Лунен календар за боядисване на коса

Знаехте ли, че можете само да нарязвате и боядисвате косата си в съответствие с лунния календар, в кои дни са благоприятни и неблагоприятни за това? Смята се, че обичайната прическа, направена на този или на този лунен ден, може да има много сериозно въздействие върху вашата съдба и дори да я промени напълно.

Ако лунният ден за обрязване на косата е благоприятен, това ще повлияе положително на дълголетието ви, ще привлече късмет и ще ви даде още по-външен облик. Ако обаче лунния ден се счита за неблагоприятно за подстригване и оцветяване на косата, то те могат да повредят жизнената сила на човека и дори да причинят проблеми.

Предлагаме Ви календар, който се съставя въз основа на лунния календар и взема под внимание влиянието на луната върху растежа на косата.

С лунния календар за боядисване на коса и подстригване ще ви помогнем да изберете най-подходящото време за пътуване до фризьора!

Благоприятни и без дни за рисуване и прически

За да се постигне успех на прическата или боядисването на косата, е необходимо да се вземат предвид следните параметри:

  • Състоянието на луната - расте или намалява, ново или пълно. Ако отрежете косата си на растящата луна, те ще растат по-бързо.
  • На пълнолуние и един или два дни преди и след това се получават най-успешните допустими отклонения.
  • Най-доброто време за посещение на фризьор е когато луната е в зодиакалните знаци на Телец, Лъв, Дева, Везни.
  • Никакви манипулации с косата, а именно: подстригване, кърлинг, оформяне, оцветяване, маски, не се препоръчват по време на престоя на Луната в признаците Козирог, Риби, Овен, Близнаци и Рак.

Смята се, че следващите лунни дни са най-благоприятни за допустимите отклонения: 5, 8, 11, 13, 14, 19, 21, 22, 26, 27, 28. Но 3, 4 и 23 лунни дни са проблематични, благоприятни и други - неблагоприятни за прическа.

Ако искате да запишете получената форма на прическата по-дълго, тогава е по-добре да направите прическа, когато Луната е в Козирог, тъй като забавя растежа на косата (особено при мъжете).

Не съществува едно недвусмислено мнение за Луната в знака на Скорпион, така че можете да изпробвате себе си от опита как този времеви интервал ви засяга лично. Същото може да се каже и за Луната в знака на Водолей.

Влиянието на луната върху косата

Измиването на косата също е свързано с определени правила. Например строго се препоръчва да не измивате главата си, когато Луната е във водни знаци: Рак, Риби, Скорпион.

  • Че боята не е измита по-дълго и цвета на косата не губи яркостта си, по-добре е да боядисваш косата си, когато Луната е във фаза на растеж.
  • Разнообразие от процедури за грижа за косата (подхранващи маски и т.н.) също се извършват по-добре и когато луната расте.
  • Що се отнася до вълната, няма конкретни препоръки, т.е. може да се направи на всеки лунен ден, но най-добрият е периодът, когато Луната е в знака на Дева.

Имайте предвид, че за навиването на различни видове косми, най-благоприятни са различни периоди. Твърдата коса, с която е трудно да се облекчи, е най-добре да се навива, когато Луната е в знака "Лео".

Ето някои прости препоръки, които ще ви помогнат да запазите красотата и косата си красиви, колкото е възможно по-дълго!

Share:
Comments