Спа процедури за ръце - у дома

Разбира се, всяка съвременна жена е чувала поне веднъж за подобна козметична процедура като спа маникюр. Без трудности можете да предположите, че тази концепция включва професионална грижа за ръцете и ноктите. Днес има много спа салони, в които истински професионалисти от бизнеса си ще направят кожата на вашите ръце божествено гладка и красива, използвайки разнообразни специални инструменти и адаптации.

Спа процедурите за ръцете трябва да бъдат насочени не само към извършване на определен брой действия за подмладяване на кожата, но и към удоволствието, което всеки клиент трябва да получи, когато капитанът работи. Абсолютно всички салони за красота се стремят да намерят индивидуален подход към всеки клиент, като избират за него тази или онази програма за грижа за ръцете и ноктите.

Процедура стъпка по стъпка

Като цяло, независимо от статуса, размера и цените на козметичния салон, спа маникюр се извършва на няколко основни етапа.

 • Оценка на ноктите и ръцете на клиента. Започвайки работа с определен клиент, квалифициран майстор на спа маникюр задължително трябва да обмисля ръцете си, като по този начин оценява кожата, ноктите и кожичките на човек. При съставянето на индивидуална програма за маникюр за спа, капитанът трябва да вземе предвид всички желания на клиента.
 • Бат. Първото нещо, което трябва да премахнете лак за нокти, ако има маникюр, така че ноктите също могат да се възползват. След това топла баня с добавка на екстракти от морска сол или медицински водорасли. В него трябва да потапяте ръцете на клиента в самото начало на всеки маникюр за спа.
 • Пилинг. Този етап включва нанасяне на меко търкаляне върху ръцете на клиента до лактите, което остава върху кожата за няколко минути и след това се измива с топла вода. Тази процедура помага да се премахнат мъртвите кожни клетки от кожата и да се подобри качеството на усвояване на хранителни и овлажняващи козметични продукти.
 • Парафинът. Баня за ръце от горещ парафин от лавандула е най-приятната фаза на спа маникюр, след което ръцете стават изненадващо гладки и меки. Повишеният кръвен поток, благоприятното отпускане на сухожилията и мускулите. Кожата се абсорбира от влагата, бръчките се заглаждат.
 • Маска за кожата на ръцете - следващата фаза на всеки маникюр за спа. Индивидуалните характеристики на ръцете на клиента и тяхното състояние ще кажат на капитана коя маска трябва да се използва: избелващо, овлажняващо или питателно.
 • Масаж на ръце и нокти. Това ще даде на клиента истинско удоволствие, а освен това ще успокои перфектно кожата на ръцете му. При масажа капитанът използва основни ароматни масла. Лечението с кожички е задължителен етап от спа маникюра. Специално съединение се използва за омекотяване на кожуха. След това капитанът на специална дървена пръчка от портокаловото дърво изтласква кутикула далеч от нокътната плоча.
 • Изработването на самите нокти е последният етап от маникюра на спа. На първо място, капитанът предоставя на клиента красива правилна форма, използвайки специален пирон. След това, ноктите са полирани със специален състав, след което се нанася прозрачна основа за лак. След това на два слоя капитанът покрива гвоздеите на клиента с основния цветен лак и фиксира резултата със специален инструмент. На този етап клиентът, разбира се, може да поиска от господаря да даде ноктите си на оригинален необичаен дизайн. Това е всичко!

Всички спа процедури за ръце отнемат около два часа и според експерти трябва да се провеждат поне веднъж месечно. Какво ще кажете за цената на спа маникюр? Естествено, тя е много по-висока от цената на класическия кант. Но резултатът от работата на професионален майстор ще бъде веднага видим: това са добре поддържани гладки ръце и грижливо обработени нокти, покрити с красив лак.

Всеки салон или професионален майстор разработва няколко различни програми за грижа за ръцете на клиентите. Това е разбираемо, защото всеки има своите особености и проблеми. Пигментация, сухота, умора, бръчки, наранявания и рани, много меки нокти или наслояване и крехкост на ноктите, груба козметика и много други причини, поради които си струва да прибягваме до грижа за СПА ръцете.

Въз основа на индивидуалните нужди, капитанът провежда набор от процедури, които помагат да се решат конкретни проблеми. За да не направите усилието напразно, се препоръчва да прекарате най-малко 6 сесии за спа-грижа.

Спа център в къщи

Ако няма възможност да посетите салона, е възможно да се проведе процедура за спа-грижа и у дома. За да направите това, ще ви трябва: купа или купа с такъв размер, за да я поставите в ръцете поне до китките; малка хавлиена кърпа; дървена пръчка за нокти; пили за нокти и памучни тампони. В допълнение, се грижи за качествени продукти, като например безсасенов лак за отстраняване на ноктите, морска сол и ароматни масла за вашия вкус, пилинг, подхранваща маска, масажно масло и овлажнител.

Да започнем?

 1. Премахнете лак за нокти и измийте ръцете.
 2. В топла вода добавете морска сол и няколко капки ароматно масло. Солите могат да бъдат закупени с различни вкусове. Билкови, плодове и ягодоплодни, шоколад и др. За 10 минути поставете ръцете си във ваната.
 3. Почиствайте водата от ръцете си, нанесете търкане и леко масажирайте ръцете, пръстите и ноктите си. Това ще бъде достатъчно за 5 минути, след което изплакнете търкането.
 4. Нанесете маската равномерно, задръжте 10 минути и изплакнете.
 5. След няколко минути масажирайте ръцете си с варено масло.
 6. С пръчка внимателно изтласквайте кутикула.
 7. Сега е време за маникюр. Opilovka, полиране и останалите. Всичко зависи от желанието. Можете да започнете мулти-стъпков френски маникюр или просто да покриете ноктите с предпазен лак, за да запазите лечебния ефект на спа-лечението колкото е възможно по-дълго.

Сигурни сме, че ще се съгласите, че качествената грижа за кожата на ръцете и ноктите несъмнено е необходима за всеки честен секс!

Share:
Comments