Ние сме принудени да се възползваме от стреса и

Повечето хора, които са депресирани или изпитват лична криза, несъзнателно завладяват страха и безпокойството си. Според учените в Университета в Маями тази реакция е от значение и за периодите на икономическа рецесия. По този начин, в излишък от килограми можете безопасно да обвинявате неприятните новини.

Калоричните храни удължават приятното чувство на удовлетворение, така че ако хората получат настройка "на живо един ден", те консумират 40% повече храна. В обратната ситуация, след като са чували, че трудните времена са дошли и ястията предлагат малко калории, хората ядат по-малко с 25%.

По този начин функционира еволюционният механизъм, който кара хората да търсят калорични източници на храна. Учените са сигурни, че лошите новини водят до подобен ефект. Ето защо причините за епидемията от затлъстяване са много по-разнообразни, отколкото се смяташе досега. Този факт се доказва експериментално.

Исследователи предложили добровольцам попробовать новые конфеты M&Ms. Половине участников тестирования сказали, что в сладостях содержится особо калорийный шоколад. Вторая часть добровольцев ела конфеты с низкокалорийным шоколадом. В действительности M&Ms были абсолютно идентичными.

Учените оценяват броя на сладките хора, след като изучават плакати с различни послания. Както се оказа, съобщения, свързани с несгодите, принудени доброволци да ядат 70% повече твърдения за висококалорични сладкиши. Неутралните съобщения не оказват влияние върху размера на потреблението.

Share:
Comments