Народни средства за премахване на "черни точки"

Красива може да бъде само чиста, гладка и свежа кожа. За съжаление, неблагоприятните природни условия, замърсената атмосфера на големите градове и общата лоша екология, както и употребата на неподходяща или не много висококачествена козметика водят до промяна в състоянието на кожата. Става много мазна или прекалено суха, появяват се раздразнения и обриви, порите се разширяват и се запушват с мазни тапи. Така че има така наречените черни точки или комедони.

Това, което застрашава здравето и красотата на "черни точки"

Това не е само козметичен дефект, въпреки че засяга външната привлекателност на кожата отрицателно. Всяко такова "черно петно" е потенциален източник на възпаление. Ако заразената инфекция попадне в закланото време, тя ще се възпали и ще се образува абсцес, който може да бъде откровен или да се превърне в истинско бедствие - акне. В допълнение, "черното петно" в така наречената Т-зона е много опасно за възможността за образуване на дълбоко заразени големи площи. Тук има много малки кръвоносни съдове и инфекция от кръвоносен поток може да се разпространи по цялото тяло и това заплашва със сериозни последствия до сепсис - кръвна инфекция.

Кожата, покрита с голям брой комедони, а небрежен външен вид, изглежда сива, гъста и мазна. Най-често "черните точки" колонизират носа, брадичката и челото са много по-малко и по-малки количества се намират на бузите, както и на гърдите и гърба. Прости raskovyrivanie комедони никаква полза, а само вреда - по такъв начин да се отървете от неприятните следи не може да бъде, но можете лесно да правите появата на възпаление и образуване на груби пътеки. После се оттегли на последиците от домашни експерименти ще бъде изключително трудно за външния си вид и здраве, белезите могат да останат за цял живот.

Методи за борба с "черни точки"

За да се справят с неприятните и неестетични "черни точки", човек трябва да се обърне към тяхното лечение по сложен начин.

Комедоните се формират в резултат на няколко фактора:

  1. Повишена мазнина на кожата.
  2. Разширени пори.
  3. Недостатъчно почистване.
  4. Злоупотреба с мастни и тежки козметични продукти, което води до блокиране на порите.

Въз основа на тези причини, методите за борба с точките ще бъдат следните:

  • Редовно многоетапно почистване на кожата.
  • Борба с високо съдържание на мазнини.
  • Механично почистване на порите.
  • Почистване на порите с маски.
  • Сушене и дезинфекция на възпалени участъци.
  • Оцветяване на малки черни точки със специални лосиони.

Методи и средства за стесняване на порите

Незабавно трябва да се каже, че злоупотребата с механично почистване у дома, особено при неспазване на най-стриктната хигиена, може да доведе до възпаление и дори акне, както и да провокира постоянно разширяване на порите. Можете да почистите само отделни зони след добро нагряване или третиране със специални препарати, които насърчават разхлабването на себума и лесното отстраняване на щепселите.

У дома е най-лесно да използвате два основни инструмента за справяне с черни точки - тоници и маски.

Тоник за почистване и обезцветяване на черни точки

Тъмните и забележими мастните конуси в порите стават само ако техните "върхове" се окисляват от действието на кислорода и се оцветяват със следи от козметика и замърсители. Ето защо, ако е възможно да се облекчат щепселите, те ще бъдат почти невидими по кожата на лицето и тялото. Този метод е особено подходящ за хора с тесни и дълбоки пори, както и за тънка суха кожа. Механично, за да се чисти такива пори е почти невъзможно, е много травмиращо за кожата, такива хора са най-добре да направят ултразвуково почистване в салона за красота. В къщи красотата на лицето може да се поддържа със специални лосиони и тонични средства.

