Новогодишният празник необратимо се отразява на фигурата

Според изследователите от Тексас, допълнителните килограми, които хората набират по време на празнуването на Новата година, не отиват никъде. Освен това, дори дни на гладно няма да помогнат на гастрономите да спечелят предишното си тегло.

Учените в хода на наблюденията установиха, че средно всеки, който не може да се държи в ръцете на празничната трапеза, ежегодно в резултат на Новогодишните празници, спечели допълнителен килограм тегло, което в бъдеще не може да се отърве. И за 10 години, работи, съответно, десет допълнителни паунда. Дори интензивната физическа активност няма да помогне за забавяне на процеса на натрупване на тегло.

Това явление се обяснява с факта, че на масата на Нова година човек получава количество калории, от което не може да го спаси. Какво е интересно: всичко това се отнася, по правило, до мъжете. Според експерти, причината за това е фактът, че жените прекарват по-голямата част от празниците на печката и мъжете на масата или пред телевизора.

Учените направиха любопитен експеримент, в който взеха участие 48 мъже и 100 жени на възраст между 18 и 60 години. Половината от участниците изучаваха здравословен начин на живот, другата половина доброволци водеха нормален, измерен живот.

Изчисляването на резултатите от експеримента показа, че всички хора, участвали в него, са получили наднормено тегло. В по-голяма степен обаче тя засяга тези, които са с наднормено тегло.

Част от участващите доброволци бяха решени да отслабнат и да възвърнат старата си форма. Повишеното физическо усилие обаче не доведе до очакваните резултати.

Share:
Comments