Това екзотично месо от бобър: каква е неговата употреба и

Един човек от дълго време се храни с месо не само домашни животни, но и получени в резултат на лов. Въпреки че месото от бобър не е съвсем екзотично, но поради факта, че ловът на това животно е забранен, той може да бъде класифициран като рядък. В съседната страна обаче от около 1 септември Беларус започва да лови бобър, който обикновено продължава до 31 март.

Кой има полза от месото на бобъра?

Месото от боб не предизвиква алергични реакции и съдържа в състава си богат минерален комплекс от вещества, които укрепват тялото. Възрастните хора като месо са изключително полезни за несистематичното им използване. В малки количества бобното месо може да бъде включено в диетата на бременни или кърмещи жени (изключение - индивидуална непоносимост поради специфичен вкус). Селенът, който е част от продукта, намалява риска от вродени патологии.

Качествено месо от млади бобри, при условие на добра топлинна обработка, понякога може да бъде предложено на децата, тяхното разрастващо се тяло ще получи много биологично активни вещества, които ще подобрят физическото и психическото си представяне. На възрастните хора се препоръчва да използват Бобрятин за профилактика на сърдечно-съдовата система, ставни заболявания и костни проблеми.

Месо от бобър - полезен витамин

Месото от бобър съдържа богат витамин комплекс. Нека да разгледаме поддържането на тези витамини, които са в максимално количество в структурата на продукта.

Витамин B2 0.31 мг 17%

Витамин B4 129.9 мг 26%

Витамин B5 0.93 мг 19%

Витамин B6 0.47 мг 24%

Витамин B12 8.3 мкг 277%

Както можете да видите, съдържанието на витамин В12 е съвсем на мащаб. В 100 гр. Продуктът съдържа практически тройна дневна доза от полезно вещество.

Витамин В12

Това е основният антианемичен витамин. Това вещество значително подобрява хематопоетичната функция. Например, при бременност и значително физическо усилие, дневното изискване за този витамин се увеличава няколко пъти.

Витамин В2

Повишената нужда от организъм в този витамин се проявява по време на бременност и стрес.

Витамин В4

Всеки ден трябва да влезете в тялото с храна, както възрастни, така и деца.

Витамин В5

Необходимостта от този витамин се увеличава с недостатъчен прием на протеинови храни.

Витамин В6

Много полезен при стресови ситуации, намалява вредните ефекти на пестицидите и радиоактивните вещества.

Месото от бобър е полезен и изключително богат минерален състав

Месото на бобъра съдържа в огромно количество микро- и макронутриенти. Да помислим за поддържането на тези минерали, които са в пържено бобрятине в максималното количество.

Калий 403 мг 16%

Фосфор 292 мг 37%

Желязо 10 mg 56%

Мед 0,19 mg 19%

Селен 43.1 мкг 78%

Цинк 2.27 19%

Калий

Елементът е необходим за обилно изпотяване и при използване на пациентите с диуретици, които могат да доведат до загуба на калий.

Фосфор

Необходимо е да се укрепи структурата на костите и зъбите.

желязо

Необходимо е за повишената му употреба при ниски стойности на хемоглобина в кръвта или по време на менструация при жени.

мед

Заедно с желязо медта участва в образуването на еритроцити. Необходима е стабилна работа на дихателните и нервните системи.

Селен

Селенът има антитуморен ефект. Стимулира нормалния растеж на клетките, като инфарктът на миокарда стимулира ускореното излекуване на сърдечния мускул. Укрепва имунитета.

Цинк

Цинкът засяга нормалния растеж и развитие на човешкото тяло, необходимо е за пубертета. Също така участва в образуването на костен корсет, има положителен ефект върху имунната система.

Няколко съвета за закупуване на бобър

Най-добре е през лятото да купите месо от диво животно. През лятото има качествен мастен слой, равномерно разпределен между влакната на мускулната тъкан. Доброто месо има богат винен цвят, дори по-тъмен от говеждо. Най-нежен бобриатин при жените и младите индивиди до 3-годишна възраст. Необходимо е внимателно да се разбере предложеният продукт, вместо полезното месо от бобър не попада в трупа на старо животно. В резултат на това такова пържено месо (или шистов кебап) може значително да разваля настроението, тъй като то ще бъде сухо и твърдо.

Месо от боб: не само добро, но и вреда

Твърдейки за ползите от този продукт, е невъзможно да не се засягат възможните отрицателни последици от храненето на месото:

1. Не трябва да ядете бобратитин всеки ден в големи количества, тъй като храносмилателната система ще бъде трудно да се смила огромно количество протеини.

2. Не яжте прясно месо, защото съдържа голямо количество активни ензими (необходимо е да издържите най-малко 9 часа след клането).

3. Отравяне с храна е възможно, когато се хранят лошо печено месо от самонабит бобър.

Противопоказания за този продукт не са много:

Болести на стомашно-чревния тракт;

Остра конгестивна сърдечна недостатъчност;

Хронична бъбречна болест.

Месо от бобър - полезни препоръки

Месото от боб не принадлежи към продуктите на ежедневната употреба. Две приеми на седмица са достатъчни (за мъже - 150-170 гр., За жените - 100-110 гр., За деца - не повече от 100 гр.). За по-добра абсорбция е желателно тази богата на протеини храна да се комбинира с билки или зеленчуци. Bobryatina е съвършено комбинирана с много съставки, но най-добрите подправки са лук и чесън. Но не се препоръчва да се комбинира боб месо с бобови растения и други продукти, съдържащи големи количества протеини.

Трябва да се има предвид, че при нормална стайна температура (~ 18-20 ° C) месото от бобър може да стане неизползваем само за 3-4 часа. И в хладилника този продукт може да се съхранява без проблеми в продължение на два дни. По-добре е да се съхранява излишното месо във фризера. За дългосрочно съхранение, трупът на бобъра е разделен на малки парчета и е изработен върху полиетиленови торбички. Магазинът трябва да бъде отделен от другите продукти, тъй като месото има специфична миризма.

Начини за производство на месо от бобър

Месото от боб е полезно под всякаква форма: яйце, варено, пържено, печено. Много gourmets предпочитат шиш кебап. Преди готвене месото е препоръчително да се накисва в студена вода предварително в продължение на 24 часа. В същото време, на всеки 5-6 часа трябва да източите водата и да налеете нова.

За подобряване на вкуса на бобър и ефективно мариноване на продукта, трябва да използвате подправки и подправки, както и оцет и сол. Можете да добавите лимонов сок към месото. Не забравяйте да премахнете месото от филма.

Месото от бобър е изключително полезен продукт. Той има огромно количество протеини, витамини и минерали. Пораженията от месото на бобъра не са значителни, има много малко противопоказания. Въпреки това, предвид специфичния вкус и аромат, не всеки гурме може да хареса такова екзотично ястие.

Share:
Comments