възстановява след няколко месеца, е необходимо само да се увеличи съдържанието на калориите в диетата.

Диета в 1000 ккал и фитнес

Всъщност, ако не само се ограничите до ядене, но и влак, яденето по този начин е строго забранено. "Папа" на домашно оформяне AI Phendin вярва, че една отслабваща жена, тренираща само 2 пъти седмично, не може да живее по никакъв начин по-малко от 1600 kcal. Повечето чуждестранни фитнес инструктори ще се съгласят с него - дневното калорично съдържание, което е оптимално за отслабване, обикновено се вижда във формулата "Обща енергийна разход минус 500 kcal". Съответно, 1000 ккала могат да бъдат изпълнени само с много малко момиче, което води до рядък пасивен начин на живот.

Фитнес инструкторите имат една жалба за диета или по-точно въпрос: "Защо?". В края на краищата, можете да отслабнете и повече калории. Е, ако "напълно се отървете от калориите", можете да получите едно охладено тяло в допълнение. Така че метаболизмът работи - първият, който изгаря мускулните влакна, а не мастната тъкан. В резултат на това ще има приятна фигура на везните, но погледът в бански костюм ще угоди на феновете на Шар Пей.

Психологическа помощ

Знаете ли защо повечето пациенти от клиники за намаляване на теглото продължават да намаляват теглото си, докато отидат на срещи на групи за подкрепа и практикуват техниките за релаксация, препоръчани там? Не, те не са омъжвани там. Всичко е трогателно - докато човек е под психологическо отношение, той убеждава своето подсъзнание за безопасността и / или своевременността на такава диета. Щом спрете да "практикувате", древният инстинкт за самосъхранение ще се отрази. Подсъзнанието ще започне да бие алармата - те са недохранени, така че съществува риск от смърт. И тогава ще се счупите.

Какво е заключението? 1000 ккал на ден е много тежка диета, която може да се спазва само под наблюдението на диетолог. Ако отслабвате себе си, и освен това, го направете фитнес, не намалете лентата под 1500 kcal.

Share:
Comments