Всичко за ползите от конфитюр от бъз. какво е забележително

В асортимента от конфитюри от бери, черните стари заготовки имат специално място. Светлият вкус в това сладко е съчетан с изключителна полза както за лечение на много заболявания, така и за предотвратяване на появата им.

Но заводът не е лесен и за да не навреди на конфитюра, важно е да знаете някои факти.

Какви характеристики на растението представляват ползата от конфитюра

Многогодишният храст (или ниското дърво) на ерлингите принадлежи към същото семейство като орлови нокти с калина и както и сред техните сортове, не всички видове растителни видове са годни за консумация. Дори единственият подходящ стар къпина, с изключение на плодовете и цветята, всички части на растението са отровни. Но всички бъз се използва изцяло в народната медицина и отчасти във фармацевтичната индустрия.

Blackberry плодове, диви и отглеждани в градини, са малки или големи (в зависимост от сорта) черни и виолетови drupes. Вкусът не е впечатляващ, но по свой начин те са добри, умерено кисело сладки. Плодовете са леко свежи и са разрешени за компоти, сиропи, конфитюри.

Старецът в сладкото е съвършено комбиниран с ябълки, цариградско грозде и къпини. С конфитюр от бъз, получават се вкусни пайове, а също така може да бъде оцветяване на храната.

И ако повечето от сортовете конфитюри се препоръчват за максимална полза в чиста форма и не пречат на същите пекарни, за да се избегне изкривяването на полезните свойства чрез ферментационни процеси, конфитюрът от възрастните, поради уникалния състав, ще бъде полезен в пай.

Енергийната стойност на пресните ечемични е 73 kcal на 100 g, но в конфитюра, поради захар, тази цифра естествено се увеличава - около 250 kcal на 100 g.

Витамин С (36 mg на 100 g) в бъз съдържа два пъти повече, отколкото в черно chokeberry, а не много по-малко, отколкото в лимон. Също така в бъбреците има някои витамини от група Б, А и Е.

Ако оценявате съдържанието на минерали на 100 g, а след това на калий (280 mg), това ядро ​​е сравнимо с консервираните в масло тон, а фосфорът (38 mg) е близо до морковите.

Други значими минерали са калций, селен, желязо, натрий, мед, цинк, магнезий.

Друго от веществата, които създават специфична полза от конфитюра от бъз, заслужава да се отбележи:

• Етеричните масла (phytoncides) на плодовете са в основата на антимикробните свойства на бъбреците - дори в значително разредена форма, те могат да неутрализират Е. coli и стафилококите;

• танините са ефективни при лечението на възпалителни процеси, са важни за хемостатичните и стягащи свойства на бъбреците и съществено подобряват абсорбцията на витамин С от всякакви източници;

• Гума, която е важна за отслабване, намалява апетита;

Каротинът омекотява въздействието върху организма на неблагоприятните фактори на околната среда (химикали, замърсяващи въздуха, радиация);

• антоцианините, които служат като багрилно вещество, подобряват състава на кръвта, са важни за спазмолитичното действие на плодовете, положително въздействат върху нервната система.

Какво може да се лекува с помощта на конфитюр?

Замърсяването с абанос е ефективно при артрит, радикулит, ревматизъм и други заболявания на мускулно-скелетната система за облекчаване на синдрома на съпътстващата болка и общото облекчение на състоянието.

Buzina има способността да пречиства кръвта от резервите на "вредния" холестерол, което предотвратява развитието на атеросклероза и разширени вени, както и свойството да регулира нивото на кръвната захар, но само с използването на сладко в малки дози - това е най-сладкото.

Може да се препоръча конфитюр от ерубин, за да се ускорят процесите на регенерация на тъканите и заздравяване на кожни лезии без видими следи (белези).

В началото на лечението на сърцето, възрастният не позволява развитието на относително леко състояние при тежко заболяване.

