Неразвиваща се бременност

Понякога нещата се объркват. Оплоденото яйце успешно преминава през фалопиевите тръби и се закрепва в матката. Все пак, в някакъв момент ембрионът престава да се развива и бременността спира. Защо се случва това? Причините за неразвита бременност могат да бъдат различни:

  • Тежки дефекти на ембриона, несъвместими с по-нататъшното му развитие. В тези случаи природните сили влизат в действие - детето не е жизнеспособно и напуска тялото на майката, която все още забременява със здрави потомци.
  • Инфекция на майката по време на бременност. По време на бременността имунната защита на майката отслабва, така че новият организъм не се разпознава като враг и се атакува с антитела. Ето защо вирусните заболявания стават изключително опасни - рубеола може да доведе до тежки деформации на плода и цитомегаловирус - до прекъсване на бременността. Дори грипният вирус, който лесно може да се справи с тялото на здрав човек, по време на бременност може да бъде изключително опасен за живота на плода.
  • Генетични нарушения. Прехвърлен от всеки от родителите "дефектен" ген може да доведе до зачервяване на бременността.
  • Проблеми в ендокринната система на жените. Началото на бременността се съпровожда от интензивно производство на специални хормони, отговорни за функционирането на плацентата. Липсата на прогестерон във времето предотвратява плацентата да осигури плода с необходимото хранене и кислород. Под наблюдението на лекар, нормалното ниво на хормоните се поддържа медицински, което позволява на детето да издържи на жена, страдаща от ендокринни заболявания.

Как мога да проверя дали бременността се развива нормално?

Почти цялата първа половина от бременността, за да проследява движенията на бебето, усещането за движение, е невъзможно поради ниското тегло на плода. За да разберете, че всичко е наред с бебето и бременността се развива нормално, това е възможно само при следващото проучване с ултразвук. Обикновено процедурата за ултразвук, бъдещата майка не преминава много често - в началото на бременността, за да чуе сърдечния ритъм на плода, по време на скрининга и преди раждането. Ето защо, преди началото на смущенията, е необходимо да се провери дали всичко е наред с бебето чрез индиректни признаци:

  • Ранно прекратяване на токсикозата. Започналата гадене, придружаваща почти всяка бременност, придобива сила от 6-7 седмици от чакането и мъчението на жените до края на първия триместър. Някои хора имат токсикоза е по-лесно, някой е много труден. Но ако сте забелязали, че когато едва сте започнали, силно гадене изведнъж изведнъж се оттегля, е необходимо да информирате лекаря за това.
  • Промени в гърдите. От самото начало на бременността млечните жлези на бъдещата майка започват да се променят, като се подготвят за хранене на бебето. Гърдите се увеличават, изливат се и се натоварват, а зърната - чувствителни към студ. В бъдеще пигментацията на ареолите ще се промени и коластра ще се появи в гърдите. Падналите гърди и изчезването на специфичната за бременността чувствителност е тревожен признак.
  • Не трябва да се пренебрегва кръвотечение, влошаване на благосъстоянието, студени тръпки, появата на болки в долната част на корема или повишаване на температурата. Понякога недоразвитият плод напуска маточната кухина, но в някои случаи остава вътре, носещ опасността от инфекция.

Подозренията, които се появяват през първата половина на бременността, се проверяват чрез кръвен тест за хормоналното ниво на hCG. В норма или в размер до 9-11 седмици той постоянно се увеличава. При неразвита бременност растежът на hCG спира. Този анализ, съчетан с ултразвук, помага да се провери състоянието на бременността.

Въпреки, че първият триместър е признат за най-опасен за развитието на ембриона, бременността може да се понижи дори по-късно. Ето защо от момента, когато плодовите движения станаха осезаеми, една жена трябва да слуша по-внимателно щифтовете на бебето. Еднообразни движения ще кажат майка, че бебето е наред, но прекалено интензивните движения могат да показват, че плодът е неудобен. Изчезването на смущенията за дълъг период от време е непосредствена причина да се консултирате с лекар. Преди 34 седмици плодът се движи много активно. Интензивността на движенията на тялото леко намалява само по-близо до раждането, но се дължи само на липсата на свободно пространство за гърди и сомчета, жизнената дейност на бебето все още се усеща от една жена.

Коментари

и 18.11.2016 Работа вечер на Skype. Заплатата е над средното. Плащания всяка седмица. Подписване на трудовия договор. Пишете на email: [email protected] Работете вечер от Skype. Заплатата е над средното. Плащания всяка седмица. Подписване на трудовия договор. Електронна поща: [email protected]
Share:
Comments