Започнете да отслабнете през лятото - лятна диета

Накрая, Пролет! Здравейте, първите топли дни са дошли! И с тях и вашето желание да изглеждате и да се чувствате по-добре. Свалете топлите си палта и якета и облечете по-леките дрехи, толкова колоритни и дългоочаквани тази безкрайна зима. Вероятно вече сте се замислили за плановете за Великденски празници, за почивните дни и защо не го признаете ... докато летните ваканции също не издържаха дълго.

Летняя диета, диета на летоНезависимо от това, миналата зима вероятно е оставила своя белег върху фигурата и психическото ви състояние. Липсата на физическа активност и преяждане по време на зимните празници засяга, така че дори се страхувате да погледнете везните.

И опитът да се "изкачи" в дрехите миналата година е подобно на най-изисканите методи на изтезание. Преди лятото все още има достатъчно време, за да постигнете идеалното тегло за вас (поне за да го достигнете), без да е необходимо стриктно хранене, за да не изгубите глад за физическо и умствено изтощение.

И не пренебрегвайте факта, че в края на такава диета, при отсъствие на балансирана диета, може да има противоположни резултати: можете да се върнете към първоначалното тегло и дори да спечелите допълнителни килограми.

Не звучи прекалено добре, а? Следователно, трябва да се придържате към не толкова строга диета, като елда, която ще ви осигури постепенно намаляване на теглото, няма да повлияе отрицателно върху здравето и резултатите ще бъдат дългосрочни.

момичето преброява идеалното си теглоКак да изчислите идеалното си тегло (ИВ)?

ИВ = 50 + 0,75 (Р150Г-20) / чР - Растеж в сантиметриГ - възраст

За жените резултатът се умножава 0,яПри затлъстяването теглото се увеличава с 20%.

При диета трябва да има отрицателен баланс на енергия, т.е. консумираните калории трябва да бъдат по-малко изразходвани, но без дисбаланс на хранителните вещества, които влизат в тялото. Препоръчваме диета с около 500 калории дневно по-малко, отколкото човек се нуждае, като по този начин се премахват около 2 кг на месец. Изчисляването на правилните калории се извършва по възраст, пол и физическа активност.

Консумацията на енергия в зависимост от интензивността на физическата активност:

Разчитайте на това колко тялото ви консумира енергия, ако искате диетата да бъде по-ефективна

 1. Ниска физическа активност (30-35 килограма на килограм тегло на ден): Длъжностни лица, адвокати, лекари, учители, програмисти, архитекти и др .;
 2. Средна физическа активност (36-40 kcal / кг / ден): студенти, търговци, военни, леки работници;
 3. Висока физическа активност (41-45 ккал / кг / ден): атлети, танцьори, селскостопански работници, миньори и др .;
 4. Значительные физические нагрузки (> 45кал./кг/день) некоторые виды спорта: марафон, бокс, гребля на каноэ, камнетесы, лесорубы и др.

По този начин, знаейки степента на физическата активност и нейната продължителност, можете да компенсирате количеството енергия, изразходвано за 24 часа. Диетата трябва да съдържа: 1-1,5 грама протеин на килограм тегло, 40-45 г / дневно липиди от 120 до 140 г / дневно въглехидрати.

Общи препоръки:

препоръки за тези, които искат да отслабнат до лятото

 • Хранене: 4-5 на ден;
 • Желателно е да се намали приема на сол;
 • Не се отвличайте с брашно;
 • Подгответе сосове на основата на бульон от нискомаслено месо, подправяйте ги с кисело мляко или лимон;
 • Месото може да бъде подправено с мащерка и чесън, а салати с оцет, лимон (без масло);
 • Можете да пиете много течности, с изключение на подсладени, газирани и алкохолни напитки.
 • Разнообразувайте менюто, за да можете да запазите диетата по-дълго.

Забранени продукти: мазнини, мазнини, мазнини, маслини, крем, сух грах, боб, хляб в големи количества, пържени картофи, бонбони и много сладки плодове (грозде, круши, стафиди) ), алкохол.

Хранителни продукти, които може да се консумира (зелен фасул, зелен фасул, тиквички), плодове и зеленчуци (гъби, домати, репички, зеле, зеленчуци, тиквички) (ябълка, лимон, череша, череша, портокали, тангерини, дини), малко количество растително масло.

По-ефективна и здравословна диета тя се комбинира с физически упражнения: разходки (60-90 мин / ден), плуване, бягане, аеробика, екскурзии до морето и планините. Ще почувствате вълна от жизненост и ще се отървете от желанието да погледнете в хладилника веднага щом влезете в къщата.

Не се препоръчва голямо физическо усилие от началото на диетата, с мускулни болки, умора, повишен апетит и жажда, след тях. Тази ревност в началото на диетата често се съпровожда от опит за възстановяване на загубените калории в най-близкия ресторант или кафене.

Share:
Comments