Периодично използване на конфитюра от черен дроб:

• подобрява функционирането на хормоналните жлези (щитовидната жлеза и панкреаса);

Намалява кръвното налягане;

• потиска непродуктивна кашлица за вирусни и настинки (грип, ARVI);

• повишава ефекта на лекарствата при лечението на дерматит;

• премахва оток на крайниците (поради лесното диуретично действие).

Също така учените са склонни да потвърдят полезните свойства на плодовете, за да предотвратят развитието на различни тумори (включително мастопатия) и да предотвратят появата на рак.

Elderberry е в състояние да подкрепи мощно черния дроб и да подобри състоянието му след:

• хепатит;

• алкохолна интоксикация;

• неизправности, причинени от недохранване.

Стабилизирайки работата на това тяло, отговорна за пречистването на кръвта и синтезата на неговите плазмени протеини, синтезата на холестерола и много повече, възрастният увеличава работата си в максималната граница на възможностите, като по този начин всъщност укрепва цялото тяло.

Как иначе е ползата от конфитюра от бъз

В миналото, бъбреците често били включени в таксите за младост и дълголетие и наистина подмладява тялото на клетъчно ниво, подобрява производството на енергия, необходимо за цялото му функциониране, укрепва имунната система и установява обмяната на веществата.

Свойствата на бъбреците, полезни за очите, са донякъде подобни на предимствата на боровинките:

• подобряване на зрението;

• укрепване на очните мускули (за предотвратяване на умора при работа с компютър или четене);

• нормализиране на естествения процес на овлажняване на ретината;

• предотвратяване на катаракта;

• отстраняване на симптомите на алергичен конюнктивит.

Въпреки, че сладкото, както е известно, е вредно за зъбите, сладкото от бъз възстановява устната кухина, по-точно - венците и лигавиците, лекува възпалителните процеси, протичащи в тях, и повишава устойчивостта на тъканите към механични и топлинни ефекти.

Каква е вредата от конфитюра от бъз

Обикотите на възрастните, както и някои други плодове (череши, сливи, ябълки) съдържат специфични вещества, които се разцепват в човешкия стомашно-чревен тракт до циановодородна киселина, способна да причини отравяне с дълбоки последствия, при условие, че се натрупва определено количество в тялото. Ето защо, при приготвянето на конфитюр от бъз, се препоръчва да се премахнат костите от нея и е важно да не ги разбивате случайно - токсините могат да попаднат в препарата.

Недопустимо е да се ядат зелените плодове от черен черен цвят - само при пълно узряване неутрализират вредните елементи от техния състав, така че да няма никаква вреда от сладко от бъз, а колекцията от бързане не си заслужава.

Огромна вреда от конфитюр може да бъде в случай, че е приготвена от плодове, взети не от черен черен цвят, а от нежеланите близнаци - бъбрек и обикновен старец. За да се избегнат отровните грешки, е необходимо да отидете за бъз с добре илюстрирана растителна детерминанта.

Всичко това създава известен риск от закупуване от ръцете на къпини - те биха могли случайно да бъдат измамени.

За да се избегне повреда от конфитюра от бъз, е необходимо да се откаже от деликатес в следните случаи:

• захар и диабет insipidus;

• остри и хронични стомашно-чревни заболявания;

• по-голямата част от бъбречните заболявания (обострянето на заболяването може да бъде предизвикано от изразен диуретичен ефект на бъбреците);

• заболявания, характеризиращи се с прекомерно производство на жлъчка (което е възможно да се активира);

• Бременност и кърмене (защото съществува риск от алергия, а освен това възрастните хора традиционно се намират в списъка на продуктите, които жените се препоръчват да откажат в тези периоди "за всеки случай").

От конфитюра от бъбреците е необходимо да се въздържи в периода на приемане на лекарства да регулира (намали) нивото на глюкозата в кръвта, тъй като от тази комбинация захарта може да падне до патологично състояние (хипогликемия).

Share:
Comments