Низкожировая диета дина орниша

Тази диета с ниско съдържание на мазнини е описана подробно в книгата на американския диетолог Дийн Орниш "Яжте повече, претегляйте по-малко". Диетата е много проста, а за тези, които са готови да се откажат от месото, това е много удобно.

Получавате списък с разрешените продукти, които можете да консумирате в неограничени количества. Не се допускат забранени продукти. Ако не го счупите, можете да загубите 12 кг годишно. Това е много добър резултат.

nizkozhirovaya_dieta

Ниско съдържание на мазнини диета: меню, което можете и не можете

Диетата с ниско съдържание на мазнини ви позволява да ядете във всякакви количества:

1. Продукти за зърно (хляб, зърнени храни)

2. Зеленчуци (картофи, моркови, домати, краставици, маруля, зеле, аспержи, български пипер и др. Виж по-долу за изключения)

3. Плодове (включително малини, пъпеши, ананаси, дини, можете също да ядете екзотични плодове толкова, колкото искате)

4. Бобови растения (леща, нахут, боб, грах)

5. Яйца

Но месото под каквато и да е форма не може да се яде категорично (протеинът влиза в организма и така в достатъчно количество от бобови растения и яйца). Орехи, масло, майонеза, сирене, авокадо, маслини, мляко, риба, алкохол и съдържащи захар продукти също са забранени.

Не всеки ден, но няколко пъти седмично са допустими - кисели млечни продукти, мюсли, бисквити със сирене.

Как действа тази диета?

Количеството мазнини в храната е драматично намалено. Тялото започва да разгражда собствените си мазнини, за да запълни изгубените - и това е, което трябва да постигнем.

Разбира се, трудно е да се изостави напълно месото, маслото (включително салатата) и млякото - но преструктурирането на храната не отнема повече от месец. Изведнъж се оказва, че природното кисело мляко е много по-добро от маслото като превръзка за зеленчукови салати; омлет е вкусен и на вода; и месото, както пише Илф и Петров, е наистина вредно.

Диетата има странични ефекти - първо, бобовите растения при някои хора причиняват подуване (в този случай е необходимо да ги готвите по-дълго от обичайното и да дъвчете добре докато ядете - това ще облекчи симптомите).

На второ място, ако е лесно за вегетарианците да се придържат към такава диета, ще бъде много трудно за "месоядците" да отидат при него на едно заседание. Препоръчва се първо да оставяте вареното пиле и рибата в менюто, като постепенно намалявате броя им в диетата. Утехата за любителите на месото може да служи като факта, че обемът на всички други продукти (разрешени, разбира се) не е необходимо да се ограничава - да се яде толкова много, че напълно да се удовлетвори гладът.

Отслабвайте спокойно

Нискомаслената диета Ornish е психологически сложна и поради факта, че първоначалното намаляване на теглото е много бавно. През първия месец стрелката на теглото не се движи, така че може да мислите, че правите нещо нередно и да започнете да се ограничавате до хранене. Това абсолютно не е необходимо.

За да не попаднат в депресия, просто се опитайте да ядете повече продукти с диуретичен ефект - целина, краставици, аспержи, дини, магданоз и др. Това ще ускори отстраняването на течността от тялото. За първия месец ще загубите около 500g. В бъдеще процесът ще бъде по-бърз - 1 кг на месец. Диетата гарантира загуба от 12-14 кг годишно.

Какво мога да готвя на диета с ниско съдържание на мазнини? Ястия от броколи Ястия от механа Рецепти от зеле от белочела

Предимствата на тази диета

За разлика от диетата на Кремъл, която може да носи здравето ви заедно с килограми, диетата с ниско съдържание на мазнини, напротив, ревитализира тялото, понижава холестерола и има благоприятен ефект върху работата на всички вътрешни органи.

Ако откажете всички продукти от забранения списък, все още не можете да опитате просто да следвате принципа на диетата с ниско съдържание на мазнини - намалете количеството мазнини, колкото можете, и започнете да губите тегло.

din_ornish

Share:
Comments