Руснаците одобряват вегетарианството, но не искат да се

Вегетарианството, пълно или частично отхвърляне на животински протеини, отдавна се радва на известен успех на Запад. Порталът "Мнението на жените" се интересува от отношението на руснаците към живот без месо и провежда социално проучване: "Как се чувствате за вегетарианството?".

40,4% от представителите на по-слабия пол са отговорили, че го третират безразлично и не виждат никакъв смисъл във вегетарианството. Тази категория жени не вярва, че здравословният начин на живот изисква изоставянето на протеини и не приема вегетарианските претенции за жалост към животните. - Но наистина не разбирам това - казаха ни дамите. "Всичките им аргументи изглеждат глупави за мен, особено за факта, че животните са жалки. Заводът няма нищо против? Те също са живи ", руснаците бяха объркани.

36,6% от жените заявяват, че са положителни за вегетарианството, но не могат да откажат месо. В този случай работи така наречената "политика на ненамеса": не ми пука какво се крие в табелата ви, най-важното е, че не гледайте на моите. "Не ме интересува кой и какво яде", казаха руските жени. "Всеки избира това, което му е удобно. Аз лично не мога да откажа месо. Обичам го. И всичко в моето семейство е месоядците ", добавиха други.

15,8% от красивата половина на човечеството са заявили, че вегетарианството е вредно за тяхното здраве и следователно те имат негативно отношение към такова хранене. Тези дами се позовават на факта, че за изграждането на клетки тялото се нуждае от животински протеин, който не може да бъде заменен с друг продукт. Важно е, според тях, че дългите студени руски зими не трябва да ядат само зеленчуци и плодове. Особено възмущение е причинено от фактите за принуждаване на белтъчните храни от малки деца и домашни животни. Растежът на детския организъм, както и организмът на домашните хищници (котки, кучета, порове), изисква за правилното развитие на животинските протеини. Историите за деца, плачещи от глад буквално разгневиха руските жени: "Тези, които са вегетарианци, измъчвани от деца, трябва да бъдат съдени", смятат те.

4.3% от интервюираните жени напротив се отнасят към вегетарианството толкова позитивно, че планират скоро да станат вегетарианци. Вярно е, че никой не е посочил, когато техните планове ще започнат да се сбъдват. В момента тези жени ядат месо и пиле.

2,9% от руснаците съобщават, че вече са вегетарианци. Както се оказа, не всеки дойде във вегетарианството съзнателно и целенасочено. Някои хора просто не обичат месото, други не обичат рибата, зеленчуците или млечните продукти.

Резултатът от анкетата говори сам за себе си: руснаците не се противопоставят на вегетарианството, ако не засягат техните семейства.

Проучването включваше 4490 души. Възраст от 20 до 45 години. От 128 града на Русия.

Share:
Comments