Затлъстяването е причинено от бактериална инфекция?

Китайските учени са открили бактерии, които могат да причинят затлъстяване, и вярват, че диетите, които засягат наличието на микроби в човешкото тяло, могат да се борят с това заболяване.

Изследователи в Шанхай установяват, че мишките, които са били отгледани с резистентност към затлъстяване, получават инжекции с определен вид човешки бактерии и ядат обилно, започнали да тежат много повече от нормалното.

Затлъстяването се причинява от бактерия, известна като ентеробактер. Във всеки случай, това заключение беше постигнато от учени от университета Jiaotong в Шанхай, намиращи се в големи количества в червата на лице, страдащо от затлъстяване.

Пациентът загуби над 30 кг тегло в рамките на девет седмици, след като е бил засаден на диета "пълнозърнести храни, традиционни китайски лекарствени продукти и пребиотици". Диетата позволява да се намали броят на бактериите в червата на пациента до неоткриваемо ниво.

Един от авторите на доклада, Джао Липинг, загуби 20 килограма в продължение на две години, докато е на диета с ферментирали пробиотични продукти.

Изследователите подкрепят традиционното китайско убеждение, че червата са "основата за човешкото здраве" и се надяват да идентифицират повече такива затлъскващи бактерии в човешкото население в бъдещи изследвания.

Преобладаването на затлъстяването се е увеличило повече от два пъти след 1980 г., според Световната здравна организация. Според статистиката за 2008 г. повече от 500 милиона възрастни по света страдат от това заболяване.

Share:
Comments