Тиква диета за отслабване

Речта в нашата днешна статия ще направи такава интересна и популярна диета на тиква. Какви са предимствата и резултатите от диетата с тиква и какви са нейните характеристики - ще разгледаме по-нататък.

Тиква диета за отслабване

съдържание

  • Ползите от тиква диета
  • Принципи и характеристики на тиква диета
  • Меню за тиква

Ползите от тиква диета

Тиквата е известна на човека от незапомнени времена. Отглежда се в Южна Америка преди пет хилядолетия. В Русия този оранжев продукт се появява в средата на XVI в., Бързо набира популярност сред селяните: лесно е да расте, вкусно, високо добиваемо и да се съхранява дълго време.

Изследванията показват, че тиквата е не само вкусна, но и уникална по това, че съдържа ценни витамини А, Б, С, Е, РР и Т. Витамин Т е рядкост, като неговата функция е, че помага тялото да смила храна мазнини, предотвратяване на тяхното отлагане в проблемните области. Също така, тиквата е много богата на витамин А, нейното количество е няколко пъти по-високо в сравнение с черния дроб и дори морковите, така че офталмолозите често препоръчват тиква на хора с различни зрителни увреждания.

съдържание большого количества пектинов позволяет вывести вредные вещества из организма, а растительная клетчатка, которой богата мякоть овоща активизирует перистальтику кишечника, улучшая пищеварение и избавляя от запоров. Также тыква является лёгким мочегонным средством, помогая выводить воду из тканей, тем самым избавляя от отёков.

Сега си струва да кажете няколко думи за резултатите от тиква диета. Диетолозите смятат, че диетата на тиквата пестя, помага не само за отслабване, но и за подобряване на тялото. Поради ниското съдържание на калории в тиквата, теглото намалява с около 3-4 килограма на седмица, което е оптималният индикатор, не уврежда здравето.

Тыквенная каша

Принципи и характеристики на тиква диета

Тиква диета е доста строг, но резултатът, който можете да постигнете, когато го използвате, е достатъчно добър. Следователно, ще трябва да се опитате да намерите силата и да поддържате диета.

По време на преминаването на тиква диета трябва да следват някои общи правила:

  • Изключете от храната, както съдържащите захар храни, така и алкохола;
  • Не можете да солите ястия. Ако пълното отхвърляне на солта е невъзможно, тогава добавянето на сол към храната е минимално. Помислете, че количеството сол е обратно пропорционално на ефективността на храната;
  • Трябва да пиете колкото е възможно повече течности, това е допълнителна мярка за елиминиране на токсините. Питието следва некарбонизирана минерална вода, билкови инфузии, неподсладен чай;
  • Между закуска, обяд и вечеря се допускат леки закуски: зеленчуци и плодове. Необходимо е да се уверите, че плодът не е сладък;
  • И основният принцип с диета на тиква - не вечеря след 18.00.

С тиква диета, основният продукт, разбира се, ще бъде тиква, под формата на различни плодови и зеленчукови салати и зърнени храни и супи. За тиква салата, предварително се пече, нарязани на кубчета, добавете настърган моркови или ябълка и малко растително масло и лимонов сок.

За да направите каша 250 грама пулп се нарязва и задушава във вода за около 20 минути, докато се омекне. След това добавете 1 супена лъжица зърнени храни и продължете да къкри под капака, докато бъде готов.

Що се отнася до подготовката на супи, има много рецепти за това, но всички те трябва да са диетични.

Тиквен коктейл

Меню за тиква

Супи, салати и зърнени храни ще бъдат закуска за 14 дни от диетата. Обяд и вечеря са малко по-разнообразни, тук е приблизително меню, проектирано за 4 дни:

1 ден

Обяд: Тиквена супа.

Вечеря: Задушете на водната тиква.

2 дни

Обяд: Диетична супа от зеленчуци, тиква котлети.

Вечеря: Ябълки (може да се пече)

3 дни

Обяд: Бульон с кюфтета.

Вечеря: Тиквена салата с ананас.

4 дни

Обяд: Супа от зеленчуци, печени зеленчуци.

Вечеря: Зеленчукова яхния с преобладаване на тиква.

Този четиридневен цикъл се повтаря за 14 дни от диетата. След прекратяването му, не можете бързо да преминете към висококалорична храна, като елиминирате тиквата от диетата. Също така е излишно да се помнят някои противопоказания на диетата с тиква, за щастие има малко от тях: панкреатични и храносмилателни заболявания.

Според многобройни прегледи диетата с тиква е най-добрият вариант на есенно-зимната диета, тъй като заедно с премахването на излишните килограми ви позволява да доставяте на организма всички необходими витамини и минерали.

Share:
Comments