Всичко за вкуса и ползите от пилешкото краче. как да

Пилето е основната птица в популацията и кулинарната популярност на Земята. Оценява се почти изцяло, но за съжаление лапите обръщат внимание на последния завой.

Но те могат да бъдат също толкова вкусни и необичайно полезни.

Как да готвя пилешки крака с полза и за това, което оценяват

Пилешките крака са специфичен страничен продукт от нас, често се смятат за не само отпадъци, а в крайни случаи - храна за домашни любимци, в най-добрия случай - незначителна съставка в желе (желе).

В действителност, има ползи в пилешките крака, и вкус, те са по-подходящи от бульон.

Въпреки, че трябва да признаем, с тях се оказва, че е много богат, мазни, съсипва перфектно.

Настоящото изобилие от рецепти с пилешки крака се среща в кулинарните традиции на Китай и страните от Югоизточна Азия. Те готвят първите курсове и сосове там, лапите са задушени в сос от мед-горчица, варени с ориз и юфка, зеленчуци и гъби.

Вкусът на тази част от домашното пиле е необичаен, няма апетитно месо, накратко, лапи - продуктът е много за любител и, разбира се, е божествена за ценители.

За да приготвите пилешки крака за всяка рецепта, трябва да ги обработвате правилно и няма нищо трудно в това:

- лапите трябва да бъдат добре измити във вода, могат да бъдат в купа или под кран;

- след това внимателно да го разтривайте със сол;

- тогава трябва да ги поставите в купа и да излеете вряла вода за 3 минути;

- след изтичане на водата и изчакване тя да се охлади, те могат да бъдат почистени без затруднения от горния жълтеникав слой на кожата;

- Освен това е необходимо да се отреже с помощта на кулинарни ножици или нож на ноктите, отново да измиете лапите и най-сетне е възможно да ги подготвите.

Никакви филета, никакви вътрешности с миди, без пилешка кожа нямат същите питателни и полезни качества като обикновените крака.

По едно време те бяха една от основните съставки на народната медицина в много азиатски страни, изтъкнати учени от древността вярваха, че е възможно без тях да се създаде еликсир на младостта, дълголетието, безсмъртието ... Това, разбира се, е прекалено много.

Но в пилешките крака има огромно предимство.

Как съставът и ползите от пилешкото краче са взаимосвързани

Високото съдържание на специален протеин не може да бъде препоръчано на спортистите да изградят мускули, но според изследванията на учени от Япония той има свойствата да нормализира кръвното налягане и следователно може да бъде полезно при хипертонични пациенти.

Пилешките крака съдържат много мед, натрий и фосфор, калций.

Те съдържат витамини А, Е, С, К, както и повечето от група В, но В4 (холин), чието високо съдържание осигурява:

- предотвратяване образуването на жлъчни камъни;

- здравословна работа на сърцето;

- пълно функциониране на черния дроб и предотвратяване на затлъстяването му (липса на холин - една от основните причини за неговото развитие);

- Стабилност на нервната система;

- поддържане на оптималното ниво на холестерол в кръвта;

- добра краткотрайна памет и способност за концентриране на вниманието.

Но може би най-важното в краката на пилето е колагенът. Тъй като крайниците на пилето не се подготвят - тя ще бъде запазена и асимилирана изцяло. И може да се каже много за ползите от него:

- е необходимо за здравето на мускулно-скелетната система. Колагенът прави ставите и лигаментите по-еластични и подвижни, буквално намалява тяхната биологична възраст и при наличие на ставни заболявания - намалява болката, подуването и възпалението;

- протеини и калций от всичко, което може да се приравни с порядък по-добре, ако тялото няма колаген;

- в такава важна сфера на функциониране на тялото като хематогенеза, колагенът стимулира производството на червени кръвни клетки;

- Колагенът участва в метаболизма на мазнините и може значително да го ускори.

Също така, колагенът е едно от най-известните вещества в модерната индустрия за красота.

Производството на колаген в човешкото тяло е пряко свързано с приема му в храната.

Благодарение на колагена, кожата може да изглежда млада, свежа и лъчезарна. Придава еластичност, ускорява възстановяването на клетките, изглажда бръчките и дори предотвратява възникването на възпалителни процеси в епидермиса.

Достатъчно количество колаген в организма е необходимо за буйна, склонна към бърз растеж (а не за загуба), силна, копринена коса.

Освен това има две по-сериозни вещества в пилешките крака:

- Хиалуроновата киселина е необходима за водния баланс на кожата и е добре известно как липсата на влага може да старее, да направи "избледнялото" и най-младото лице. Също така, киселината е антиоксидант, има антибактериални свойства. Поддържа здравето и хидратацията на очните тъкани;

- Хондроитин сулфатът участва в метаболизма на фосфор и калций и е ефективен при лечението на остеоартрит.

Значителното количество мазнини може да причини вреда на пилешките крака, ако не и поради факта, че тя е добре абсорбирана и наситени с енергия, подобрява тонуса и функционалността на вътрешните органи.

Енергийната стойност на пилешкото краче е 215 kcal на 100 грама продукт, което е достатъчно, за да не се пренебрегва прекомерно от тях.

В какви случаи ще ползата от пилешкото краче

Най-лесно смилаемите ястия от пилешки крака, например супа и хлад, могат да бъдат намерени в строго диетично меню по време на възстановяване от сериозни заболявания, операции или наранявания. Такава храна бързо укрепва имунната система и активира всички естествени средства за защита на тялото, участващи в процесите на нейното възстановяване.

Редовното използване на пилешки крака допринася не само за регенерирането на увредените тъкани, но и за подобряване на състоянието на здравите, например, е възможно да се организира профилактиката на заболяванията на венците.

Пилешките крака също са полезни при възрастните хора, когато е особено важно да се поддържа нормална метаболитна скорост и да се предпазят костите да стават все по-крехки.

Учените също така отбелязват свойството на краката на ноктите да нормализират хормоналния фон на мъжете и жените, което е уникално полезно както по отношение на репродуктивните функции, така и в сферата на психоемоционалното състояние, зависимо, както е известно, доста често от хормонални разстройства.

Може ли да има вреда от пилешкото краче

Според диетолозите, пилешките крака, въпреки цялата им полезност, все още не принадлежат към месо и вторични продукти от първите категории ценности, така че да не се появяват редовно и изобилно на масата. За да изпробват полезните си свойства, достатъчно от тях само 3-4 ястия на месец, разбира се, без да забравяте за равновесието и ползите от всяка друга храна.

Ако се опрете на пилешки крака, вредата ще продължи да бъде, дори ако те са много мазни и все още не са толкова лесно усвоявани и усвоени.

Предупреждението трябва да се използва от хора с постоянно ниско кръвно налягане, така че да не излиза дори под нормалното.

В допълнение, вредата от пилешкото краче се изразява в значително количество холестерол, така че теоретично използването му може да причини влошаване на съдовете и развитието на атеросклероза.

Share:
Comments