Как трябва да тичате, за да изгаряте мазнините?

Течаването е най-популярната форма на кардио тренировка, но редовното джогинг без техника понякога не помага. Освен това, различни техники за придвижване са адаптирани за различни цели, например спортистите се движат за укрепване на телето мускулите или се подготвят за маратон, а отслабването на хората се движат наоколо за отслабване. Помислете за правилното движение, за да изгаряте мазнините.

Как трябва да тичате, за да изгаряте мазнините?

съдържание

 • Правилната работа за изгаряне на мазнините
 • Текуща програма за изгаряне на мазнини
 • Техника бега (видео)

Правилната работа за изгаряне на мазнините

Помнете редица правила, които ще ви помогнат да кажете сбогом на мазнините:

 1. Пригответе тялото, Необходимо е да ядете два часа преди класове, през този период храната ще има време да се асимилира и ще бъдете заредени с енергия и да избегнете гладните припаси. Храната трябва да бъде лесно смилаема, сложни въглехидрати: зърнени храни, трици, цели зърна от тестени изделия. По-добре да не се навеждате на вода, една чаша ще бъде достатъчна.
 2. По-благоприятно е да се харчат уроци сутрин и вечер, Сутринта ще събудите тялото и вечер ще му дадете възможност да разпръсне метаболизма, като по този начин го кара да гори много интензивно мастен слой. Преди състезанието предварително да се затопли, можете да се простирате, за да загреете мускулите. Без загряване, можете да спечелите наранявания, като например разрушаване на капиляри, навяхвания и други.
 3. Непрекъснато действие, Продължителните изтощителни джоги спомагат за ускоряване на метаболизма. В допълнение, човек продължава да губи тегло дори след като приключи тренировката за 40 минути - 1 час, ако не се яде нищо. Отне ми час и половина да тичам. Ако първоначално ви е трудно да тренирате с такъв интервал, тогава първата седмица намалява времето до един час, постепенно увеличавате времето до 90 минути. Гледайте за благополучие.
 4. По-добре е за отслабването да се движи бързо, интензивно, Колкото по-бързо тичаш, толкова по-бързо ускоряваш мазнините в проблемните области.
 5. Заменете типовете работа! Организмът е особено странно да се помни повтарящото се натоварване и да се адаптира към него. След няколко сесии на джогинг, тя става пристрастяваща и тялото започва да пести ресурси. Освен това джогингът се счита за неефективен по отношение на изгарянето на килограми, но ако се редува с други видове от него, ще бъде добре.

Затова комбинирайте 3 вида движения: джогинг, аеробни (движение, при което мускулите все още не се нагряват до изпотяване, продължителността му е от 5 до 15 минути), анаеробни (преминаващи към неуспех). За да стане ефективен джогингът, направете стъпки, които се набиват и разбъркват около повърхността на покритието, като петата се удря по покритието.

 1. Бягайки с препятствия, Какъв е най-продуктивният? Тя е тази, и това е най-добрият начин да приведе разнообразието в класа. Колкото по-неравномерен е повърхността, толкова повече енергия изразходвате, за да изгаряте повече калории. Това не означава, че трябва да се движите наоколо, за да можете да увредите здравето си. Възможно е да се редува състезанието до хълмовете и над плоския терен.
 2. Време на годината, Подходящ за начинаещ, без съмнение, ще бъде лятото. През зимата, през есента, през пролетта, има голям шанс да се вземе студен въздух в устата и да се настигне студ. Ето защо начинаещите започват да текат през топлия сезон. Моля, имайте предвид, че ако класовете се провеждат през лятото, е по-добре да не изтичате в изтощената топлина, да чакате вечерта, когато топлината падне или го направите сутрин.
 3. Благоприятни часове за бягане, По-добре е да провеждате курсове през интервали от 7:00 до 11:00 часа; от 16:00 до 19:00 часа.

Техника и предпазни мерки:

 1. Ако усетите силно изтръпване в лявата си страна, забавяйте се, но не спирайте.
 2. Тече, ръцете се опитват да се огънат в лакътя под ъгъл от 90 градуса, правят движения назад и напред, сякаш бутане.
 3. Носете удобни дрехи и обувки, за предпочитане маратонки. За да регулирате проблемите на стомаха, можете да носите затоплящ колан за отслабване.
 4. Опитайте се да не бягате по пътищата, където се движи транспортът, в резултат на емисиите на отработили газове, допълнително запушвате тялото си.

Препоръчваме:

 • Не забравяйте да прочетете статията за това, какъв вид работа за отслабване е правилната.
 • Уникални съвети как да премахнете мазнините от корема: диетични правила, упражнения, съвременни методи.
 • Пълен списък на хранителните продукти за отслабване можете да намерите тук.

Текуща програма за изгаряне на мазнини

След като приключим с правилата, нека преминем към примери за възможно обучение. Ето няколко опции за класове и ще изберете кой ще е по-скоро:

Вариант 1

Нарежете мускулите, така че да са включени краката, ръцете, тялото, краката и шията. Наклонете се напред, назад, отстрани, направете 10 скока на едно място и т.н.

Започнете обучението, същността му се състои в постепенното увеличаване на скоростта. Започвайки от бавен темп, приблизителната скорост трябва да бъде 7-9 км / ч, зависи от нивото на физическа годност. Така че тичам 15 минути, а след това организирам почивка за 5 минути.

Продължете да се ангажирате, увеличавайки скоростта от 9 км / ч до 12 км / ч. След 15 минути се отпуснете отново и завършете състезанието, като увеличите скоростта.

Ако смятате, че сте свикнали с натоварването, опитайте да се движите с дъмбели в ръцете си, за да отслабнете тренировката.

Вариант 2

Разклатете главата си. Сега се качи на хълма, надолу по хълма с бърза стъпка (през това време ще почивате), повторете няколко пъти. Продължителността на обучението трябва да бъде най-малко 45 минути.

Вариант 3

След загряване, бягайте на 400 метра при леки темпове. В рамките на пет минути изпълнете стречинг упражнения. След това направете интервал за разстояние от 1-2 километра: бягайте на 200 метра с подсилена скоростна скорост, след това на 200 метра с джогинг, така че редувайте, докато бягате 1-2 километра. Отпуснете се, след като се простирате за 5 минути.

Постепенно можете да увеличите разстоянието, както се чувствате.

Правилното функциониране ще ви помогне да постигнете дългоочакваните резултати от изгарянето на мазнините.

Техника бега (видео)

От предложеното видео можете да научите повече за това как да извършите загряване преди и след джогинг, как да поставите крака си в движение и как да избутате от повърхността.

Не чакайте резултата веднага след няколко сесии. Имайте търпение, яжте добре и включете текущата програма в навик. Само изчерпателните мерки ще ви помогнат да намерите формулярите, за които се стремите.

Share:
Comments