Има много готови готови препарати, които помагат за изсветляване на кожата. Те също така помагат да направят комедоните по-малко забележими. Изясняването на наркотиците не елиминира самия проблем, те само го маскират и намаляват. От начало средства могат да препоръчват избърсване на лицето разтвор от лимонов сок, натурален оцет, старите методи измиване мътеница, заквасена сметана маска и кисело мляко, както и ефективно против стареене и за избелване на кожата избърсване сухо бяло вино. По този начин нашите аристократи прабабници използват за запазване на мъглата и белотата на деликатната си деликатна кожа.

Киселинните тоники са по-радикални. В дома можете да използвате продукти с плодови киселини, гликолова и салицилова киселина. Тяхното използване допринася за елиминирането на хиперкератоза, т.е., повишена форма на рога, която често е основата за появата на мастните конуси. Киселините омекотят запушалките и спомагат за бързото почистване на порите и внимателно отстраняват мъртвите клетки от повърхността на кожата. Лицето става по-свежо, кожата е подмладена и почистена.

Средствата с киселини са опасни за използване по време на активното слънце, а през зимата след употребата им кожата трябва да бъде защитена със специални средства.

Почистване на лицето от черните точки, снимка

Скраб и пилинг

Ако кожата е мазна и порьозна, силно замърсена, някои тонери и лосиони няма да бъдат достатъчни. Тук ще изчезнат измиванията и пилингът. Тези средства действат механично с фини твърди частици, като премахват слоя от мъртви клетки и съдържанието на запушени пори и химически разтварят мъртви тъкани и мастните конуси.

Вътрешните скраб най-често се правят на базата на сол или захар, смляно кафе. За деликатната кожа, тези лекарства могат да бъдат груби, затова ги употребявайте с повишено внимание, не затягайте кожата. Добро лекарство за много замърсена, мазна и пореста кожа може да стане обикновена сода за хляб. Това е едновременно меко търкаляне и обезмаслител. След сода е необходимо лицето да се овлажни добре, в противен случай кожата може да започне да се отлепва.

Пример за мека коричка за дома може да бъде ябълка маска. Apple съдържа нисък процент плодови киселини, които действат много внимателно върху кожата, неусетно отстраняват замърсители и мъртви клетки. С редовното използване на такава маска, кожата става не само по-лека и чиста, но и ефективно подмладява.

Домашние маски

Една от най-ефективните и прости домашни маски от черни точки е мая. Той дълбоко прочиства кожата, оставя я мека и нежна, без да изсушава и пилинг. В зависимост от вида на кожата обичайната хлебна мая се разрежда до плътността на заквасена сметана с мляко, маслиново масло или друго масло, 3% водороден прекис или разтвор на лимонов сок. Добавянето на пероксид и лимон подобрява избелващите свойства на маската, но може значително да изсуши кожата, затова може да се препоръча само за много мазна, груба и пореста кожа.

Маската се прилага на няколко слоя, като се избягва зоната около очите и устата. Задръжте я в продължение на 20 минути, накиснете я с вода и внимателно измийте с памучен тампон, опитвайки се да не протягате кожата. Маските трябва да се прилагат по курса, 2-3 пъти седмично, докато се получи желаният ефект. Те могат да се прилагат локално, например, ако имате проблеми само на челото, носа или брадичката, не мажете мая с маса от бузите, за да не ги изсушавате.

Маската за мляко за мляко съдържа млечна киселина, поради което допринася за изсветляване и меко почистване от черни точки. За суха кожа, маска от мазна сметана или сметана е ефективна, тя също така подхранва кожата добре. Мазнината се обработва по-добре с кисело мляко или кисело мляко.

Маските, основани на глина, абсорбират абсолютно излишната мазнина, но могат да изсушат кожата, така че те най-добре да се използват на място или да се редуват с овлажнители. За мазна кожа такива маски могат да се превърнат в спасение от мазнини.

Всички маски ще показват добър и забележим резултат, само ако се прилагат редовно, с курсове и придружени от цялостно почистване и грижа за кожата. В този случай "черните точки" няма да имат нито един шанс за оцеляване.

Share:
Comments