Пчелният восък е уникален продукт на пчеларството. какви са

Използването на естествен мед за практически всички жизнени системи и органи на човешкото тяло не се поставя под въпрос. Но в крайна сметка не само мед, но и други продукти от дейността на пчелите - прополис и пчелен прашец са полезни и терапевтични.

Ако много хора са чували за прополиса, пчелната пергазия е по-рядък продукт на пчеларството, но най-ценните му полезни качества заслужават специално внимание.

Происхождение продукта

За да разберем какво е използването на пчела за един човек, човек трябва да знае какъв вид продукт е и как пчелите го получават.

Пергу недвусмислено се нарича "пчелен хляб", тъй като служи като хранителен елемент за ларви на насекоми. В дадена фаза на развитие "пчелите" пчели се хранят изключително с този продукт и без него потомството може да умре в рамките на няколко дни. И за самите пчели, изчерпани през зимата, рано през пролетта, пергумът е богат източник на протеини и въглехидрати.

Как пчелите "произвеждат" пингвин

Както е известно, в допълнение към нектар, насекоми, работници събират прашец от цветя и фиксиране със слюнка, за да си лапи, те носят в кошера. Лети насекоми, които са постоянно в кошера, то отново процес с ензими, смесени с нектар и набива в клетката, и предпочитат старата, тъмен клетката тях 2/3 пълнене. След това пчелните пити се "допълват" с мед и се запечатват с восък. По време на съхранение, изходният материал ферментира и ферментирало използване млечна киселина, съдържаща се в него - продуктът се запазва, постепенно се трансформира в полена на цветен прашец.

В резултат на тези сложни манипулации в пчелните клетки пчелния восък е полезен продукт, който включва протеини, аминокиселини, органични съединения, минерали, витамини. Общо биохимиците са изолирали повече от 60 уникални полезни вещества, всяка от които е лечебна!

Биохимичен състав на "пчелен хляб"

Пчелният восък е много полезен продукт, естествен антибиотик, който надминава понякога качеството на цветен прашец и мед - балансирано вещество, което напълно се абсорбира от организма. Изненадващо, тъй като произлиза от полен, perg съдържа много полезни вещества, отколкото оригиналния продукт: той почти удвоява количеството витамин С и органични киселини!

Съставът на този чудесен продукт включва:

• моносахариды — глюкоза, фруктоза, сахароза;

• аминокислоты, из которых 10 — незаменимые: аспарагиновая, глютаминовая, аланин, валин, пролин, лейцин, глицин, треонин и другие;

• Мастни органични киселини: стеаринова, палмитинова, палмитолова, олеинова, миристинова, липолова и др .;

• витамины — A, B1, B2, В3, B6, P, C, E, D, K, каротиноид;

• Повече от 50 различни ензими и хормони, които човешкото тяло не е в състояние самостоятелно да произвежда;

• Минерални соли, които съдържат микро- и макроелементи: желязо, мед, силиций, магнезий, калий, калций, фосфор, селен, цинк, йод, бор, хром и др .;

Хетероауксин - вещество, което активира растежа и регенерацията на клетките;

• Повече от 10 уникални въглехидратни съединения.

Поява на Перга

Специфичният вид ви позволява да запазите най-ценния продукт от фалшифициране. Тъй като е извлечена от медената пита, перга е хексагонална колона с многоцветни слоеве - цветът се определя от растенията, от които се събира поленът. Гранулите се отстраняват внимателно от пчелните пити, изсушават се със специална технология, за да не се пресичат прекалено много.

Понякога в аптеките се продават шестоъгълни капсули - това е пресовано пликче, изчистено от восък. В тази форма продуктът може да се съхранява в хладилника дълго време, но за съжаление в резултат на обработката той губи впечатляваща част от хранителни вещества и витамини.

Най-добре е да се използва перга в естествената му форма, заедно с медена пита от медена пита, бавно да дъвче и да се наслаждавате на всяка част от безценния продукт.

Полезни свойства на пчелите

Ефективността на това лечебно вещество - ферментирал прашец - е много висока. Употребата на пчелни пенгу, разбира се, се крие в нейния уникален, необичайно богат състав.

В допълнение към факта, че самата пчеларска пергола е много полезен продукт, тя насърчава по-доброто усвояване на ценни хранителни вещества и витамини от храната, тъй като съдържа най-пълния състав на биологично активните съставки.

За почти всеки орган или система на човека той има благотворен ефект.

• Всякакъв вид анемия. Перга ефективно лекува органите на кръвта, подобрява структурата на кръвта, повишава хемоглобина, еритроцитите, ретикулоцитите, нормализира общия брой левкоцити.

• Сърдечно-съдова система: стените на съдовете са подсилени, тяхната еластичност е увеличена, кръвообращението се подобрява, кръвното налягане се понижава, ритъмът на сърцето, сърдечният мускул (предотвратяване на миокарден инфаркт) се нормализира. При лечение на Perga нивото на вредния холестерол намалява.

• Стомашно-чревния тракт: подобрява обмяната на веществата, възстановява чревната микрофлора, предотвратява диспергацията на корема, третира напредналите стадии на запек и диария, които не могат да бъдат излекувани дори чрез антибиотично лечение. Лекарството е много ефективно при лечението на гастрит, колит, киселини, стомашни язви, хепатит и цироза на черния дроб. Той премахва токсините от тялото, изчиства и подобрява общото състояние на черния дроб.

• Дихателни органи. Помага при лечението на настинки, бронхит, болки в гърлото, синузит, фарингит, пневмония и т.н., тъй като е мощен естествен антибиотик, разрушава бактериите и укрепва имунитета.

• Има силен ефект върху имунната система, особено полезните пчели, за да укрепят имунитета и да предотвратят настинките при деца.

• Доказано е, че "консервиран" полен може да намали риска от рак, да намали размера на доброкачествените тумори.

• За здравето на мъжката репродуктивна система: подобрява качеството на семенната течност, насърчава лечението на безплодието.

• За женската репродуктивна система: насърчава хармоничното развитие на плода, облекчава токсимията, възстановява цикъла на менструацията.

• Активира функцията на мозъка, подобрява паметта, подобрява ефективността - много полезна за възрастните хора.

Кой е вредно за пчелите?

Може би е възможно да се говори дълго време и по-подробно за полезните качества на този невероятен "пчелен хляб". Но е необходимо да се отбележи възможната вреда за даден човек. Perga е противопоказан:

• с непоносимост към мед и други пчелни продукти;

• с онкологични заболявания;

• в присъствието на токсичен гущер;

• с ниско съсирване на кръвта.

Как да вземем

Пергу се поставя под езика и бавно се разтваря или дъвче. За профилактични цели средната дневна доза за възрастен е 5-10 грама. Процесът на лечение е 25-30 дни, пробивът между курсовете е 1-2 месеца. За лечението на заболявания дозата се удвоява, но само фитотерапевтът може да направи точно назначаването.

Най-ценният продукт на пчеларството - пчелната пегия - е в състояние да помогне в лечението на много болести, да възстанови дори и най-слабия организъм.

Share:
Comments