Създаване на индивидуална диета за отслабване:

В момента има огромен брой разнообразни диети, които понякога поставят жените пред трудния избор. И доста често, тъй като не са успели да избират подходящ, те започват да изживяват всяка от диетите си. Днес ще се опитаме да изберем подходящата лична диета.

Перфектна талияМного жени са изправени пред проблема с още по-голямо наддаване на тегло, веднага след като се откажат от диетата. Някои хора имат неприятни усещания в областта на стомашно-чревния тракт. Ето защо е толкова важно да изберете правилната диета, която е подходяща за Вас. В края на краищата универсните диети са универсални и всеки организъм е индивидуален. За да намерите диетата си - трябва да вземете като основа, повече или по-малко подходяща, да сравнявате всички недостатъци и предимства, както и да оценявате вашето здраве и вашите собствени способности. Когато се намери такава диета - тя трябва да бъде съобразена с характеристиките на тялото ви.

Светът на диетите

Многобройни варианти на днешните известни диети предоставят огромен избор. Почти всяка диета се основава на изключването от храната на определена група продукти и доминирането на друга - полезна. Например нискокалоричната диета включва консумирането на храни, които съдържат минимум калории. Диета без въглехидрати елиминира брашното и сладките ястия, както и намалява консумацията на картофи, банани и зърнени храни. Заедно с това тези диети определят задължителен прием на някои плодове и зеленчуци.

Трябва да се подхожда с внимание към различните моно-диети, които приемат употребата за няколко дни или дори седмици на един вид продукт. С помощта на такава диета може да загубите до 5 кг след няколко дни, но в никакъв случай не може да се увеличи самата моно диета, тъй като тя заплашва тялото със стрес. В крайна сметка в цялата диета, той е лишен от повечето хранителни вещества и минерали.

Правилният подход към храненето

Независимо от вида на диетата, трябва стриктно да се придържате към диетата, както и да се придържате към диетата. Нискокалоричната диета, например, се основава на яденето на голям брой ястия, но тяхното съдържание на калории задължително трябва да бъде в рамките на диетата.

Виното диета осигурява много строга диета, тъй като за цялото време на неговото спазване (5 дни) можете да ядете само пет ябълки, същият брой краставици и яйца, един килограм извара и да пиете бутилка вино. По време на тази диета, тялото получава много малко хранителни вещества, така че трябва да извършите задълбочен анализ на състоянието на тялото, преди да го изберете.

Красива фигура

Какво трябва да взема предвид при избора на диета?

Здравен статус

Това ще избегне проблеми, свързани с работата на стомашно-чревния тракт. Ако все още възникнат проблеми, е необходимо да промените строгата диета в по-икономична диета.

Предпочитания за вкус

Не стъпвайте върху себе си, изберете диета, която включва яденето на храни, които не ви харесват. Тя няма да донесе нищо освен физическо заболяване и депресивно разстройство. Диетата трябва да бъде възможно най-близо до ежедневната диета на семейството. Същият тип меню, в крайна сметка, просто отегчен.

Способност за спазване на диетата

Не избирайте диетата, чието спазване не отговаря на ритъма на живота. Ако няма възможност за ядене навреме, по-добре е да се спрете на друга опция.

И не забравяйте, че диетата не само трябва да бъде ефективна, но и удобна.

Share:
Comments