Правилна закуска за добра фигура

Добро утро сутрин няма да разваля! Особено за тези, които искат да имат тънка фигура и напълно ядат. Какви закуски може да се нарекат правилни и какви храни трябва да бъдат избрани за сутрешното презареждане на тялото?

Сутрин определя настроението за целия ден. И ако закуската беше лоша или дори напълно пропусната, чувството за липса на сън ще остане, поне до обяд. Това е логично: тялото ни просто никъде не приема хранителни вещества, протеини, въглехидрати и калории, необходими за енергична активност. Не е изненадващо, че тези, които пропуснаха закуската, често се замайват по пътя си към работа или училище.

Задължителното утре е необходимо за някой, който следва фигурата или иска да възстанови чувството за хармония. Това е много проста: пропусна сутрешното хранене, тогава ще бъде изкушаващо да компенсирате загубения обяд. Много хора не могат да устоят и да получат обяд с марж. Не е чудно, че стрелката на везните се разбърква нагоре, тялото не може да разпространява хранителни резерви и изпраща излишни калории в мастния слой.

Има една категория хора, които мислят, че сутрин не могат да ядат нищо, "Е, поне го постави в устата си". Насилието не е необходимо, навикът да се хранят полезни храни, които лесно се усвояват сутрин е важно. Протеини и въглехидрати - това е, което предписва диетологът в този случай! Следователно, изборът за зърнени храни, особено зърнени храни и хляб. Кашата ще бъде отлична превръзка за тялото. Тези, които се придържат към диетата, е важно да се помни, че количеството консумирано мляко трябва да се сведе до минимум. Вкусно и вкусно допълнение към овесена каша може да стане сушени плодове.

Тези, които избират млечни продукти сутрин: кисело мляко, извара, сирене, - се държат правилно. Комбинацията от протеини и калций в тези продукти ще създаде усещане за пълнота на стомаха. По-специално протеините, като шоколада, стимулират хормоните на щастието (серотонин).

Класическите бъркани яйца и бекон за закуска са лош избор за хората, които се грижат за здравето си. По-добре е да предпочитате омлет или варено яйце и да добавите зеленчукова салата, облечена със зехтин.

Отношението към сандвичите и оценката на тяхното хранене при диетолозите и пациентите е напълно различно. Един сандвич ще направи стомаха работа с натоварване и не се чувства лекота. Въпреки това, ако желанието за "вредно" сандвич е по-силно, изчислете малко допълнителна тежест, например допълнително упражнение за пешеходци.

Определено не е добре дошъл сутринта да отхвърли течността. Изключението е прясно изцеден сок и силно кафе без храна. Но половин чаша варена вода преди хранене на специалистите по хранене са добре дошли. Той стимулира отнемането на токсините и помага на тялото да се настрои в работно настроение и.

Share:
Comments