Учените: "вредните" продукти са полезни за организма

В резултат на изследванията на учени от различни страни се оказа, че редица продукти, които отдавна се считат за вредни, не само не са така, а напротив, могат да имат благотворен ефект върху човешкото тяло.

Поп-Korn, чиято основна липса - голямо количество захар, за дълго време е била забранена от тези, които се опитват да поддържат хармонията на фигурата. Но всъщност пуканки, приготвени вкъщи, са повече от полезни. има в състава си голямо количество фибри и е богато на антиоксиданти. Също така, пуканки е в състояние да понижи нивата на кръвната захар. Освен това, според Американската асоциация по здравеопазване, хората, които редовно използват пуканки, са почти 30% по-малко податливи на различни стомашно-чревни заболявания.

картофиКой е работил дълго и упорито се опитва да се оттегли от диетата, специалисти по хранене, което се дължи на наличието в кореноплодните култури на голямо количество нишесте, той доказа, че е повече от полезен зеленчук. Поради факта, че картофено нишесте се усвоява от организма за дълго време, той не е в състояние да бъде депозиран под формата на мазнини, както и бавно се консумира за различните нужди на нашето тяло. Захарта в кръвта се увеличава и намалява достатъчно бавно, което дава чувство на ситост, предпазвайки ни от т. Нар. Леки закуски. Калоричното съдържание на картофи е много малко - само 80 калории на 100 грама.

Шоколад, съдържаща голямо количество захар и растителни мазнини, е изключително полезно за сърдечния мускул. Включено в какаово масло шоколад, намалява възбудимостта на нервните и серотонин и допамин благотворен ефект върху настроението и повишаване на ефективността на мозъка. Някои лекари препоръчват шоколада като антидепресант. Освен това датските експерти смятат, че с помощта на шоколад е напълно възможно да отслабнете, ако ядете пред основната храна на една малка част от този деликатес. Основното е, че избирате горчив шоколад с високо съдържание на какао - от 70%.

кафе - предмет на многобройни дискусии. Дискусиите, обаче, не са за самия продукт, а за излишъка от употребата му. Специалистите препоръчват за пиене не повече от четири малки чаши кафе на ден, което е напълно в състояние да ви осигури защита срещу атеросклероза, но и ще помогне да отслабнете, защото кафета има благоприятен ефект върху метаболитните процеси в тялото. Калоричното съдържание на кафе зависи от редица параметри. Ако пиете черно кафе без захар, калорично съдържание на своята минимална, и ако, да речем, лате или капучино, тяхното съдържание на калории е от 300 до 600 калории на първо място, защото те съдържат захар, мляко, както и различни добавки.

Share:
Comments